Neviem sa zmieriť s tehotenstvom

31. dec 2023

Necakane som ostala tehotna,ano,viem,ze kto ma styk,musi ocakavat aj takuto moznost. Avsak stalo sa,zlyhala ochrana a ani tabletka PO nezabrala a som tehotna.Financne nevyskakujeme,zabezpecujeme starostlivost prvemu dietatu,ktore malo zly start do zivota a ma dg. Ako sa s tym zmierit?Ako prejst cez tu vinu,ze som neurobila viac pri ochrane?Ano,clovek da potom dieta skor do jasli,ale potom dostane vycictky,ze je to zle,ze si krkavci rodic..co ked dalsie dieta bude mat dg?proste,neviem sa cez to preniest :-/ vela otazok preco, co ked, co dalej?

vilma7
31. dec 2023

Všade v zahraničí, teda skoro na celom svete matky idú skôr do prace... Lebo musia. A snáď mi nechceš napísať, že všetky sú krkavcie matky... Alebo?

Ťažko poradiť ako sa s tym zmieriť, keď už teraz len všetko negatívne vidíš. Tak sa nauč na situáciu pozerať pozitívne.

janinah
31. dec 2023

Ak to dieťa ide na svet a do vašej rodiny napriek opatreniam,aby tu neprislo,,tak tu ma zjavne nejakú ulohu a Boh vie,prečo vám ho posiela.Co ak má to prvé dieťatko " potiahnut" k lepsiemu? Byť mu kamarátom,bratom,možno sa raz oň postará,keď už rodicia nebudú môcť...
Skus sa na to pozrieť takto.
Finančné nevyskakujete,ale nebyvate pod mostom a mate co jesť. Nevidím to vôbec ako tragédiu.Drzim prsty,nech všetko dobre dopadne.

barbora0308
31. dec 2023

Plne chapem, ze mas zmiesane pocity, sama by som ich na tvojom mieste mala. Uz sa vsak stalo, nic nezmenis, budete mat druhe dietatko, musis sa s tymto faktom zmierit. A pripajam sa urcite k @janinah, mozno vam prave toto dietatko prinesie neskutocne stastie a radost do zivota. Pohar moze byt poloprazdny alebo poloplny, je to iba uhol pohladu a teda nie nadarmo sa hovori, ze sa vsetko da, len treba naozaj chciet! Drzim palce nech mate krasne zdrave babatko, ktore vam bude robit obrovsku radost 🤗🥰!

mikasa_ackerman
31. dec 2023

Máš 3 možnosti
-zmieriť sa s tým, porodiť a vychovať
-porodiť a dať na adopciu
-ísť na interupciu
Si slobodný človek, ktorý sa môže rozhodnúť akokoľvek bez toho, aby sa musel riadiť ostatnými, nikto nemá právo ťa súdiť za nič. Ty jediná vieš ako si na tom, aké máš fyzické, psychické, finančné zázemie.

rebrambora
31. dec 2023

Po troch mesiacoch som sla pracovat a ani na sekundu som nemala pocit krkavcej matky.
Ak nemate dostatok financii tak zmenit pracu, popripade pridat este jednu, ak sa neda, tak sa nieco naucit a potom zmenit pracu alebo sa prestahovat tam, kde je lepsie zaplatena.
Ohladom chorob, nevies kym sa nenarodi. Ale vies si dat spravit velke mnozstvo vysetreni v tehotenstve, kde sa to vyluci alebo potvrdi.
Stale je tu moznost potratu alebo dania na adopciu. Do coho by som tiez nesla.
Ja som tak 'neplanovane' ostala tehotna pred 7mimi rokmi s dvojickami a vykopali sme sa z hovien 100x lepsie, ako sme cakali.
Prestahovali sme sa ale do zahranicia, ucili sa a pracovali. Jednoduche to nebolo, ale stalo to zato.
Tak tu mas na motivaciu. Nevesaj hlavu, vymyslite plan a drzte sa ho.

autor
31. dec 2023

@rebrambora ja super pracu mam,kde som isla financne vyssie a toto sa prihodilo.Sklamala som sefa,ktory do mna vlieva nadeje,sklamala som seba.Proste,tolko myslienok v hlave mam,tolko otazok ako dalej.
Dakujem ale za motivaciu,musim najprv poriadne prekonat ten sok a urobit plan.

domka222
31. dec 2023

Nemysli na to,či bude mať dg. Čo ak nebude a bude staršiemu nápomocné. Ale je to samozrejme na tvojom zvážení a rozhodnutí. Mňa tiež druhé tehotenstvo zaskočilo a teraz ma tu hnevajú už dvaja 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre