Zmena správania otca

ahojte,

stalo sa aj Vám, že keď ste boli tehotné tak sa Váš partner alebo manžel totálne zmenil?
ja vždy keď sa tomu mojmu posťažujem že mi nie je dobre alebo potrebujem oddych vždy len povie že preháňam stále, že jeho matka ked bola tehotná ešte robila milion veci a že ja nerobim nič...Nikdy sa sám od seba neopýta ako sa mám alebo ako malé nič ho nezaujíma...

najhoršie je že ked neurobím niečo ako on che ta ksa hneď vyhráža, že si zbalí veci a odíde.
vraj už aj všetko oľutoval , že je somnou atď....o bábo sme sa snažili 3 roky tak nechápem prečo je teraz taký :(

paulinoocka
7. nov 2018

Fuha, to vazne ti taketo veci hovori? To vobec nie je dobre :-/

janinah
7. nov 2018

tak nech ide,kretén....

river_song
7. nov 2018

Nie, nestalo sa mi to.. ani pri prvom tehotenstve, ani teraz. Samozrejme frflem, stazujem sa na niečo.. ale teda nikdy mi to nevyčítal, ani nic podobné. Práve naopak, snaží sa aby som frflala a stazovala sa co najmenej 😂😂
Ak sa ti vyhraza ze ak niečo neurobíš, tak odide, nuž.. tak mu otvor dvere a pobal veci, lebo sa obavam ze po porode budes mat okrem novorodenca na starosti ešte aj chlapa.. nemyslím si ze sa zmenil teraz nahle, skôr si si len nevsimla jeho správanie skrz zamilovanosť, ružové okiliare . Clovek sa zo dna na den nemení..

deti95060810
7. nov 2018

to porovnávanie čo robila maminka a čo robíš ty poznám...exsvorka stále dookola ako ona prišla z pôrodnice a už aj piekla koláče lebo išli sviatky....možno mala pravdu, ale prečo by som sa mala trápiť keď teraz sú cukrárne popr. žienky čo upečú aj za mňa ( aj keď ja milujem piecť ale keď to nejde časovo tak to nejde)....
ale to čo píšeš - ako sa správa chlap ku tebe to o niečom hovorí.... milujúci človek netára také blbosti....mňa osobne by to urážalo....😈

erosmal
7. nov 2018

nezastávam sa ho, ale muži nechápu ako sa my ženy cítime. On proste nechápe, že áno až takto zle ti môže byť, a áno až takto ťa to bolí.. A nemá šancu to pochopiť lebo to nikdy nezažije.. Ty si to možno neuvedomuješ, lebo ti je fakt zle, ale on stále počúva len ako ti je zle a možno ho to už nebaví.. holt každý je iný, a každý reaguje inak.
Na druhú stranu ani mne by sa nepáčilo, keby sa takto správal. Porozprávala by som sa s ním normálne, že ho nechceš znechutiť, ale iba sa posťažovať. A že ak niečo nespravíš tak iba preto, lebo fakt nemôžeš, a ak to spravíš nie podľa predstáv tak si sa snažila ako si najlepšie vedela.

martinamala123456
autor
7. nov 2018

@erosmal tu nejde len o sťažovanie sa, s tým som prestala asi po dvoch sťažnostiach ked som videla že ho to aj tak nezaujima... ide o to jeho vahrážanie a totálny nezáujem

ave17
7. nov 2018

Tak asi ho s tebou bavila len ta výroba dieťaťa, keď už je na ceste, asi to už nie je to vo chcel, nechcela si ho iba ty?

zuzanka.zuzu
7. nov 2018

@martinamala123456 a predtým sa sám od seba z nenazdajky zaujímal ako sa máš? či to len teraz očakávaš, že sa začne pýtať keďže si teraz tehotná? lebo on sa možno nezmenil, ale ty si zmenila nároky... jasne, mali by ste to prežívať spolu, ale očividne nemáš moc empatického chlapa.

maciatkolulu
7. nov 2018

@martinamala123456 a nepreháňa nahodou? Nie si vkusne naladená len na stazovanie a vzdychá nie a záujem o malé? Akože sú chlapi,ktorí nevedia čo s už narodeným dieťaťom a nie pár CM v brušku. Niekedy si ženu myslia,že sú tehotné a proste sa všetko točí okolo nich. Chodíš do práce? Či si doma na PN ako je v móde teraz? Nezastavam sa muža,ale niekedy sú ženské fakt klbko sťažovania a pozorovania doslova hovadina,svoje robia hormóny,čo chlapi ťažko chapu

erosmal
7. nov 2018

@martinamala123456 nezáujem by som ešte pochopila... vieš chlapi, kým im niečo docvakne, že ozaj naozaj to tak je. Ale tie vyhrážky to neviem čo by som robila.. môžem sa opýtať ste manželia?

dominika6
7. nov 2018

@martinamala123456 prečo mám pocit že o dieťa si sa snažila iba ty a prečo mám pocit,že ked sa vyhráža že odíde,tak už presne vie za kým?

