Prečo mi kamarátky neodpisujú?

27. mar 2023

Ahojte potrebujem poradiť alebo vysvetliť, prečo sa mi to stáva poslednú dobu. Napíšem nejakej kamarátke a vôbec neodpisuje, alebo odpise po týždni. A ukazuje mi ze si to precitala a nic. A to takto viacerým keď napíšem tak žiadna odozva. Niekedy im musím napísať viac razy aby odpísali. Co som sa zmenila? Ci ľudia sa zmenili, že im nezáleží na kamarátstve a myslia iba na seba? Nemajú čas..Aj ja mam rodinu a deti a stále mam čas na vypisovanie aspoň večer. Alebo stretneme sa vonku s mamičkami a občas vymeníme kontakt a keď im napíšem tak odpisu tiež nie hneď ale samé od seba mi nenapísu nikdy. Je chyba vo mne? Som divná keď chcem mať kamošku, kamošky?

lorin29
27. mar 2023

Ja som po pôrode zistila ze 90%mojich kamaratok vlastne kamarátky ani neboli 🙂 teraz mám 2 s ktorými som v kontakte a ostatné už neriešim 🙂
Tiež som napísala správu a odozva po 2 týždňoch a tiež sa samé od seba neozvali🙂také kamošky človek nepotrebuje k zivotu

sona96
27. mar 2023

Ja som tiež večný neodpisovac. Nie je v tom nič osobné.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
27. mar 2023

Mám dlhé roky tri naozaj dobré kamarátky a nikdy sme si po večeroch len tak nepísali. Ale keď potrebujeme pomoc možeme sa na seba 100% spolahnúť.

danyelia
27. mar 2023

Ahoj, a netlačíš na nich priveľmi? Na to kamarátstvo...Ja to aj celkom chápem, že sa im nechce písať, ešte keď majú rodinu, malé deti a muža. Večer ich možno uspávajú, čítajú im rozprávku, relaxujú pri telke s mužom - a nemajú chuť si práve vtedy vypisovať omáčky s kamoškami. A neviem, ani cez deň popri povinnostiach na to nemám čas ani chuť, len tak bezcieľne vypisovať, pre mňa je to dosť veľká strata času 🤔

bajka16
27. mar 2023

Ja sama niesom taká, že napíšem sama od seba. Musím mať v tom človeku istotu, že ho neotravujem. Ale viem, že keď udržujem s niekým stále kontakt, tak určite sa ozvem, pretože pocitovo to tak cítim. Ale inak nie. Kamošky u ktorých som nenašla záujem a nemali má problém nahradiť, mazem zo života. A hlavne, áno, po prvom pôrode sa to všetko preriedilo. Ale verím, že sa nejaké nájdu aj teraz.

autor
27. mar 2023

@danyelia nie netlačím na nich, vonku sa im tiež veľmi neprihovaram, veľa razy len pozdravím a idem ďalej. Chápeš, už veľmi dlho sa ma nikto nepýtal ako sa mam, to asi naozaj nikoho nezaujímam a je to strašný pocit.

autor
27. mar 2023

@bajka16 ved práve toto mi strašne chyba, udržiavať s niekym stály častý kontakt.

mariska1989
27. mar 2023

Kľudne si môžeme písať 😁 tiež mám to isté . Mysliac že som mala naj kamošky ktorá má využila bola som jej opisov , pomáhala som jej , venovala toľko hodín času a starala sa jej o dieťa lebo ona podvádzala chlapa ( nedala si povedať že to nemá robiť ) bola som jej psychológ ktorý ju počúval a teraz si našla úplne inu kamarátku s ktorou trávi čas a mne sa není schopná ani ozvať a ešte keď jej napíšem ako ma má v pi.... Ešte ja som tá najhoršia že jej všetko vykrikujem ( čo len pripomeniem koľko som toho ja pre ňu urobila a že ona si nenájde čas hodinku , dve alebo napísať)neozve sa čo je týždeň dlhý . Mňa prestalo baviť sa niekomu už ozývať keď im nestojím za to aby sa ozvali oni mne . Popravde ako takto sem tam s niekým popíšem ale čo sme boli partia 4 báb a medzí nimi " naj kamarátka " je dávno preč a nemám tak nemám už nikoho

dadis
27. mar 2023

@autorka a ako sa mas? aj ja som sa pocas RD citila nejako osamelo, az ku koncu RD som si nasla vybornu kamaratku, ako sestru - a nastupom do prace sa to velmi zlepsilo..

viestta
27. mar 2023

Ani ja neodpisujem hned, a nie kazdemu.

bajka16
27. mar 2023

Vieš možno to, že ty niesi moc aktívna ani vonku im dáva pocit, že ty nemáš záujem. Skús byť ty viac aktívna píš, volaj von tých ľudí a uvidíš. Za pokus nič nedáš.
Ja som sa reálne prestala báť vyvíjať tú aktivitu sama, až teraz po deťoch. Pred tým som bola utiahnuta, pretože som zažila pocit, že som odstrčená, že nemám nikoho. Ale teraz viem, že to neboli tí správni ľudia. Až teraz stretávam ľudí, pri ktorých sa cítim ako doma a nebojím sa aj ozvať.

h2
27. mar 2023

Ahoj autorka, ako sa máš? Môžeme si písať tu, na koníku, tu je vždy kopa žien a vždy ti niekto odpíše.

autor
27. mar 2023

@dadis ďakujem za opýtanie, mam sa celkom dobre teda podla možnosti skôr, sťažovať sa veľmi niekomu nechcem. To sa veľmi teším, že si našla kamošku ako sestru, to by som si strasne priala aj ja. Tiež mi konci RD pomaly a chystám sa do práce.

autor
27. mar 2023

@viestta ale preco neodpisuješ hneď a prečo nie každému?

autor
27. mar 2023

@bajka16 kedysi som bola dosť aktívna medzi mamičkami ale už to prestalo. Pochopila som, že to nemá význam lebo potom tam boli ohovaracky a každý na každého niečo rozprával. Mne by stačili tak dve kamošky a nie desať.

viestta
27. mar 2023

Odpisujem ked mam cas a ak mi napise 16 ludi Ako sa mas? tak odpisem len tym, ktori su pre mna doleziti. Nemozem vyhoviet vsetkym.

ckocka
27. mar 2023

Vlastniť telefón neznamená povinnosť každému a hneď odpisovať.

autor
27. mar 2023

@viestta joj tak to si potom veľmi obľúbená keď ti napíše 16 ľudí..a chápem ze nedá sa pri takomto počte odpovedať každému.

autor
27. mar 2023

@ckocka no to veru nie, nie je to povinnosť. Mne by stačilo udržiavať stálejsi kontakt s ľuďmi ktorých mam rada.

ckocka
27. mar 2023

Ale oni musia mať rovnakú potrebu neustáleho kontaktu ako ty. Napríklad my dve by sme si v tomto určite nesadli, a neznamená to že niektorá z nás je zlá.

autor
27. mar 2023

@ckocka ved preto som sem napísala aby som to pochopila prečo sú niektorí ľudia takí co neodpisuju. Asi nemáte potrebu..

kristinkakvetinka
27. mar 2023

Mne nikto nepíše ani ja nikomu nepíšem, nemám to rada. Keď je niečo súrne radšej zavolám to je rýchlejšie. Aši som len lenivá ale mne to vyhovuje ze ma nikto neotravuje 🤣

viestta
27. mar 2023

Aj keby napisu len traja. Ja komunikujem len o dolezitych veciach a radsej osobne, ked sa neda, zavolam. Vypisovacky mi pridu prilis neosobne, ale mozno som stara skola. Radsej si pokecam 5 minut hoc aj cez mobil, ako pol hodinu tukat do mobilu. Ked cloveka pocujem, vidim citam aj emocie. Cez pismenka ich nikdy nevycitas. Pre mna je to dolezity aspekt.

dominikamacakova
27. mar 2023

Ak si moja kamoška tak prepáč 🙈 ...Ježiš ale toto neznášam... Veď nemá každý nervy byť stále na telefóne a písať si. Ja tiež koľko krát nepodpíšem, ale dúfam, že na našom kamarátstve sa nič nezmení. Keď mám už strašnú chuť si chatovať a dotyčná osoba neodpisuje tak skúšam otravovať niekoho iného a nikdy si "neodpisovanie" neberiem osobne. Rešpektujem každého čas a stále je to iba telefón. Nikto nemá povinnosť ani zdvíhať telefón keď sa mu to nehodí.

nepic
27. mar 2023

@autor
Niekedy pomáha sa len začať chovať rovnako. Buď prerušiť kontakt,alebo keď ti dotyčná/ý napíše pozrieť sa kedy si jej ty písala,nechať si toľko isto času a až potom sa ozvať a ďalšiu správu zas až za x času.😝.
Z vlastnej skúsenosti viem,že to veľmi pomáha,zvlášť keď ten druhý niečo súrne potrebuje. 🤣

autor
27. mar 2023

@dominikamacakova nie nie som tvoja kamoška a ďakujem za príspevok.

dominikamacakova
27. mar 2023

@kristinkakvetinka my dve by sme si nepokecali, ja zas nezdvíham telefón 🤣

autor
27. mar 2023

@nepic áno takto to už robím aj ja. Ľudia vždy chcú mať to co nemajú. Nevedia si vážiť to co maju.

lindous
27. mar 2023

Najskôr tak na okraj, v mojom okolí je napr. stále viac a viac ľudí, ktorí sa jednoducho snažia obmedziť čas strávený na mobile a sociálnych sieťach.. A teda viac k veci, je rozdiel či to tak bolo vždy alebo sa to zmenilo?

Mňa osobne vypisovanie si nikdy veľmi nebavilo (jediná výnimka sú konverzácie s mojím priateľom)... Tak nejak nemám o čom, odpisovať sa snažím, ale je to vždy pomerne strohá konverzácia, ktorú rýchlo ukončujem... pokiaľ sa teda niečo nedeje, keď kamarátka potrebuje niečo riešiť, som tu pre ňu aj online 😊 Ale také to "ahoj, ako sa máš, čo si dnes robila, aké máš plány na víkend" atď ma neuveriteľne nudí, niekedy, že až otravuje, takéto konverzácie sú stále o tom istom, pokiaľ niekto nežije super zaujímavý život 😅 a "ťažšie" debaty si radšej nechám na osobné stretnutie..