Mobbing na pracovisku a práneschopnosť

21. máj 2021

Dcéra zazíva v práci sikanu, ktorá sa rozsírila od séfky aj na niekolkych pracovníkov. Situácia je neúnosná a sikana je na dennom poriadku, čo sa prejavilo aj na jej zdraví. Dcéra podala staznost, ktorá ostáva vedením prakticky neriesená. Od dnes je na PN. Lekárke oznámila skutočny dôvod, ktorym je fyzické a psychické vyčerpanie a problémy so srdcom. Séfke oznámila, ze je PN. Vedúcej otázka je: Čo to teda más?
Ako by ste na túto otázku odpovedali, ked viete, ze ten človek je zákerny a chce vám len uskodit? Ospravedlńujem sa, písem cez nemeckú klávesnicu.

sense
21. máj 2021

Na túto otázku dcéra nie je povinná odpovedat. PN mohla poslať aj poštou doporucene

autor
21. máj 2021

Dakujem za odpoved. Nemohla, pretoze musia dat za nu náhradu.

mariejenka
21. máj 2021

Nemusí svoje zdravotné problémy bližšie špecifikovať, som práce-neschopna a hotovo. Dcéra si bude hľadať novú prácu?

autor
21. máj 2021

@sense Ak by som si bola istá, ze na túto otázku nemusí odpovedat a nebude mat z toho dalsie problémy, tak by sefka odpoved nedostala, pretoze z toho budú len dalsie intrigy a zlo. PN jej poslala cez whatsapp a nie je tam uvedené čo jej je.

autor
21. máj 2021

@mariejenka Zijeme v zahraničí. Dcéra si robila Praktikum, aby mohla dostat skolu, vzdelanie. Lehre dostala (vzdelanie). Teraz by sa mala tri roky pripravovat na vzdelanie, ale je to tazké. Budec sa musiet dat prelozit do iného zariadenia, ale úprimne, mám z toho strach, ako to celé dopadne.

mariejenka
21. máj 2021

Bude to komplikované, možno ťažké,ale ked aj po sťažnosti vedeniu,ze ju šikanujú sa nic nedeje, chcela by som mat pokoj,a ked to skodi este aj zdraviu...neni o com.
Práve ze v takom Nemecku, Švajčiarsku son si myslela že mobing,bossing,harasment je prisne potrestaný,pripadne netolerovany vedenim..och je dievčatá ľúto.

autor
21. máj 2021

@mariejenka Tak dcéra podala oficiálnu staznost vedúcemu. Tyzden mu trvalo, kym jej odovzdal podpísanú druhú čast, aby dcéra mala doklad, kedze by som nebola prekvapená, keby sa staznost stratila...
Budem musiet neskôr napísat novú tému, lebo je toho vela.

aandrea9
21. máj 2021

Diagnoza je uvedena iba na tej zelenej casti tlaciva, ktorý zostava dcere a po ukončení pn sa odovzdava lekarovi, ktory pn vypisal. Do diagnozy vasej dcery nikoho nic nie je a nema ho to co zaujimat, ani ked ide o šéfa. Proste je pn a basta.

cacianka
21. máj 2021

@aandrea9 aj v zahraničí ? Oni nie su na SK.

Prave zahraničná firma by mala viac dodržiavať regule, na sk vieme ako to chodí- klepy fungujú.

autor
21. máj 2021

@aandrea9
@cacianka Nezijeme na Slovensku.
Ale za dokázanú sikanu na pracovisku, by musela byt vyvodená min.osobná zodpovednost.
Mne to s tou otázkou, čo vlastne dcére je prislo dost ironické. Tá séfka musí byt dost nasratá, ze jej dcéra neodpovedala. Ale lepsie je, ked to nevie, lebo by mala informácie, ktoré by opät zneuzila.
Nie som si istá s tym oznamovaním diagnozy, aj ked mi to príde logické, ale napr. bude zo seba dotyčná robit zo seba ublízenú chudinku, ze jej dcéra nedala vediet, co jej je, teraz ma napadol napr. covid. Tak, ale na to je zase karanténa a dcéra je vypísaná tyzdeń.