martinamala123456
autor
7. nov 2018

@maciatkolulu
nemyslim že prehanam, a uz som pisala jednej kocke ze som sa stazovala max dva krat odvtedy nic a radsej si to nechavam pre seba, skor ide o ten nezaujem a vyhrazky
......do prace chodim normalne

martinamala123456
autor
7. nov 2018

@dominika6
aj to je mozne lebo jeho neustale skrvanie mobilu tiez asi bude mat nejake dovody :/

martinamala123456
autor
7. nov 2018

@erosmal
nie len spolu zijeme uz asi 9 rokov

erosmal
7. nov 2018

@martinamala123456 tak na to schovávanie mobilu si daj pozor, osobná skúsenosť, keď to nerobil a začal to robiť tak je zle. môj ale nevedel či chce ostať vo vzťahu so mnou alebo trtkať nový objav. tak ma psychicky ničil dva mesiace, kým mi konečne okolie nepovedalo, že on s ňou chodí za rúčky ani sa to nesnaží maskovať... a mne tvrdil, že sa rozísť nechce. ale to už tliacham mimo. tak neviem čo si teraz dokazuje po 9 rokoch vo vzťahu, kedy už ste zohratí a zvyknutí jeden na druhého. Ťažko nám radiť, ja Ti len prajem aby sa to čím skôr vyriešilo k tvojej spokojnosti, aby mal len nejaký momentálny preskok a aby čím skôr preskočil nazad do starých koľají a zaujímal sa a tešil na Vaše spoločné dieťatko.

asia83
7. nov 2018

@martinamala123456 Uf. Silná káva. Vážny rozhovor. Podľa mňa sa zľakol situácie, ktorá vás čaká, jeho čaká: rola otca.

blankaj
7. nov 2018

Predpokladám, ze je to tvoj priatel nie tvoj manžel, ze ?

martinamala123456
autor
7. nov 2018

@blankaj ano priatel

pininka
7. nov 2018

@martinamala123456 aj ja som sa dočkala.takych reči, a keď som mu povedala,že sú to hormóny čo so mnou kyvuz tak mi povedal,že keď viem čo mi je tak nech sa snažím to udržať na uzde. Ako by to išlo. Ale poviem ti,že podstata je,že aj pre nich je to nová situácia,vyrovnávajú sa s ňou z každý po svojom a možno z tej frustrácie že nám nevedia nijako pomôcť, tak sú hnusni. Neber to osobne aj keď ťa to boli,nieje to naschvál.

seva22
7. nov 2018

@martinamala123456 blbec to je...moj manzel mi aj do prace vola,ze ako sa mame s malou v brusku,ak je mi rano zle...viem ze to bude zniet uletene ale uz teraz jej cita na dobru noc🙂 je mi luto ze sa tak zmenil,kazde babo si zasluzi dobreho otca ale nie kazdemu je to dopriate...asi tomu tvojmu preplo!!!

anve
7. nov 2018

@martinamala123456 fuha...aj ja som tehotna a neviem si predstavit taketo spravanie od parnera...tiez nieje taky,zeby ma isiel stale lutovat,bal sa o mna atd,ale raz ked mu poviem,ze nevladzem,alebo,ze ma boli brucho,hned mi kaze sadnut si a oddychnut...no raz by mi povedal,ze sa zbali a odite tak by som mu povedaka nech ide...pretoze ten tvoj si nejako veri,ze je na koni...daj mu jasbe najavo,ze taketo spravanie tolerovat nebudes...urcite nechces,aby sa k tebe spraval ako k princeznej,ale zase odtial potial...taketo spravanie si urcite nezasluzis.

seva22
7. nov 2018

@anve suhlasim s tebou uplne

anabella111
8. nov 2018

@martinamala123456 ...skoda Mata..je mi to luto.

