Prosím vás o radu som z toho totálny debil už .. varím pre celú rodinu tak si to zapisujem do mojich jedál Všetko do detailu v surovom stave. Potom keď idem jesť tak si to odvážim a zapisem lenže to už je v uvarenom stave čiže mi tam nahodí malo kcal ako to mám urobiť aby to bolo správne. Ďakujem
Ja tiež varím pre celú rodinu, ale ani mi nenapadne, aby som si komplikovala život tak, ako to robíš ty. Ono to naozaj nemusí sedieť na kalóriu presne. Čiže ja si vážim len hotovú porciu, vyhľadám si jedlo v zozname a zapíšem. Celkom určite má to moje trochu inú kalorickú hodnotu, ako to, čo je v tabuľkách. Ale neurobí to žiadny podstatný rozdiel. Pred rokom a pol som takto schudla cca 10kg za 5 mesiacov. Potom som s tým prestala, nabrala väčšinu naspäť a momentálne zase zapisujem, asi mesiac a pol a mám 3 kg dole. Čiže dávam cca 2 kg za mesiac, niekomu by sa to mohlo zdať málo, ale ja som spokojná, nemám nejakú nadváhu, som na hornej hranici normálneho BMI. Takže netráp sa, v tých tabuľkách je veľmi veľká databáza jedál, dá sa vybrať vždy.
Mne bolo poradene zapísať v surovom stave a odvážiť a zapísať percenta a nie grami v uvarenom keď si už naberam a tým to vyjde ako ma aj keď jasne,ze nie na 100%,to by sa nedalo nikdy 🙂
nerob to takto komplikovane, bo to vzdáš. daj tam to čo nájdeš v tabuľkách.
Presne jak ti radi @janai1 - zapises vse v syrovem stavu, po uvareni odvazis a zapises ty g jako pocet porci. Pak naberes treba 250g = 250 porci. Nezapomen si do moje jidlo zapsat i vodu, pokud tam dolivas.9
@janai1 a keď neviem koľko porcií to je
@bluemoon24 zapisujem aj vodu všetko dobre ďakujem toto vyzerá najjednoduchšie ozaj
@mondolina ja to chcem čo najpresnejšie v tých hotovkach čo tam sú neviem koľko čoho je pridané
ako dlho si zapisuješ?
Odvážiš hotové jedlo a porcie si určíš sama. Ak bude hotové jedlo vážiť 1kg, daj si porciu napr. 100g (takže máš z celého jedla 10 porcií) - potom keď si naberieš 150g je to 1,5 porcie, 300g budú 3 porcie.
@mondolina štvrtý deň len
@ckocka ale môžem to robiť aj tak ako mi to poradili vyššie??
Možeš to robiť ako chceš, hlavne aby ti to vyhovovvalo.
@ckocka ide mi o to aby to bolo čo najpresnejšie
Tak potom nevyberať z tabuliek žiadne varené jedlo - všetko pred varením zapisovať v surovom stave. Ak si varíš iba pre seba tak aj keď naberieš v každej porcii rôzne mäsa, omáčky, zeleniny alebo z čoho všetkého sa to skladá tak to veľmi nevadí, pretože nakoniec v súčte zješ všetko čo si zapísala. Ale keď je to pre viac osôb tak nijako nezistíš akú presnú kalorickú hodnotu má práve tá tvoja porcia, a je jedno či to budeš zapisovať ako hmotnosť alebo ako porciu. A ďalej sa nevyhneš rozdielom - ak zadáš 100g bravčového stehna tak to bude mať vždy iný obsah tuku, rajčiny budú mať rôzny obsah sacharidov, ovocie bude mať rôzne hodnoty podľa konkrétnej odrody a stupňa zrelosti. Proste je to stále len veľmi približne.
treba odvážiť uvarené jedlo a to zapísať ako počet porcií