Nové auto

mirage
18. sep 2017

Ahojte

potrebujeme kupit nove auto - ja denne najazdim 50 km, aj rovna cesta mimo obce aj v meste , na vikendove pobyty, vylety a dovolenky chodime mozno 10 x do roka.

Mna laka velke auto, som vysoka a nemam rada maly priestor nad hlavou. Deti budu uz len vacsie, teraz maju 11. Jazdim na renaulte scenic, uzasne velke auto, ale uz dosluhuje.

Kupit nove? Straca hned na hodnote, ale nove je nove..

Jazdene? Nechce sa mi obiehat milion bazarov, preverovat atd atd..

Poradte tipy. Mne sa paci Zafira, Touran, Tiguan - tieto su velke ale drahe, cize by museli byt jazdene.

Alebo Opel Mokka ci peugeot 2008 - mensie, ale vedeli by sme kupit ako nove..

Dakujem 🙂

hettinka
18. sep 2017

@mirage Opel Mokka a peugueot 2008 asi nie, tam je malý kufor, hoci zvonka vyzerajú také nafúknuté, aj vnútorný priestor nič-moc, tiež sme to pozerali

katulienkax
18. sep 2017

Zafira je pre rodinu velmi dobrá, len na moje šoférske zručnosti velka ale co už ked treba velky kufor 🙂

babulkomale
18. sep 2017

Tiez sme dlho vyberali, tiez som vysoka a za mna jednoznacne Seat Alhambra, vysoko sedis, vyhlad perfektny, velke rodinne auto s uzasnym priestorom. Nemozes byt nespokojna 👍👍👍

vroni
18. sep 2017

Mame tiez Renault.Scenic a tiez uz dosluhuje. Pozerala som po niecom novom a po zhodnoteni vybavy, vykonu a ceny som skoncila zase pri Scenicu. VW je pre mna no go (v mojej sukromnej statistike su to najkazovejsie auta, predrazene a mizerne vybavene, ani vychyrena znacka z nich nerobi dobre auto. Dobre sa predavaju, to je snad jedine plus). Peugeot sa mi nepaci, Fiat je naherny, ale vybavou uplne mimo diskusiu. Chlap slintal po Jaguari (stoji ovela menej, ako by clovek od Jaguaru cakal), ale tam by sme vykrvacali na servise a spotrebe (a ja nemienim parkovat kilometer od kazdeho obchodu, aby ma, nedaj boh, nejaky polovodic neoskrel a chlapa nepiclo), takze asi ostaneme verni znacke.

hettinka
18. sep 2017

ja som si kupila Citroen, v porovnaní s Peugueot sa mi zdal elegantnejší, viac sa mi páči interiér, výbava lepšia za menej peňazí ... a aj ked sme poškuľovali po novej C4, po otestovaní našimi dlhonohými deťmi sme kúpili nakoniec nové C-elysee. Vôbec som si nemyslela, že kupime sedan, ale vozí sa v ňom fakt veľmi pohodlne, hoci sedím nižšie, ako som bola zvyknutá, kufor obrovský a deťom sa sedí lepšie ako v Astra combi.
Kedysi som mala Opel Meriva, tiež super priestranné auto, aj ked výbava bola slabšia. teraz majú nový model od Opel - Cossland X , chcelo by to pozrieť a porovnať s Mokka X.

lilyianka
18. sep 2017

@mirage tiguan ma yiez maly kufor...co tak c-max alebo s-max? Tiez sedis vyssie a ma to veliky kufor

chiara189
18. sep 2017

Moja mama teraz kupila touran( 5 rocny za 9000) vyzera ako novy ma ho 8 mesiacov ide ako hodinky a milujem ho soferovat lebo je total komfortny sedis vysdie vsetko vidis. Maly ma vzadu plno miesta kufor velky a spotreba 4.5l (ma 1.6TDI automat). Ja jej ho upne zavidim a uz viem za co moju oktavku vymenim 🙂

mirage
autor
18. sep 2017

tak a mozeme zas rozmyslat..ked vacsie auto tak len jazdene prichadza do uvahy

babulkomale
18. sep 2017

@mirage s dobrym mechanikom mozes vybrat celkom dobre, kupit od niekoho kto sa naozaj staral. Aj my sme sli do jazdeneho a nelutujeme, velke auto s dobrou vybavou - s novym by sme sa nedoplatili.

bosoriak
18. sep 2017

@mirage My mame Dacia Lodgy, diesel 7-miestne auto. Neuveritelne priestranne, odvezie naozaj 7 ludi, nie 5 a dvoch invalidov bez noh vzadu. Ked mame rozlozenych 7 sedadiel, zmesti sa nam tam dozadu este aj bugina. Moj muz ma 190 cm a priestoru ma aj v tych uplne zadnych sedadlach dost. A cena naozaj smiesna v porovnani s ostatnymi (aj jazdenymi) autami. Lacny servis. Nie je to dizajnovy skvost, ale urcite by som vam odporucila sa ist aspon pozriet.

mirage
autor
18. sep 2017

@bosoriak ja viem, ale.. dacia.. mam predsudky a aj sa za ne hanbim :( 🙂
dakujeme za rady, este par hodin na internete a hadam nieco vyberieme..

bruneta880
18. sep 2017

@mirage ahoj môj muž pracuje s autami...a poviem ti tak že -
Nové by som určite nekupovala, nekupovala by som nič s kosoštvorcom na kapote 😉 nekupovala by som cez žiadny bazár a už vôbec cez aaa ...
Kúpila by som auto po prvom max. Po druhom majiteľovi, a keď si pozrieš interiér auta veľa ti to napovie ako bolo o auto postarané.
Inak je jedno aké auto si vyberieš...my máme Toyotu Hilux veľká sviňa ale mega bezpečná.

83lenka83
18. sep 2017

Ja som ojazdené nikdy nemala a ani by som nekúpila, kamoš kúpil a po toku keď ho chcel predať zistil, že z autá pred kupou bol rohlik ( všetko menené, totálka). Môžeš kúpiť predvadzacku, ja dom kupovala svoje druhé auto ako predvádzacie vozidlo a bolo super .

6mia6
18. sep 2017

Tak my mame treti funglac ale teraz tiez potrebujem velke auto. Aby sa dozadu zmestili 3 sedacky.
V uzsom vybere je sharan, s max, alhambra vsetko "rovnake" auta.
Alebo potom nejake kombi siroke 😉
No a prvykrat ideme kupit jazdenku tak snad budeme mat šťastie.

vroni
18. sep 2017

@bruneta880, s tvojim muzom by som si nerozumela 😉
V zivote by som nekupila jazdenku, chcem si vybrat vybavu aj motorizaciu, chcem mat plnu zaruku a "vlastnorucne" robeny servis (tj. naisto viem, ako sa o auto staram a do akeho servisu ho vozim) a je mi uplne fuk, ci prvy rok auto strati 30% hodnoty alebo len 22,7, auto mi sluzi na transport z bodu a do b a nie je pre mna investicia, ktoru chcem zhodnotit. Mame vo firme vzdy 4 - 10 aut, za 13 rokov je toho solidna zbierka (cca kazde styri roky obmiename) a zatial najmenej kazove su tie s kosostvorcami. Ale pripustam, ze jazdenky sa mozu spravat inak. Ale zase - jazdenku by som dobrovolne nekupila. Predvadzacky sme mali zatial len dve, tie su tiez ok, chcel ich moj muz a ulahodili mu farbou aj vybavou....

