Kalorické tabuľky pre tehotné

7. jan 2024

Ako si nastavit kaloricke tabulky tak aby to bolo vhodne aj v tehotenstve?

juliacenc
7. jan 2024

A co si tam chces nastavovat? Ved normalne jedz ako do teraz nerozumiem

minenkak
7. jan 2024

Jedz normálne a treba aspoň ľahko cvičiť, prechádzať sa a ak si cvičila pred tehotenstvom tak cvic rovnako ďalej.Ak nemáš zdravotné problémy

koniarova
7. jan 2024

Čo? To som ešte nepočula veru.

autor
7. jan 2024

@juliacenc @minenkak @koniarova pouzili ste niekedy vobec aplikaciu kaloricke tabulky?

minenkak
7. jan 2024

Nie nepotrebujem a ako tehotná som bola aj tak stale na bicykli takže ani ma nenapadlo riešiť kalórie a každý rozumný človek vie čo a koľko môže zjesť

koniarova
7. jan 2024

Použila. Ale v živote by ma nenapadlo používať ju v tehotenstve. Ale snáď baby poradia.

autor
7. jan 2024

@minenkak poprosim, aby si teda radila v temach, s ktorymi mas skysenost

autor
7. jan 2024

@koniarova verim, ze niekto bude vediet

minenkak
7. jan 2024

Veď mám, bola som tehotná a aj jem celý zivoty

autor
7. jan 2024

@minenkak Co si tu dokazujes?

minenkak
7. jan 2024

Odpovedala som ti slušne

autor
7. jan 2024

@minenkak Nie, neodpovedala. Nemas ani len tusenie o kalorickych tabulkach ale napriek tomu sa tu predvadzas a myslis si, aka si mudra a ako zhadzujes niekoho, kto chce pouzivat kaloricke tabulky.

janai1
7. jan 2024

V prvom trimestri tvoje udržiavacie kalorie.
V 2. +340 kcal
v 3. +450 kcal

Všeobecne informácie uvádzajú takto. Treba cca vyskúšať a uvidíš ako reaguješ (nechudneš a nepriberáš extrémne)

autor
7. jan 2024

@janai1 dakujem krasne

hipuska
7. jan 2024

Neviem ti poradiť ale pre tých co dávajú múdre rady (pritom KT nikdy nepouzili), boli by ste prekvapene, kebyže tam.nahadzate všetko čo cez deň zjete. Tam nejde LEN o kaloricky príjem. Ale hlavne tam pekne vidieť podiel jednotlivých zložiek stravy.

juliacenc
8. jan 2024

To snad nie je pravda, ze niekto este veri tomu, ze si treba navysovat kaloricky prijem, umelo aj ked nepocituje hlad. A este k tomu tabulkovo, tak to je najvacsia sprostost roka 2024 a to je este len 8.1 prepac autorka ale toto naozaj nie je nutne. Jedz ked si hladna

autor
8. jan 2024

@juliacenc Vidiet, ze s kalorickymi tabulkami nemas skusenost. Dalsi zbytocny komentar.

juliacenc
8. jan 2024

Ano a v com? Ved jedz na silu, priberaj a potom sa zdohadas ked budes mat v 9 mesiaci nadvahu. Ziadny osoh ani pre teba ani pre dieta nema nadmerna konzumacia

janai1
8. jan 2024

@juliacenc akože umelo? Veď je tehotná. Každá jedna žena na svete má v tehotenstve vyšší výdaj energie ako keď nie je tehotná.

autor
8. jan 2024

@juliacenc v kalorickych tabulkach sa zobrazuje podiel vlakniny, bielkovin atd. Takze gratulujem k objaveniu Ameriky - je to zdravej vyzive. A nabuduce ked budes chciet byt protivna, najskor si zisti viac k teme.

juliacenc
8. jan 2024

@janai1 ale sama vie ci je hladna ci nie. Nie ze sa ona teraz ide napchavat o 300kcal viac lebo jej to pise tabulka aj napriek tomu, ze nie je hladna

juliacenc
8. jan 2024

Ty sa tu bavis o tom kolko si mas pridat kalorii a nie o bielkovinach. Ja sa mudra nerobim stavi jest normalne zo vsetkeho a budes mat aj bielkoviny aj vlakninu aj vsetko. Opakujem na to kaloricke tabulky nepotrebujes. Ak si myslis, ze nieco zmeni to ak kazdy den prijmes xy bielkovin a xy vlakniny, tak nie. A mozno ta prepadnu take chute, ze sa z vysoka vyseres na cele tabulky a budes ladovat od rana do vecera sladkosti. Napriklad… sbytocne sa tym budes stresovat a drzat sa striktneho jedalnicka mozno sa aj trapit a odopierat si na co budes mat chut. A to je skoda, pretoze tehu si mat uzit a nie mat ho nalinajkovane za kazdu cenu

autor
8. jan 2024

@juliacenc Prosim ta, najdi si inu temu. Tabulky si nikdy nevyskusala, nic o tom nevies a pises odveci.

juliacenc
9. jan 2024

😄🤦🏻‍♀️ rob si co chces mozno si namna spomenies nad milkou

jankalukasova
9. jan 2024

@juliacenc a kde autorka píše, že chce pridať kalórie? KT sú super aplikácia a ja to chápem tak, že autorka si proste chce odsledovať koľko zje bielkovín (pretože tých momentálne potrebuje viac). Nemusí mať potrebu pridávať kalórie. Len ich inak rozdeliť. A bola by si veľmi prekvapená aký problém je dosiahnuť optimálne množstvo vlákniny v strave. Ja jedávam kvantá zeleniny (zelenina ako príloha, ako večera, milujem surovú mrkvu.. rovnako ovocie, jablká u nás idú na kilá)... A aj tak to na 100% vlákniny nestačí.

juliacenc
9. jan 2024

@jankalukasova keby si si pozrela diskusiu tak by si videla. Jana1 jej pise kolko kcal si ma pridat v 2 a 3 trimestri a uvidi ako pribera nepribera. Ano ak mam malo vlakniny jem jedla kt pridavaju vlakninu. Na to snad tabulku nepotrebuje. A dodrziavat teraz striktne nieco aby som mala v dany den 100% vlakniny, tak neviem ako jej to dlho vydrzi, pri twhu chutiach. Ako som pisala tehu ma byt o radosti a nie o trapeni sa s jedalnickom.

janai1
9. jan 2024

@juliacenc vieš ty vôbec ako funguje ľudské telo? Odporúčam si doštudovať nejaké informácie

juliacenc
9. jan 2024

@janai1 napodobne. Ludske telo nefunguje na principe zijem aby som jedol, ale na jem aby som zil. Netreba sa ladovat, len preto, ze je tehotna

jankalukasova
9. jan 2024

@juliacenc tak ja napríklad viem množstvo vlákniny odhadnúť až po asi polroku používania KT, takže nie je úplne pravda, že "ak mám málo vlákniny, tak jem jedla, kt pridávajú vlákninu". Nie každý vie, či jej má dostatok. To, že jej jedna užívateľka napísala o pridaných kalóriách ešte neznamená, že jej o to ide.
Ďalšia vec, nie každý má potrebu v tehotenstve žrať čokoládu a nutelu bagrom a ani s ním nemusia mlátiť chute. Ja som toto vôbec nezažila. Mám tri deti. Skôr som mala problém, že som jedla málo, pribrala som priemerne alebo možno podpriemerne a potom som mala problém s korením (áno, u mňa to takto funguje, keď sa vrátim na váhu pred tehu, skončí mi mlieko a musím doslova žrať aby som mohla kojiť, nemusí to tak mať každá ale mám to na sebe odsledované) A fakt nechápem, čo Ťa tak strašne irituje na tom, že autorka chce vedieť čo zje... Ani v tom nevidím žiadne trápenie. Radosť z tehotenstva a vyvážená strava sa predsa nevylučujú...Ľudia dnes jedia všetko možné aj nemožné, dávajú si obrovské porcie, do všetkého dávajú kvantá zbytočného tuku. Myslela som si ako super sa stravujem a opak bol pravdou.

juliacenc
9. jan 2024

@jankalukasova napisala jej o kaloriach a ona odpisala dakujem krasne. Tak asi jej o to ide… mna na tom nic netrapi ani neirituje, ja som jej napisala, ze nemusi jest na silu ak nepocituje hlad a ze sa nemusi trapit striktnym jedalnickom to je vsetko co tvrdim stale do okola. Neviem co na tom nedokazete pochopit a stale mi vraciate komentare. Niektore zeny zvyknu byt v tehotenstve premotivovane a zbytocne si tym ublizuju a maju potom tazke pocity a prezivanie tehotenstva alebo aj poporodne stavy a viac nez casto je to sposobene prave stravovanim kedy si myslia, ze nieco musia, alebo naopak nemozu jest. Neviem ci moje komentare vyznievaju nejak zle, ale ozaj sa jej snazim len povedat, aby sa z nicim zbytocne netrapila, lebo zaklad je byt psychicky v pohode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre