Zmena manželovho správania

alik231
15. aug 2020

Ahojte. Ani neviem ako začať. Nechcem aby to bolo ako čítanie na dobrú noc. Ide o to, že manžel sa po narodení dcéry strašne zmenil. Mala má 8 mesiacov doteraz sa to dalo ako tak vydržať stále som si hovorila že to prejde a ono to ide ešte k horšiemu. O malú sme sa snažili 7 rokov a stále mi hovoril ako sa na ňu teší. Po narodení prišlo kruté vytriezvenie. Nechce s ňou tráviť vôbec čas keď tak Max 10 minút denne. Nevie sa s ňou ani zahrať. Blaznit ano ale to je asi tak všetko. Posledné mesiace sú z jeho strany na moju osobu iba urážky. V kuse počúvam ako to robia iné ženy že nepotrebujú k starostlivosti o dieťa chlapa, že nemám byť z čoho unavená že som celý deň iba s dieťaťom že on chodí do roboty aj stavia chalupu. Popritom sa snažím každý deň upratať aj navariť. Strašne začal byť agresívny už sa stalo že mi dal aj dve zaucha lebo som ho ževraj rečami vyprovokovala.
V noci ho nemôžem zobudiť keď chcem aby išiel ku malej keď plače alebo čo lebo hneď začne trieskať zo všetkým alebo mi začne škaredo nadávať. Stále myslí iba na seba. Niekedy okrem raňajok nič nezjem lebo nie je ochotný byť tu chvíľočku pri nej aby som sa najedla. Alebo on sa naje a ide spat ale či som ja jedla ho nezaujíma. Prosím nemyslite si že som nejaká mladá žaba ale už neviem čo ďalej. Poraďte 😔

pribinak
15. aug 2020

@alik231 prepáč, ale máš jedno dieťa, nie 3 alebo viac a ty si nestihneš spraviť a zjesť nič iba raňajky?
Prepáč, bude úprimná, ale chyba bude aj v tebe

1xenia1
15. aug 2020

Dal ti za ucho? To nie je chlap ale kus debila

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

samozrejme, chlap by mal v domacnosti fungovat, ale mna by velmi zaujimalo, co robis, ze sa pri jednom dietati nestihnes ani najest? A nejako neverim, ze zrazu sa ten chlap zmenil. Zrazu je agresivny a predtym bol ako med?

deti95060810
15. aug 2020

narodenie dieťa je veľká zmena pre rodičov. Pribudne veľa povinností, stresu... ale riešiť problémy zauchami je troška príliš....😨

evalin88
15. aug 2020

Ja som nikdy polovicku nebudila, aby vztaval namiesto mna ( okolo 3 mesiacov bolo horsie obdobie), ze sme boli hore obaja ale malý má a mal ekzem, cize cele noci vrieskal do 2 rano a nevyspal sa ani jeden. Velakrat sa stalo, ze,sa otecko zobudil na plac ale nikdy som ja nespala, ze by vztaval namiesto mna. Obcas som tiez nejedla, ale skor preto, ze vzdy daco bolo a ja som na seba, zabudla.. vramci prechadzky s malym som pila jogurtove napoje, kym on spal iba v kociku a v pohybe 2-3 hodinky.

heidy222
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl @pribinak samozrejme ze sa nestihne najest Ani Ked sa musi cely den este stresovat s chlapom co si z nej robi sluzku a dava jej zaucha

pribinak
15. aug 2020

@heidy222 zas nepreháňaj

alik231
autor
15. aug 2020

@pribinak nestihnem pretože on kde sa vyzlecie tam to nechá, naje sa riady neumyje, nenaberie si jesť radšej bude hladný, keď ide na wc a ostane to tam ani to nevie spláchnuť takže nie nestíham!

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

A predtym si vsetko odlozil, splachol, umyl riady? Neverim, ze zrazu stratil tieto navyky.

alik231
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl no nevravím že je to zrazu robil to aj predtým ale nie v takej miere ako teraz keď je malá

veronikaszabova
15. aug 2020

@alik231 oblecenie po nom by som nepratala, jest nech si nalozi....
Si jeho zena, nie sluzka.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

No, tak mu nenaber, nebudu riady, kedze on si sam nenaberie, veci po nom neuloz, kludne prekroc a uvidis.

alik231
autor
15. aug 2020

@veronikaszabova keď mne to strašne vadi keď vidím všade oblečenie pohadzane či má gauči alebo na zemi alebo hocikde tak radšej to upracem necítim sa dobre keď je okolo mňa neporiadok

qetka
15. aug 2020

keby nemal co jest, tak nezaspini riad... a ked si nebude mat co obliect, tak nenecha oblecenie kde tu. Vysrala by som sa s prepacenim na neho, je to debil. Nic by som nerobila pre neho, vobec nic a skusil by este jedno zaucho. Z otocky by dostal naspat. A ty si truba, ze si to nechas a este sa o neho staras 🤦‍♀️

veronikaszabova
15. aug 2020

@alik231 ja tiez nie, ale keby som mala stale pratat po muzovi a 2 synoch, tak koniec 🤦‍♀️🙈 nechala by som to tak, snad by sa uvedomili - nastastie u nas tak nefungujeme.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 No, tak sa potom nestazuj. Taketo veci ste mali mat pred porodom vydiskutovane, vyriesene, ako si pisala, tak ste dlho na dieta cakali, takze si mala dost casu toto dostat na poriadok.

heidy222
15. aug 2020

@pribinak empatia 0 bodov z tvojej strany. Samozrejme ze Ked nema ziadnu emocionalnu oporu z jeho strany neni Tak efektivna ako niekto koho manzel neni uplny debil.