bruneta880
18. sep 2017

@vroni výbavu a motorizáciu si vyberieš aj pri jazdenom aute.
😉
A neviem čo znamená plná záruka.
A o značkových servisoch by som ti, teda hlavne môj muž vedel porozprávať dllllheeee story.......
V niekoľkých pracoval, a tak ti poviem, vždy vždy všetko zaplatí zákazník.A tak isto " vlastnoručne" ti servis urobí hociaký mechanik, a veľa krát aj lepšie, značkový servis nieje žiadna záruka.
Tak napr. Podľa mňa v značke pracuje len ten kto sa nevie v tomto obore uživiť sám a kto sa nevie uživiť sám, ten toho veľa vedieť nebude.Môj muž robí ako súkromník, autá ktoré mu nosia zo značkových servisov, lebo tam hodia pleckami a poškriabu sa po hlave a vybavené.Takže nikdy nevieš ako sa staráš o auto...Alebo kto 😀 Ale nebudeme zase hádzať všetkých do jedného vreca, aj tam sa nájdu, vážny blázni...ktorý to naozaj ovládajú.
A k tým prevádzačkám -prevádzačka je fakticky nové auto.
Ale fajn ak niekomu vyhovuje kosoštvorec 😉 a je spokojný...👍
Auto každopádne veľa povie o človeku, my sme taký "zálesaci" večne niečo zvlákame, prevláčame...a už ma nebavil ten večný bordel v aute.
Pre mňa auto je investícia, ale teraz už keď máme malého tak čiste o bezpečnosti.
Na firmu je ale trošku iné kupovať autá.
Môj muž chce cestnú buginu OMG 🙄

hettinka
19. sep 2017

@mirage mirage, čo sa týka Dacia, ak si mala doteraz Renault, tak je to ich dcérska fabrika, v podstate majú rovnaké motory, len dacia robí autá nízkonákladovo, ošidí to na vnútorných materiáloch, rôznych "vychytávkach", napr. zadný kufor sa otvára ešte ako za socializmu ... a ak chceš mať daciu vo výbave, tak si na cene renaultu. No a je to auto na celý život, lebo sa ho viac nezbavíš 😀 Ked tak kúpiť novú, a zjazdiť ju do šrotu, lebo sa to zle predáva.

Ja som tiež za nové auto. Vždy sme mali nové a vždy kúpené v nejakej akcii. Manžel ma auto z OPEL 500, tam si vybral motorizáciu aj výbavu, len farba už bola len jedna, no na tom nám nezáleží, hlavne že bola metalíza.
Ja mam predvádzačku, mala najazdené 300km a cena bola o 1800€ dolu, oproti cenníkovej cene. mam najvyššiu výbavu, ale tiež som si farbu vybrať nemohla ... no ja som sa do toho auta zamilovala na prvý pohľad, takže asi by som ani inú farbu nevolila.

Ak jazdené, tak by som sa určite vyhla AAA auto a určite žiadne dovlečené zo zahraničia, max 4-ročné a plnou servisnou históriou, 1. majiteľ a kupené na Slovensku.

chiara189
19. sep 2017

@hettinka AAA auto su najvacsi podvodnici .precitaj si o tom....maju totalne zlodejske praktiky. A auta su tam dovlecene zo zahranicia

6mia6
19. sep 2017

@hettinka preco nie zahraničie? Viacerym známym doviezli auto zo zahraničia ľudia co sa tomu venuju. Vybavy a hlavne ceny su niekde inde.

vroni
19. sep 2017

@bruneta880, moj ty boh, nemame my jedneho muza? 😉 Ten moj tiez slinta po cestnej bugine. Momentalne ma sice zobak zalepeny novou cestnou hrackou, ale ked mu zovsednie, zase bude snivat o bugine.....😨
O znackovom servise som nehovorila, hovorila som o servise "viem komu". Tiez by mi to vydalo na mensiu knihu, zazitky so servismi (znackovymi aj neznackovymi).
Netvrdim, ze kosostvorce su najlepsie auta, zase na hlavu som nespadla 😉, len tvrdim, ze pomer cena/vykon/vybava plus naklady na servis u nich vychadza najlepsie.

bruneta880
19. sep 2017

@vroni no super, som rada, že nemám len ja takého šialenca 😀
Ale úplný TOP u nás je, že môj dvojročný syn má už od narodenia zaobstaranú minimotorku🙄
pochopíš už takúto úchylnosť?

vroni
19. sep 2017

@bruneta880, uplne, tiez mame jednu doma (uz rok, syn ma 3) 😂 😂😂

bruneta880
19. sep 2017

😂
@vroni konečná 👍

mirage
autor
19. sep 2017

Vdaka za prispevky. Musime kupit jazdene auto, na nove vo vybave a velkosti aku chceme, nemame.