Malo pohybov v 26. týždni

24. nov 2021

Baby, som v 26. týždni a pohyby cítim možno 3x za deň, placentu nemám vpredu, už som bola na pohotovosti pred dvoma týždňami a všetko v poriadku, maly je dokonca o týždeň väčší. Ako mám vedieť, či je všetko v poriadku ? Všade čítam o počítaní pohybov, že 10 x za hodinu. Moj sa nepohne ani 10 krát za deň. Už som z toho zúfalá, pohyby cítim každý den, ale žiadne rodeo to teda určite nieje.

Ďakujem vopred za odpovede 🥰

kvetinka1797
24. nov 2021

ked mas obavy, tak chod na pohotovost 🙂 radsej 100x zbytocne ako nieco zanedbat

kkovacovak
24. nov 2021

Nie, naozaj nemusíš cítiť pohyby 10x za hodinu. Stačí že cítiš že sa počas dňa pohne. Sú deti ktoré sa hýbu úplne minimálne a je všetko v poriadku. Moja mama napríklad tvrdí že keď ma čakala nehýbala som sa absolútne vôbec. Že ona nevie aké to je cítiť pohyby bábätka v bruchu. A som tu živá a zdravá.

fleur1111
24. nov 2021

Ten “výrok”, že sa dieťa musí pohnúť 10x za hodinu je pekná blbosť. Samozrejme, že to neplatí pre všetky deti. Môj sa tiež nehýbal v tomto tyzdni 10x za hodinu, ale bola som spokojná, keď som ho cítila niekoľkokrát za deň. Pohyby som nikdy nepočítala a výsledky mame ok. Teraz som v 36tt.

autor
24. nov 2021

@kvetinka1797 už som bola dva krát, plus chodím každý mesiac na sono. Každý den na pohotovosť chodiť nemôžem. To nie je zmena v pohyboch, cítim ich tak malo stále. Ale ďakujem ti veľmi pekne za odpoved ❤️

autor
24. nov 2021

@fleur1111 10 x v hodinu keď je dieťa najviac aktívne, zle som sa vyjadrila.

fleur1111
24. nov 2021

To je jedno, ak takto pohyby pociťuješ stále, tak by to malo byt ok. Ak sa bojíš, tak zbehni znovu na pohotovosť alebo za svojim dr. Ja keď som mala obavy, tak som použila angelsounds.

terka224
24. nov 2021

Ja takisto. Som cca rovnaky týždeň a bábätko lenivé 😂 cítim ho možno 3 krát za deň, že kopne raz-dva krát a stačí.

mamamasama
24. nov 2021

ani moj drobcek nebol velmi akcny v brusku... teraz to mam aj s urokmi 🤣🤣🤣

4stanka4
24. nov 2021

Keď som bola tehotná moja malá sa v bruchu pohla prisahám 3x denne- ráno, naobed a večer a aj to som musela do nej šťuchať aby dala o sebe vedieť. Ona bola totálny flegmoš a salámista...až teraz keď ma vyše roka je taká malá neriadená strela 😂

snehulak77
24. nov 2021

Ja si myslím, že to aj rôzne niekto počíta. Lebo to, čo ty možno označis ako 1 pohyb, že teraz sa hýbe, tak niekto iný by to počítal ako 4 (tu kopne, tu suchne)... Ale ak je to takto stále a na pasoch bolo všetko oka, tak to vôbec nerieš. Ani ja som necítila malého nejako úžasne ako ostatné opisovali. Ale ja aj preto, lebo som mala 80kg, takže tuk bol taky tlmič 🙈🙈🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre