Zase sa mi nedá dojčiť

26. apr 2024

Ahojte, ja, no asi sa potrebujem len vypisat.
O prve babo sme sa s muzom snazili 7 rokov. Skusali sme snad vsetko co sa da aby som otehotnela prirodzene. Nepodarilo sa a ja som to brala ako svoje strasne zlyhanie. Ale usmialo sa na nas stastie a podarilo sa hned prve IVF. Strasne som sa tesila, cele tehotenstvo bez problemu, porod krasny do troch hodin bez komplikacii, nastrihu, sitia a podobne. Ale prislo kojenie a bolo po stasti. Neslo rozbehnut, mlieka bolo malo, stale som riesila len kojenie a kojenie. Kojila som snad od rana do vecera a ak som nekojila tak som lezala s malym telo na telo alebo liala do seba litre caju, viney, kminovej polievky a neviem uz co. Cim viac ma ludia s tym otravovali, tym menej mlieka som mala. Po 3m som to sekla. Vela som sa naplakala ako nedokazem uzivit svoje dieta. Ani otehotniet ani nakrmit. Potom sa ale asi nieco preplo a prisla velka ulava, ze uz nemusim kojit, vazit, riesit ci ma dost a kolko dokrmit. Bolo to velke oslobodenie a bola som stastna. Otehotnela som druhy krat a porodila. Myslela som si ze som nastavena inak. Ze to nebudem tak prezivat a ked to nepojde svet sa nezruti. Ale asi som si to len nahovarala a dufala ze mi to rozbehne laktaciu. No mam po porode a mne je kazde kojenie do placu. Zase to nejde, nechce sa prisat. Uzdicku kontrolovali uz dvaja lekari, 3 laktacne povedali ze robim vsetko spravne ale maly sa nesnazi. Nema trpezlivost a pusta ma. Kojim vyse hodinu, 8x denne, niekolkokrat denne lezim s malym koza na kozu, mam vyskusane a naucene vsetky polohy a techniky a mlieka je malo a drobec sa nechce prisat. Je to tyzden a ja mam chut do toho hodit vidle. Ale nedokazem to lebo mi na tom zalezi. Je mi do placu ze ss tak snazim a nema to ziaden efekt. Vsetko ma to obera o cas, ktory by som rada stravila aj s prvym synom a ktoremu vidim ze chybam. Ale vsetka moja snaha je zbytocna….

doriiis
26. apr 2024

Stojí to za tie nervy? Odpovedz si úprimne.Stoji ti kojenie za tieto nervy,dve nervózne deti a ty aby si bola takto zničená?

gribka1
26. apr 2024

Buď šťastná, že máš zdravé deti. To sa proste stáva. Skús odsávať a fľaškovať.

doriiis
26. apr 2024

Stracas čas a nervy na veci,ktorú keď nebudeš robiť,nestane sa nič.Absolutne nič.Takze šup UM a konečne si začni užívať materstvo.

pribinak
26. apr 2024

Toto je k čomu dobre? Čo si akože potrebuješ dokazovať? Nerozumiem Ti ….

Daj dieťaťu UM, buď šťastná a spokojná aj bez dojčenia

autor
26. apr 2024

@doriiis deti nie su nervozne. Manzel sa prvemu venuje na stopercent. Ale videla som ze aj ked som bola v porodnici tak maly co je normalne totalny smejko z ktoreho idu do kolien vsetky predavacky, postarky, tak uz sa smial menej.
Bojujem trochu aj s tym ze mu nemozem dat tolko pozornosti ako ked sme boli sami dvaja, co je logicke, kedze uz ju musim delit medzi dvoch aj keby som hned mala odkojene za 5min…

doriiis
26. apr 2024

Keď to nejde,tak to nejde.Naco tlačis na pílu?
Dobrovoľne som nekojila ani jedno zo svojich detí.A vieš,čo sa stalo? Nič.Absolutne nič.Akurat som bola vždy v pohode a nie na nervy ako ty

rebellefleur
26. apr 2024

Na co su dobre tieto laktacne psychostavy? Ozaj to nedokazem pochopit. Namiesto toho aby si si uzivala svoju rodinku uz 2x blaznis za kojenie

andrea_82
26. apr 2024

Tak teraz pises o dalsom uplne inom probleme. To, ze nebudes mat na starsieho tolko casu, to bolo snad jasne uz vtedy, ked ste planovali druhe dieta.
A na kojenie sa vykasli, ked to nejde, tak to proste nepojde. Uz to nie je ako kedysi, ked deti bez dojky umierali. Moji obaja synovia vyrastli na UM a su tu, zdravi a v pohode. A ja som si ich v klude uzila, bez stresov a vycitiek.

miimss
26. apr 2024

S tým prisatim, ak ti ozaj na Tom tak záleží, tak skúšaj ešte nejaký čas. Ja som síce s mliekom problém nemala, ale dcéra sa nevedela tiež prisat prvé tri týždne. Takže som len odsavala a dávala cez fľašu. A po troch týždňoch to zrazu šlo 🙂 možno aj on sa chytí 🙂

dorothee
26. apr 2024

Ja ti rozumiem,mam styri deti a vsetky kojenia boli na zaciatku uuuplne na figu..A to som si pri tomto stvrtom uz fakt myslela ze o kojeni viem vsetko 🙂 A aj tak to neslo.Poznam tie pocity zufalstva a beznadeje.Ja ti ale nenapisem aby si to vzdala,napisem ti co mi pomohlo.A to je jedna jedina vec -cievka.Stalo to vela energie a casu ale vdaka cievke sa mi podarilo kojit vyse roka.Prvych 5mesiacov som kazde denne kojenie zarobila UM a podavala cievkou na prsniku,v noci sa mi nechcelo,tak som sa snazila vtedy iba kojit..Az po prvych prikrmoch som mohla pomaly vypustat UM a zostat iba na prikrmy+kojenie..Nebol to vykon aky som si predstavovala,ale bolo to to najviac co som vedela urobit.A to som mala doma dalsie tri deti okrem tohoto babatka..Ale aby som to zhrnula,bude v poriadku ak nebudes kojit vobec,bude v poriadku aj ked budes kojit iba ciastocne,vsetko to je aj bude v poriadku 🙂 ked sa cloveku vycisti hlava od hormonov,uvidi ze na tom vlastne az tak nezalezi 🙂 hlavne nech je babo napapane a ty v klude 🙂

jazula
26. apr 2024

Tie pocity budú ešte výrazne ovplyvnené aj hormónmi.

Skús tento pohľad… Pozri sa na prvého syna, aký je úžasný, usmievavý, všetci sú z neho paf…a takýto človiečik z neho vyrástol na UM, tak prečo to nezopakovať? 😉 Keď uľavíš psychike od problémov s kojením, bude sa ti ľahšie sústreďovať na to, ako si nastaviť doma spolužitie vo štvorici, napr vyčleniť si čas špeciálne na staršieho synčeka.
A môj partner vždy ľutoval, že ma nevie úplne na 100%zastúpiť (lebo prso), tak tvoj manžel tohto bude ušetrený 🙂.

danielahamar
26. apr 2024

Svet sa nezruti neboj a hybaj na um

nika23t
26. apr 2024

Ale neblázni. Kojenie je jeden zo spôsobov, ako nakŕmiť bábätko, nie jediny. Kľudne si ho mojkaj, aj si ho daj telo na telo a tak mu daj fľašu. Ja som mala moje privinute pri sebe a len ja som ich krmila,to bol náš cas, ale tiež cez fľašu. Síce som odstiekavala nejaký čas svoje mlieko, ale ťahať z prsníka nechceli, cize fľaša bola cesta aj u nás. Malinke bude spokojne, časom aj Ty, uvidíš. Prajem hlavne veľa zdravia a netráp sa.

blaazi
26. apr 2024

Ja len, veľmi.dobre Ti rozumiem. Mám to podobne.

autor
26. apr 2024

Este som zabudla povedat, ze toto druhe sa nam podarilo prirodzene, tak nejak som asi hlupo ocakavala, ze ked sa podarilo otehotniet, podari sa aj kojenie.

Ja viem, ze to ci kojim alebo davam umele zo mna dobru mamu neurobi (mam pred ocami moje prve skvele dietatko co bolo na UM) ale stale u mna prevlada to, ze materske je to najlepsie co mozem malemu dat a ja to nedokazem.

Dakujem za vsetky podporne slova. Ja neviem preco si ten tlak sama na seba robim. Asi je to mojou blbou povahou, ktora ocakavam ze ked sa dodrzi postup vysledok bude vzdy podla ocakavani.

autor
26. apr 2024

@rebellefleur viem ze nie su na nic dobre. Ale neviem si pomoct.

cyberk
26. apr 2024

To je tak, ked ti zalezi na kojeni viac ako na dietati… 🙈

autor
26. apr 2024

@andrea_82 myslim ze ten problem ze nemam cas na druhe suvisi s tym ze vsetku energiu a cas ktory minam na kojenie, minam zbytocne. Ak by to malo efekt, tak by mi to tak nebolo luto.

nairia
26. apr 2024

ked sa maly nevie poriadne prisat a pusta sa, nevyskusala by si take tie silikonove klobuciky? su tak naformovane, aby sa detom lahsie prisalo. ja som ich isty cas pouzivala v zaciatkoch pri oboch detoch a uprimne si myslim, ze mi to znacne ulahcilo zaciatky kojenia.
moj mladsi tiez takto mal, ze sa prisal, pustil, prisal, nedalo sa mu prisat, pustil a jedoval sa zbytocne. na prve tyzdne som dala klobuky, kym aj on ziskal trosku praxe a teraz uz sme bez.
ak by to ale neslo, tak sa ozaj netrap. nie si o nic menej mama, ak das dietatku UM, ved ide hlavne o to, aby bolo najedene. ziadna z nas nechce nechat babo trapit sa hladom a mozme byt stastne, ze je tu aj tato moznost.

deti95060810
26. apr 2024

ešte skús homeopatikum na podporu tvorby mlieka.. kúpiš v lekárni.
ja som to užívala. Mne to pomáhalo. odporučil pediater.

autor
26. apr 2024

@nairia Klobuciky som skusala. Mam aj dva rozne typy ale neprinieslo to ziadnu zmenu. Vypluva aj to. Proste netecie tolko co by panko chcel a aj keby som sa pocukrovala tak ma oblize a vypluje.

autor
26. apr 2024

@deti95060810 ake? Pijem caj na podporu dojcenia a idem uzivat benedikt a senovku.

simulienka2207
26. apr 2024

Láska k deťom sa nedeli.. Láska sa počtom detí násobí ❤️
Si dobra mamka, absolútne nezáleží na tom, ci dojcis alebo nie. Daj mu pokojne UM.. Vypustí to z hlavy, deti potrebujú hlavne kľudnú a pokojnú mamu a nie klbko nervov s neustálymi výčitkami..
Mas šťastie, ze mate 2 krásne zdravé deti.

palicka
26. apr 2024

Neboj, hlavne sa ukludni. Baby ti uz pisali- o co su horsie mamy, ktorych deti su na UM? Prosím.Ta, uzivqj si, ze si donosila, porodila,deti su zdrave....daj im flasu, usetris si nervy, cas...a mozete si pokojne uzivat rodinku!

jazula
26. apr 2024

Autorka, ak ešte ideš skúšať, tak ja som užívala Benedikt/Senovku (max dávkovanie podľa Mamily) plus liter jablkového džúsu denne, pomáhali aj mäsové vývary. A odsávačka…simulovala som hladné bábo, asi aj to zabralo 🙈.

mili2016
26. apr 2024

Prepáč ale ja osobne nechápem takéto ženy, keď raz to kojenie nejde tak nejde a hotovo. Ver že svet sa nezrúti a tvoje bábätko o nič nepríde. Koľko bábätiek je na UM a je to úplne v poriadku hlavne aby si bola ty v klude a v pohode, zbytočne si ničíš tak krásne obdobie. Raduj sa stoho že máš zdravé deti veď to je predsa najdôležitejšie...

nika11103
26. apr 2024

@mili2016 a ja zas na druhu stranu úplne autorku chápem . A milí neodpovedám len tebe ale všetkým tu . Dnes je taký enormný tlak na kojenie , pardon “dojčenie” enormne sa to pretláča , nemôžeš uverejniť foto s bábätkom , kde mu vidno “prsicko” ale fotku s céčkom v ustockach bábätka dajme na titulnú fotku novín , mne to neprekáža , ale naozaj je ten tlak enormný a to “dojcenie” sa kladie na piedestál všetkého a tie čo nekoja nech sa hodia pod vlak . Autorka- netráp sa . Okamžite UM a bude šťastne a spokojne dieťa aj ty . Žiadna hanba to nie je , dôležite je len a len prosperovanie tvojho dieťaťa , s tebou a tvojim kojenim to nemá nič . Strašne držím palce

kitycat
26. apr 2024

Mne to nastastie slo aj napriek akutnemu CS, ale moja babka odchovala 3 deti na sunare. Skratka jej to neslo

lienka.7
26. apr 2024

Milá žena, stojí ti toto všetko zato? Ty ma nervy, dieta hladné? Vezmi do ruky fľašku a normalne ho nakŕm.
Nie každá je stvorená na to kojiť do xx rokov. Za mna mas zarobenu na depresiu z tohto všetkého....

danielahamar
26. apr 2024

Co ak to dieťaťu bude robiť zle? To ešte len bude sĺz skrz byliniek