Vies...vacsina muzov ..si svoju lasku..zodpovednost uvedomi az vtedy, ked precitia svoju obetu voci tej zene. Velky skutok rozhodnutia. Vsetko potrebuje svoju formu..aby sa to stalo realitou..ktora sa da vnimat. Manzelstvo je rozhodnutie..ktore nie je lahke..je to forma..ktoru podstupujeme z lasky k tomu druhemu. Ked vynechavame formy..tak je vsetko len take..ze to moze odviat vietor. Lacne. Lacno si mu chcela dat svoje materstvo...a pre neho lacnym je. Cele davy mozu hovorit vsetko iné..Ale keby si ta uctil sobasom..tak uz pre cely svet si jeho zenou. Ty si vsak len priatelkou. Pre jeho rodinu..pre jeho priatelov..zname v jeho telefone. Ziadna Ta nebude sanovat..si len priatelka. A mozes sa o neho starat cely zivot..keby Ti umrel..ani vdovske nedostanes. A ani nemas na nic narok..kym sa nad tebou niekto nezlutuje. To je prakticka stranka...tá ina je..ze muzom robenie deti vyhovuje..je to prijemna cast ..ale snazit sa o dieta s niekym..kto si ta neuctil pred svetom ako jedinu vynimocnu..je blaznovstvo. Nemusim pouzit nic z krestanskej nauky..Maly princ to pise v pribehu o ruzi...,,moja ruza je ina..ako vsetky ruze..ju som polieval..staral som sa o nu..chranil ju. Tvoj priatel Ta nechranil. Len si bral to..co si mu zadara davala. A nechrani ta ani dnes..Tiez mu chces dat vsetko zadarmo. A on si to nevazi. Prirodzene. Nemusel nic. Nemusi nic. A este ho aj otravujes..lebo zacinas byt nepouzitelna. Nevadi..ked sa proti tomuto ohradia ine zeny..Je to tak. Lahko sa dávaju..lacno ich berú. Vzdy je to ponizujuce..ked sme pre chlapov, ktorym vychovavame deti..len priatelky. A tie..ktore sa bez sobasa nazyvaju jeho zenou sa klamu. Lebo aj svetsky zakon im ukaze..kym su. S priatelkami sa rozchadza..s manzelkami rozvadza. A rozvod si kazdy premyslí. Lebo citi zodpovednost, ktoru vedome prijal. Tu v tejto oblasti vasho vztahu skumaj nedostatky. Pozbieraj sa do ucty samej k sebe a hladaj pravdive odpovede...ak dnes nie si dost dobra pre neho..lepsia uz nebudes. Uz si ta v sebe ulozil na piedestal..ktory by sa ti nepacil. Ale ty si to dovolila. Uz od tejto chvile sa mozes zacat spravat tak..ze ostatni uvidia..tvoju hodnotu..Nedovol..aby ta niekto ponizoval.

blankaj
8. nov 2018

@anabella111 hovoris mi z duse, preto som sa jej pytala, ci je to priatel alebo manzel. Aj ked odpoved som tusila...fakt pekne napísané

stanulienkat
8. nov 2018

@blankaj nemyslim si,ze keby boli zobrati,tak by sa spraval inak. Chrbtova kost nerastie pri sobasi.

myj
8. nov 2018

@anabella111 To co tu pises o manzelstve,akože?Prepac,ale vobec to tak nemusi byt,my sme spolu 15rokov a teda svadbu nechcem a mame 13rocneho syna a 15mesacnu dceru, a nemam pocit,ze by sa nieco zmenilo po svadbe,mame skor vsetkych okolo seba co sa do roka a do dna rozviedli..Co lebo si na papieri,ak sa milujete,tak neriesis.Ako trochu od veci ci su manzelia alebo nie,vobec to s tym nema nic spolocne.

methexis
8. nov 2018

@deti95060810 no to so svokrou poznam, mne sice drahy nic nevycita, prave naopak, nic ma pomaly nenecha robit, aby som sa setrila, nech sa nic nestane, lebo to bude fakt vydrete babo... ale tie reci svokry o tom, ako ona robila az do porodu a ake tazke veci jej davali robt, ziadne ulavy... len si pomyslim vzdy, ze sa mala ozvat, aj v socializme boli tehotne zeny chranene pred takýmito pracami, navyse ked mala muza co sefoval jej nadriadenému... a ze ked prisla domov z prace, mali 13 stupnov doma, tiez sa mala ozvat... alebo ze ziadny epidural nemala, co teraz vymyslam... tiez nechapem, preco by som nemala vyuzivat vydobitky sucasnej doby, ona mala tiez vsetko, co bolo dostupne a moderne v tej dobe...

blankaj
8. nov 2018

@stanulienkat nestala mu ani za manzelstvo, preco by mal byt zodpovedny pri dietati ?

stanulienkat
8. nov 2018

@blankaj preco on nestal? Mozno ona. Nie kazda zena je ako sliepocka. Ja som tiez netuzila a to mam vyborneho manzela. Mne ten papier nic nevzal ani nedal. Jemu na tom zalezalo,tak sme sa vzali. Keby boli zobrati,tak by ste zas vypisovali,ze si je nou isti,lebo su zobrati. Mozno mala autorka ruzove okuliare. Papier charakter nemeni.

danula.ch
8. nov 2018

@martinamala123456 už teraz je to celé zle, neostavaj v takom vzťahu kvôli dieťaťu. Neváži si ťa, inak by ti také nikdy nepovedal. Určite ho aj maminka dopuje múdrosti, odkiaľ by mal tie reči, ako jeho mama v tehotenstve zvladala. Ale nemyslím si, že to je ten pravy dôvod. On už má asi žiaľ inú. Stoji ti za to bojovať o taký charakter? Dieťa ste chceli obidvaja? Lebo vyzerá to tak, že on aj ak chcel, teraz sa toho zľakol. Niektorí chlapi sú fakt zbabelci. Nezavidim ti tu situáciu, držím palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre