Hľadám auto pre rodinu

mareka49
26. apr 2024

Ahojte.
Viem že je milión parametrov, ale hodí sa vlastne Tiguan pre rodinu?
Pozeráme aj Turan, možno passat a oktavia.
Padla aj Kia ceed.
Deti sú ešte malé a vyšie spomenuté okrem Kie by sme brali jazdené.
Máte dáke zaujímavé auto čo by sa hodilo pridat do výberu?
Alebo skúsenosti s vyššie spomenutými?
Dik

tilly
26. apr 2024

Tiguan aj touran som mala. Podľa mňa sú to malé, ženské autá. Teraz mám sharan, ale tuším sa už nevyrába. Ale ten štýl auta je super ako rodinné. Nie je veľké, dobre sa s tým parkuje aj otáča na parkovisku, nezerie veľa, ale má kopec miesta, tri plnohodnotné sedacky vzadu plus dve menšie v treťom rade, je bezpečné, trošku vyšší posed má, takže aj nastupovanie lepšie, a tie posuvné zadné dvere je asi to najlepšie, čo pri deťoch môže byť.
A podľa toho, aká ste rodina. My sme akčnejší, keby som mala malé deti, brala by som auto veľkosti mercedes V, VW multivan apod... mali sme, keďže sme chodili často na výlety, brali sme bicykle a pod.

anjelicek26
26. apr 2024

V tiguane nedáš tri sedačky dozadu pohodlnne, nie aby sa deti vedeli zapnúť a to sme mali aj allspace.. to je také alibi auto.. V tourane zas nemáš kufor keby idete na dovolenku. Hľadala by som dalej.. my mame VW T7..ale to je cenovo mimo, ja ho mam ako sluzobne..

mareka49
autor
26. apr 2024

Deti máme dve.
Tretie plnohodnotné miesto aj s dvoma autosedackami poteší.
Ten Tiguan mi príde ako hlavne IMIDZ😊

tundra
26. apr 2024

Ja som fanusik Toyoty a Lexus.Pokial kupujes jazdene,je to trochu o stasti a o tom,ako sa o auto predchadzajuci majitel staral.Na Toyote Avensis 2.0 D som najazdil 418k km bez väcsej investicie.
Pozrite fora danej znacky a skusenosti majitelov.
Drzim palce pri vybere a prajem vela km bez poruchy.🤗

mareka49
autor
26. apr 2024

Rozpočet sa pohybuje niekde okolo 25.
Ale môže sa časom pozmenit

tanyan
26. apr 2024

My sme mali Touran a milovala som okrem iného ten veľký kufor so širokou a nízkou nakladacou hranou. Kočík som nemusela skladať, veci som nemusela dvíhať vysoko a odviezli sme v ňom pohodlne všetko.
Máme v rodine aj Touareg - tiež celkom fajn pre rodinu s dvoma deťmi.

tilly
26. apr 2024

@mareka49 ja sa nesťažujem na tiguan, bolo to dobré auto. Ale ako rodinné je malé. My sme s ním boli na dvoch lyžovačkách, lebo mužove auto nebolo 4x4 a husto snežilo, tak sme išli tiguanom. A teda aj s boxom na streche sme boli plní ako kočovní cigáni 🤣🤣. Pre mňa samu, alebo s deťmi to bolo také zihadielko, mala som ho rada.

katkaseiner
26. apr 2024

Ja nedam dopustit na Ford S-Max. Tam aj kravu prepravis... mali sme za poslednych 12 rokov 2. Velmi sme uvazovali zas kupit (len teda novsie). To auto nie je na parkovanie prilis velke ale teda 5 osob absolutne s prehladom, kopec batoziny, my sme vozili aj kocik, psa, dokonca sedacku na krmenie, batoziny tolko ze aj na stahovanie :D

tilly
26. apr 2024

@tanyan do tourana som dala rozložený veľký kočík, odrážadlo a veľký nákup k tomu bez problémov.

egonsk
26. apr 2024

@mareka49 toyota verso je vcelku fajn pre rodinu, v 7 miestnej verzii sa daju deti vopchat uplne do zadu a este aj stari rodicia mozu ist s vami na vylet 😉

renka30
26. apr 2024

Mame uz druhy Superb za sebou a nedam nan dopustit, pohodlie, dostatok miesta vpredu, vzadu (uz pomaly 2 dospele deti tam maju kralovsky vela miesta) obrovsky kufor. Dostupnost servisu a dielov na nezaplatenie.

tinka_1807
26. apr 2024

@mareka49 Tiguan je aj investične dosť náročné auto ... Veľa žerie a k tomu súčiastky sú tiež celkom investícia. Ak chces mať vzadu plnohodnotné 3 sedadlá najlepšie je Sharan, alebo Alhambra. Oni majú aj velky kufor a na svoju veľkosť ani nemajú až takú vysokú spotrebu.
Kie sú dosť malé. Potom ešte sú fajn Octavia a Superb Combi. Ale 3 sedacky vzadu nedas. No majú veľký kufor + dobru spotrebu a náhradné diely nie sú také drahé. Pri aute určite rozmýšľajte aj nad spotrebou a údržbou. Z tohto pohľadu je najlepšia Skoda
Zn. Ocko má autoservis :D

katulienocka999
26. apr 2024

@mareka49 my sme si vybrali berlingo, podľa jazdy a celkovo rozmerov plus aj kufra hlavne na kocik a iné to vyzerá byt super ako aj priestoru dnu na nohy 🙂 rozhodovali sme sa medzi ním a rifterom 🙂

mamickalisticka
26. apr 2024

My máme Renault Kangoo maxi, a je úžasné. 7miest, tri plnohodnotné vzadu, zmestime tri sedačky. Je to taká mini dodávka. Chodime so 6 sedačkami a siedmu máme mimo a zmestime tam úplne všetko. Na dovolenku sme šli šiesti, plné auto vecí a ešte aj dvojičkový kočík.

banalu
26. apr 2024

Ak kia ceed tak Sportswagon, lebo das do kufra kocik/sanky a dosli ste. My sme traja a za svokrovcami chodime aj so stresnym nosicom. A to uz nemam velky kocik len sportiak malinky, ale stale milion veci musim zobrat tam alebo spat 😂 plus mala ma sice 2,5 ale jazdi v prostismere a kym sa bude dat, nemienim ju otocit, a tym padom je predne sedadlo dost potiahnute dopredu, ak ma vedla spolujazdca sadnut dospely clovek tak ma maaao miesta na nohy.
Tiez uvazujeme nad vacsim autom. Inak je to spolahlive auticko, nic mu uz 8 rokov nie je len klasiku sa postarat.
Kupovali sme predvazacku.

olimuc
26. apr 2024

Tiguan je vyssi golf, ale nevydrzi tolko … je to imidzovka. Z navrhovanych by som isla do oktavie alebo touranu a ak by som si mala vybrat motor tak 1.9 TDI … ale to su uz stare modely. Inac by som isla do 2.0 s menej PS. Kia nie. Passat je v podstate upravena oktavia … az na par veci je to to iste len drahsie

belle_vie
26. apr 2024

My mame tiez superb a pokial nebudeme musiet, nemenime.
Vazne obrovsky kufor, na dovolenku sme tam natrepali 2 kociky :D a sedacia cast stedro riesena. Tie modely od 2017su podla mna aj dost pekne na rodinne auto. A pri plnej vybave jazdi skoro samo ( ja som sa na nom ucila).