Pohyby v 29. týždni

mandyv
28. mar 2023

Ahojte,
som v 29tt a chcem sa spýtať ohľadom pohybov - v podstate odkedy ich cítim tak sú úplne rôzne. Dieťatko má dní kedy ho cítim pekne priebežne celý deň a dni kedy sa musím veľmi snažiť aby som ho ucitila. Je to v poriadku? Už som s tým bola aj na pohotovosti ale všetko bolo v poriadku - ctg aj sono, dieťatko zodpovedá danému týždňu aj dňu, vraj to môže byť spôsobené placentou, ktorú mám vpredu a pohyby tlmi. no aj tak mám vždy strach keď ju cítim slabo, neviem či mám každý raz utekať na pohotovosť alebo to tak bude stále lebo ma taky režim.
Mali ste to alebo mate aj niektorá z vás podobne? Ďakujem

beata_k
28. mar 2023

@mandyv Zalezi ako je babatko otocene. Moze byt otocene tak, ze to ozaj nie je citit. Ale bude vacsie a priestoru menej. Neboj, budes ju citit 🙂

mima1608
28. mar 2023

Ja som 31tt, podľa sona 32tt a placentu mám tiež vpredu. A je to presne ako vravíš - niekedy ju cítim stále, inokedy ledva 1-2 krát za deň. Ale výsledky sú dobré, na sone vždy všetko v poriadku a placenta vpredu vraj dosť tlmí pohyby, takže netreba stresovať ☺️ samozrejme, ak by som ju vôbec necítila 1-2 dní, určite by som to riešila lekárom/pohotovosťou. Ale tak zvyknem ju cítiť aj štikútať, tak to má ukľudňuje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre