Nástrih uzdičky

kitti26
23. apr 2023

Ahojte. Máte niekto skúsenost s nástrihom uzdičky? Kojím niekedy aj 2 hodiny, zaspí a o 10 minút zas plač a kojenie. LP nám odporučila nástrih, pretože sa zle prisáva (vidím to aj ja). Ak ste si s niečím podobným prešli, po akom čase nastala zmena ? Je šanca, že sa doba dojčenia skráti , keďže bude mať lepšie prisatie a tým pádom aj väčšie množstvo mlieka?

anavixy
23. apr 2023

Skusila by som konzultovat s inou LP, idealne nie s LP ale LK, laktacnou konzultantkou- zdravotnickou s certifikatom z Institutu na podporu dojcenia. Vacsina LP dava uzdicky strihať pausalne vsetkym, lebo je to “prve” co sa naucia. Strihnute uzdicky vedia pomoct, ak su naozaj pricinou zleho prisatia. Uzdicky by mal vediet posudit aj lekar ORL alebo pediater. Dieta vsak urcite nesaje cele 2 hodiny, to ste tiez preberali?

svokrinjazykmonika
23. apr 2023

@kitti26 mojej malej prestrihli uzdičku hneď v pôrodnici ale laktačná nás ešte posielala do Bystrice ku odborníkovi, tuším sa to tam volá kairos dental, tak nejak. Ale dala som na doktorku, tá povedala že je to fajn a ak by bol nejaký problém tak sa to dá spraviť aj keď bude väčšia alebo si s tým poradí logoped. No a neviem či by to pomohlo čo sa týka skrátenia tej doby papania. Niektoré deti sú také, nemyslím si že 3 celé hodiny papá, oni si aj naprázdno veľa dudlaju. Moja dcéra bola taká, cumel nechcela tak som jej robila cumel ja. Keď mala rastový špurt tak bola na prse celé dni a noci. Asi mi to ani nevadilo, toľko času pozerať netflix som nemala nikdy. 😄

surama
23. apr 2023

@kitti26 Aj tvojmu dietatku strihnu uzdicku, tak rozdiel budes citit hned, kedze ti ho povedia hned nakojit.

veromikoviny
23. apr 2023

Môjmu malému robili nastrih uzdicky a hneď sme pocitili zmenu. Taktiež sa veľmi dlho krmil a bol stále hladný. Kŕmenie sa urýchlilo.

kitti26
autor
23. apr 2023

@svokrinjazykmonika aj my sme mali vo stvrtok 6 týždňov , ale tak dlho na prsiach je uz viac ako tyzden.. a ked mala rastový špurt tak vždy aj pila riadne alebo aj dlho dudkala?

svokrinjazykmonika
23. apr 2023

@kitti26 veľa naprázdno dudkala a papala častejšie.

maialeo
23. apr 2023

Ja som si to davala robit v 18 rokoch kvoli zvacseniu vrchnej pery. Ta mi krasne "sadla". Tyzden dost bolesti, opuchnuta cela pusa... ale finale je ok.

wiwi28
23. apr 2023

Môj syn mal skrátené obe uzdicky (aj na hornej pere aj pod jazykom). Nastrihavali mu to keď mal 21 dní u detskej ORL. Bohužiaľ v kojeni nám to nepomohlo. Malému zle a skoro odpadla niektora chrasta, prišlo veľké krvácanie a to priamo pri kojeni. Odvtedy ako uvidel prso začal tak veľmi plakať až sa zadúšal. Skúšali sme to s LP mesiac a potom som ja rezignovala a zacala som si mlieko odsavat a malému do fľašky. Vydržali sme nakoniec do pol roka kým neprišli prikrmy a potom UM. Ale urobiť sa to muselo inak mu hrozili vážne následky. Bolo to náročné ale dali sme to.

lamonita
23. apr 2023

U nás nastala zmena takmer okamžite. Strihali sme keď mala 2 týždne. U nás bolo evidentne ze sa nevie dobre prisat. Niekedy až na 10ty pokus. Kojila som 1.5r

kitti26
autor
25. apr 2023

@veromikoviny
@lamonita
Dnes mu spravili nástrih. Aj vaše bábätko bolo v ten deň uplakané? Malý dosť plače a neviem ho nijak ukľudniť ..Dúfam, že to čím skor prejde😕

lamonita
25. apr 2023

@kitti26 ja si to nepamätám ale viem, že nám kazali dat polovicu cipka análne. Paralen. Spala 6 hodín. Rekord🤣👌😎🥂

veromikoviny
26. apr 2023

Tak ako píše pani predo mnou, možno dať od bolesti ak veľmi plače. Nepamätám si či sme dávali niečo od bolesti,ale povedali Vám ako to ošetrovať že to treba masírovať? Ale aspoň sa vedel maly konecne dobre napapať a nejedol celú večnosť.

kitti26
autor
26. apr 2023

@veromikoviny masírovať??? To mi nikto nepovedal

lamonita
26. apr 2023

@kitti26 ja som nič nemasirovala. Ved tam ma ranu!!

veromikoviny
26. apr 2023

Nám nastrihovali tu vrchnú uzdicku ako je horná pera a sestrička na ORL nám to tak kázala asi týždeň robiť. Vy sa riaďte svojou lekárkou nechcem Vám zle poradiť. My sme na to boli keď mal malý 5 týždňov.