Je to šikana?

19. apr 2024

Na tuto diskusiu dam radsej anonym. Studujem na vysokej skole a jedna profesorka mi oznamila ze mi neda spravit predmet lebo mam zle vysledky. Moju pracu hodnotila vzdy zle, aj ked som bola naucena, vzdy som dostala asi o tretinu menej bodov ako som ocakavala ale nejako som to neriesila, az teraz ked mi oznamila ze mi neda prejst aj ked som neraz uprednostnila jej predmet pred inym, paradoxne iny predmet som spravila, len ten jej nie lebo moju pracu ohodnotila 3/10. So ziadnym inym predmetom som nikdy problem nemala. Bola na mna stale neprijemna, ale nemyslela som ze to zajde az tak daleko…nic som jej nikdy neurobila, no hodnotila ma vzdy velmi zle, neraz ked ma vyvolala a odpovedala som jej na 7 otazok z 10, tak mi povedala ze nic neviem a ze na nic neviem odpovedat, raz som ju prosila nech nehovori moje vysledky pred vsetkymi, ked uz su take zle, povedala mi ze to respektovat nebude a ze sa mam zlepsit, na dalsej hodine opat precitala aj moj vysledok nahlas tak som za nou sla, povedala mi ze co sa urazam, ved povedala iba moje krstne meno a ze to je este vramci ochrany osobnych udajov ok. Ked za nou idem, ze si chcem nieco opravit tak sa mi otoci chrbtom, ked jej napisem, neodpisuje alebo mi odpise caps lockom. Som na nu vzdy mila, a rozpravam k nej s pokorou, prosim ju, zaujimam sa o jej predmet, a ona aj tak toto robi…niekedy uz rozmyslam, ze s tym budem musiet ist za zastupkynou ale bojim sa. Je to podla vas v poriadku? Myslite, ze je to uz sikana?

ms_green
19. apr 2024

Toto je veľmi podivná vysoká škola teda.. Mi to skôr príde také stredoškolské správanie. Každopádne normálne to nie je.
Keď ti hodnotí práce, musí ti dať nejaký dôvod prečo prácu ohodnotila tak ako ohodnotila. Vyžiadaj si ho písomne. Presne za čo konkrétne ti strhla koľko bodov. Vyžiadaj si prácu, ktorá bola ohodnotená podobne ako tvoja. Zober to a choď za vedúcim katedry. Buď konštruktívna, nekydaj na ňu, povedz, že nerozumieš hodnoteniu.

jaass
19. apr 2024

Aká je to skola? Zrejme ma nejaké komplexy a vybíja si to na tebe. Čo najskôr riešiť s jej nadriadeným, taká sibnuta učiteľka predsa nemôže sa takto správať🤦‍♀️

svetlonos
19. apr 2024

Takto s nami nejednali teda ani na strednej a to uz je cez 20 rokov! Ries to s riaditelom a idealne by bolo nechat sa preskusat inym profesorom uciacim na inej vs. Pripadne prestupit. Bud si ozaj zla a nahovaras si, ze to vies alebo je vyucujuca pani pipina dolezita a zasadla si.

klementinka58
19. apr 2024

Zastupkyne na vysokej nie su, len veduci katedry, dekan...

isis234
19. apr 2024

Rieš to, ako radí @ms_green . Až príliš si jej uvolňovala cestu, aby ti to robila často. Ja by som šla skôr za dekanom a spýtala sa na to.
Na strednej bola jedna profesorka, ktorá závidela (musím to tak nazvať), že sa dievčatá pekne obliekajú. Raz nám suplovala. Jednu vyvolala, vedela všetko, a povedala: " Je to trojka. Lebo máte taký istý pulover ako ja" . Nám padla sánka ..Boli sme trieda, ktorá držala spolu. Povedali sme to triednej. Profesorka jej opravila známku na 1 tku. Našťastie sa v našej triede viac neukázala.
Držím palčeky, Ver si. Stoj si za tým, aby ti opravila známky prešla ďalej

nurielka
19. apr 2024

Dobre si na tebe driluje ego. Rob s tým niečo. Ty na ňu s pokorou, a ona s egom, lebo ja som niekto kto má diplom. Bohužiaľ v dnešnom svete ani 3 tituly neurobia z človeka empata a hlavne toho kto má dostatocne EQ(vidím to aj na svojej robote, tri titulovane sa hádajú každý deň pre to ktorá viac zarobí peňazí a ktorá prekoná druhu) väčšinou taky ľudia majú nízke EQ. Je to tak pri mnohých učiteľoch a profesori no nie sú výnimka. Smer dekan, buď silná, veľa šťastia.

andreatytler
19. apr 2024

Ak ti ucitel dopredu vravi ze ta necha prepadnut bez ohladov na to ake mas vysledky skusky, tak to je urcite problem. Myslim ze mozes poziadat o komisionalnu skusku, to je taka ze tam bude pritomny aj iny clen katedry a tym padom skusajuci ucitel musi byt objektivny. Ak teda nie su na teba zasadnuti vsetci.

autor
20. apr 2024

@nurielka Odpisala mi, ale az vcera vece po telefonate inej profesorke, nech jej prosim povie nech mi odpise. Napisala mi dlhy mail, ze tu nie som od toho aby som urcovala ci budem mat moznost opravy alebo nie, ze od toho je tu ona a uz sa rozhodla ze somnou nebude diskutovat lebo tu nie je o com, jednoducho prenasam jej predmet. Ja som jwj pisala vzdy milo, prosim, dakujem, nikdy som sa na nu ani len krivo nepozrela, zatial co ona na mna reaguje takto.

autor
20. apr 2024

@andreatytler no ona ma praveze nechce k tej skuske ani pustit. Pretoze k tomu aby som sa dostala k skuske ona ma tam musi pustit na zaklade vysledkov na cviceniach, lenze ona ma stale hodnotila velmi negativne, nehovorim ze som v jej predmete vyborna, to nie…ale urcite nie som taka zla v nom ako ma ona ohodnotila…a visi to na par percentach, navrhla som jej nech ma aj vyskusa kludne zo vsetkeho, no nie, ona nema cas.