Alkoholizmus mimo práce

25. apr 2024

Ahojte, mam taku delikatnu otazku, mam kolegynu, ucitelku, ktora vypije denne liter vina, ale mimo pracovnej doby. Samozrejme, obcasne oslavy v skole je prva naliata. Uz to na nej aj vidno, ale mna by zaujimalo, dokedy to organizmus vydrzi taketo denodenne pitie. A este , keby niekto vedel, nafukala by rano? Dakujem

gribka1
25. apr 2024

To je také hypotetické. Každý organizmus je iný. A nafúkať môže a nemusí.

caroline_
25. apr 2024

Je to individuálne, môj otec ma po 60ke,ťažký alkoholik, ked ešte pracoval, pil po práci a vedel dokedy môže piť keď ráno vstáva aby nenafukal, kúpil si aj taky dychový test, vyzerá hrozne, zdravotne aj psychicky je na tom hrozne, ale žije, 10 rokov sa čudujem ze ako je to možné

deti95060810
25. apr 2024

nepíšeš koĺko rokov má kolegyňa a ani ako dlho holduje alkoholu...
ale čo ja poznám prípady tak organizmus kolabuje po 40tke, niekto odolnejší sa dožije aj 50 tky ...
pitie je už v mladosti

maranta_leuconeura
25. apr 2024

Aj desatrocia to alkoholici dokazu tahat. Nasa spolocnost to totiz toleruje. Ked stiahne liter vina kazdy den, je to alkoholizmus. Zavisli nie su len pogrcane trosky valajuce sa po zemi, ale aj takyto normalne pracujuci ludia.

autor
25. apr 2024

50 rokov a pije uz dobre desatrocie

enmery
25. apr 2024

@deti95060810 Môj strýka má 67 a pije od mladosti. Ale on ide bomby, liter vodky denne. A furt žije a niekedy má stavy, ze ho berie záchranka pošťatého posratého a v bezvedomí a pečeňové testy má krásne. Niekedy sa pýtam, kde je spravodlivosť

enmery
25. apr 2024

Niečo to pitie muselo spustiť....žije sama?Odkiaľ vieš, že vypije fľašu vína denne?

autor
25. apr 2024

@enmery , nie je sama, ale je to vseobecne zname, ani sa tym netaji a z obchodu vlaci same flase

enmery
25. apr 2024

Či by ráno nafúkala záleží od metabolizmu človeka koľko toho vypila, kedy prestala. Možno by ešte nejaký zostatkový mala. Asi by som sa s ňou najprv o tom porozprávala, že si to už viac ľudí všimla a že to môže ohroziť jej prácu.

betulinka1
25. apr 2024

Byt ucitelka v skole pijem kazdy den 🤔🤔🤔 aby som sa z tych deti nezblaznila. A to som absolútny abstinent, Cize ani príležitostne. Skor sa treba zamysliet nad tym, co ju trapi.

autor
25. apr 2024

@betulinka1 no, asi dve nevydarene manzelstva a protivna povaha...

domkakvet
25. apr 2024

Preco to teba zaujima, ci chces aby jej dali v praci fukat, dve manzelstva jej nevysli, nestaraj sa do toho.

betulinka1
25. apr 2024

No tak je jej po jednej flaske vínka lepsie. Vybavene.

martinka13
25. apr 2024

Pokiaľ to neovplyvňuje jej pracovný výkon, je to jej vec.

10zabka
25. apr 2024

nerozumiem, prečo ťa to trápi. Ubližuje tým niekomu? Ovplyvňuje to jej prácu? Vieš, čím si prešla a čo ju trápi? Prečo sa chová tak, ako sa chová? Pýtala si sa jej niekedy na to? Chcela si jej pomôcť? Kritizovať a hľadať chyby sa dá každého. Možno je to jej volanie o pomoc. Možno je naozaj osamelá a nevie to inak riešiť. Možno by bolo fajn nehľadať spôsoby, ako ju podraziť, ale dôvody, ako jej pomôcť.

sono2
25. apr 2024

Ty si tiež povaha..., keď tu takéto riešiš.