A pre autorku: teraz sa tu bude polemizovat ze ci bol taky pred manzelstvom a ja neviem co ale to he uplne jedno riesenie situacie Ked ta facka je jedine rozvod alebo manzelska poradna

sense
15. aug 2020

Keby si chlap po sebe nesplachoval rak si ho ani neberiem... Takýto musel byť od začiatku

alik231
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl jasné lebo ja som vedela čo s ním decko urobí !

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 No, pozri, toto s nim nespravilo dieta, taky bol uz predtym, ale Ty si to slepo brala, ze ved v pohode a teraz zrazu nestihas, lebo mas dve deti. Takze bud si to vyjasnite, alebo si to dajte odborne od niekoho vyjasnit. A teda mne by dal muz jednu facku, tak by videl.

alik231
autor
15. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl áno bola som zaslepena ale tak čo už to je asi každý kto ľúbi ale presne neratala som s tým že budem mať dve deti

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2020

@alik231 No, tak to ries. Ak to neviete spolu vyriesit, tak potom smer poradna. Alebo co chces pocut? Zazraky sa nedeju. A fackovat sa tiez asi nechces nechat.

pribinak
15. aug 2020

@alik231 toto predtým nebolo? To všetko začal robiť po narodení dieťaťa? No to sa mi nechce veriť

alik231
autor
15. aug 2020

@pribinak ruku na mňa nikdy nezodvihol vždy sme sa vedeli porozprávať a nájsť kompromis teraz už nie

janinah
15. aug 2020

Všetky jeho veci pohodené kdekade by som pohádzala na jeho posteľ,ak chce kdesi spať,nech si to strčí do skrine či kde chce...ak to hodí na zem,tak nech to tam kvitne aj do vianoc.Zauchá a nesplachnuté wc je vrchol jeho "charakteru".Ale ani ty nie si bez chyby,buď si pomalá /nechcem písať lenivá/ alebo nemáš systém alebo dieťa nemá režim..Neznášam samochválu,ale tu musím napísať,že som v istom období stíhala dve malé deti /rozdiel 20mes/,domácnosť,svokrino gazdovstvo s domom a megazáhradou/bola chorá /,kompotom a džemov na kilá som robila,koláče pre celú rodinu piekla,k rodičom chodila pomáhať do ich domu /mamka ID/ a nikdy som manžela nebudila v noci k deťom ani nečakala,aby on varil,pral,upratoval,lebo bol vyťažený svojimi dvoma prácami a tým gazdovstvom u mamy.Nevravím,že to bolo ľahké,ale zamakala som a on makal tiž,hoc nie pri deťoch ani vareche.Treba zmeniť prístup,neočákavaj priveľa,chlap pracuje,chalupu stavia,tak riady ti ozaj umývať nemusí.

stela01
15. aug 2020

@alik231 a čo si naberá tvoj muž keď ty neješ ? Nie si jediná čo má 1 decko sú aj 2 , 3 no urci si prioríty . Jedlo je základ .

stela01
15. aug 2020

@alik231 a 2 za ucha nekomentujem , alebo takto .... už by pri mne oko nezažmúril od strachu hajzel jeden

mondolina
15. aug 2020

@alik231
A hladná sa cítiš ako?

evitka83
15. aug 2020

@alik231 keby mi dal chlap za ucho, posledne co ma trapi je, ci vstane v noci k malej.

eliska13
15. aug 2020

@alik231 chlapi sa väčšinou s malým dieťaťom nevedia zahrať až, keď je staršie.Casu asi nemá veľa, keď chodí do roboty a stavia dom.pises, že sa s ňou poblázni tak aspoň niečo.nikdy som muža nebudila v noci k synovi, lebo druhý deň šoféruje a nepotrebovala som, aby sa niekde nabúral.
Ono aj ty máš pravdu aj on.Narodenie dieťaťa je obrovská zmena, stres...a nikdy sme sa viac nehadali ako prvé mesiace.Tiez som mala niekedy pocity ako mu je dobre obliecť sa a ísť do roboty, obed si vyberie aký chce😀
To, že doma robí bordel a nesplachne je nonsens.
To, že Ti dal facku ešte viac.Ze to bude náročné si mohla tušiť, keď máš doma chlapa, ktoremu treba naložiť jesť.On má pocit, že asi si doma, tak Ti treba naložiť.Nic by som po ňom nespratavala a, keď chce, aby sa aj dcéra tak správala tak jej dáva pekný vzor.
Budeš to mať ťažké musíte si dať nejaké pravidlá kto čo bude robiť, lebo to dopadne zle.
Venuj sa čo najviac malej zase nemusíš lestiť a upratovať každý deň.Navar si na 2 dni.aj mala musí niekedy vydržať a prehrať sa sama, keď sa chces najesť.
Ale v podstate si ďalšia čo nevidela mužove nedostatky a bábätkom a povinnosťami to vyplávalo na povrch