luccija
21. máj 2021

Nie neklam žiadnym covidom
Má virózu, angínu a hotovo...som prekvapená, že na PN nie je diagnóza neviem ako to je v DE.
Na jej mieste PN potiahnem a rovno píšem výpoveď toto sa nezlepsi.Moja kamarátka rieši niečo podobné v práci vzťahy sú hrozne.

autor
21. máj 2021

@luccija Si ma zle pochopila, ja nechcem klamat covidom, len rozmyslam, co zase vymyslí tá osoba. Dcéra uviedla doktorke zdr. problémy, ktoré skutocne má.

baskakl
21. máj 2021

Úprimne? Sefka si dovoľuje toľko koľko tvoja dcéra povolí. Žiaľ to je život a čím skôr sa nauci voči tomu obrniť tym lepšie pre ňu. Ja som bola tiež taká že na mne mohli drevo rúbať ale hold život ma naučil. Skôr nech pracuje na tom, ako sa voči takýmto útokom obrniť. Útekom nikdy nič nevyrieši. Žiaľ toto sa deje vo viacerych firmách...

cacianka
22. máj 2021

Ja som pochopila z tvojich prispevkov ze ste v zahraničí. A prave preto som sa aandrea9 spytala ci aj tam maju zelene tlacivo a ci sa pise diagnoza.
Takze neviem ako sa u vas rieši Pn, ale na otazku šéfky odpoviem iba covid nemam, do prace pridem az ked lekar pn ukovci o com vam dam vopred vediet. a celu Pn jej nedviham ! Liecim sa a basta.
Netusim o aku pracu skolu a pisomku ide, ake pravidla co musi splnit. To su pravidla danej krajiny takze radsej sa pytaj na fore u vas. SK su celkom ine.

aandrea9
23. máj 2021

@cacianka neviem, ci aj v de maju zelené tlacivo, na farbe ale nezalezi. Tvoj zdravotny stav je tvoj osobný udaj, ci iba u nas platí slavne gdpr? 🤔 Pokial teda nejde o schopnost vykonavat určite povolanie, co nie je tento pripad. Autorka ma moznost vidiet tlacivo, ale tusim sa nevyjadrila. No a klepy...boli su aj budu...robim v babskom kolektíve 😂

aandrea9
23. máj 2021

@cacianka aj na ich tlačive je dg

autor
23. máj 2021

@cacianka Poradila si mi dobre. Len táto šéfka je svińa a dcéru otravuje dalej. Poslala jej presladenú správu, ze by ,,sollte wissen,, akoze by mala vediet, co dcére je. To nie je typ, co bude ticho. Dcéra si to pre istotu zistovala, lekár jej potvrdil, ze nemusí samozrejme hovorit nič, ze je to lekárske tajomstvo.

cacianka
23. máj 2021

@aandrea9 lekarske tajomstvo, aj ochrana osobnych udajov snad plati v kazdej demokratickej krajine. Kedze podrobnosti o tej krajine kde zije autorka s dcerou netuším, tak som sa pytala teba a jej dala radu vseobecne. Lebo zbytocne sa radi podla SK pravidiel ked zije inde. Ale aspon trochu sa viaceré snažíme poradiť a nasmerovat.

catlyn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
catlyn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aandrea9
23. máj 2021

Sollte wissen... je zvedava jak stará blaskova😂 drzte sa dievčatá 👍

liusa82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liusa82
23. máj 2021

No ja by som dala výpoved.Ale ešte predtým by som šéfke dobre vydržkovala.Presne ako sa tu písalo zdravie má človek len jedno

cacianka
23. máj 2021

Ak bude príliš vlezla nech sa sťažuje u jej nadriadeného.
Môžeš mi prosim vysvetlit to okolo školy vzdelania práce a o čo ide. Ak chceš.

lusyyy36
23. máj 2021

Neviem kde bývaš ale v rakusku moja pnka vyzerala len od kedy dokedy a pečiatka podpis, pripadne ďalšia kontrola. Nič viac ,ziadne diagnózy a pod. Takze pani vedúca nech nevyzveda