marianarem
25. apr 2024

@enmery Aj ja som mala takeho svokra, cely zivot alkoholik a bol zdravsi ako my s muzom. Tak rok a pol pred smrtou mu to uz zacalo dost nicit zdravie, mal aj delirium a nasledne 2 mesiace leziaci, plienkovany a duchom nepritomny, vsetky testy zle, mal uz schvalenu odkazanost najvyssieho stupna, bol prevezeny do ustavu, kde uz mal v podstate dozit. Ale co sa nestalo, prebral sa tam a zregeneroval sa tam zase do plneho zdravia. Mesiac po navrate zacal znova pit a nakoniec zomrel nasledkom urazu.

anna777115
25. apr 2024

Na, víne, pokiaľ nepije destiláty, tak vydrží aj do smrti.Ono, liter vína inak metabolizuje žena, ktorá má 50kg a inak 90 kilova.

mandzula
25. apr 2024

@10zabka ja nikde nevidim, ze by ju autorka chcela podrazit. A neviem, ci by si bola taka zhovievava, keby to bola ucitelka tvojho dietata.

10zabka
25. apr 2024

@mandzula ak čítaš medzi riadkami, dočítaš sa. Ja som to našťastie riešiť nemusela. A myslím ,že je to veľmi špecifická situácia, ktorá by sa na MK riešiť ani nemala.

mandzula
25. apr 2024

@10zabka citam a vidim tam len tolko, ze sa pyta, ci by rano nafukala, z coho mi hned nevyplyva, ze ju chce podrazit.
A presne, ty si to riesit nemusela, preto mas k veci taky postoj, ze nespravne sa sprava autorka. Jediny, kto nerobi to, co ma, je ta ucitelka, ktora ide ziakom nespravnym prikladom, pretoze ako autorka pise, uz to na nej vidno. Nehovoriac o tom, ze pitie sa moze odzrkadlit aj na jej vykone v praci a v konecnom dosledku aj na vysledkoch ziakov.
A dalej nevidim dovod, preco by sa to nemohlo riesit prave na MK, kedze paniu, ktora pije, nie je mozne nijako identifikovat.

10zabka
25. apr 2024

@mandzula prečo si sa zamerala práve na môj komentár? Čítala si aj iné? Autorka nenapísala viac, len, že to na nej vidno a dokedy to jej organizmus vydrží. To určiť nevie žiadna z nás. Možno, keby nafúkala ráno, v práci, by to riešiteľné bolo. Len by ju musel niekto, pravdepodobne autorka príspevku, nahlásiť. A mať na to relevantné dôvody.

gleep1
25. apr 2024

Protivna povaha mi prides ty, je zrejme ze tymto prispevkom nehladas a nemienis nic dobré. Naozaj keby to bol clovek na ktorom ti záleží a preto sa pytas ako dlho to organizmus vydrží, ale ty sa tu pytas preto aby si vedela kedy s prepacenim j*bne nejaku ktoru nemas rada. Spamataj sa zena a zamysli sa nad tym, co za povaha si ty.

K tvojim otazkam-pokojne sa moze dozit viac nez ty. Nafukat moze aj nemusi.

Zelam tej zene aby si vyriesila problemy a aby sa zbavila hadov vo svojom zivote ako si ty

mandzula
26. apr 2024

@10zabka na tvoj komentar som sa zamerala preto, ze pises o podrazeni bez toho, aby si vedela o pohnutkach, ktore autorku viedli k riesiu popijania kolegyne.

mandzula
26. apr 2024

@autor to, kolko vydrzi, ti nikto z nas nepovie, no ak mas podozrenie, ze kolegyna moze byt pod vplyvom alkoholu este aj v skole, neries to s nou ty, obrat sa s podozrenim na vedenie skoly, to ma na taketo veci svoje postupy.

katka700
26. apr 2024

Autorka neverím že ktokoľvek kto je večer pod vplyvom omamných látok dokáže svoju prácu nasledujúci deň vykonávať na sto percent. Dnešná spoločnost akceptuje bankárov a politikov na kokse, toleruje progresívnych hulicov trávy, a ako vidíš z niektorých reakcií tu aj uca alkoholicka je vlastne tiež úplne v poriadku.

minenkak
26. apr 2024

Liter vína, nie je pre telo až tak moc zničujúce,možno ešte prežije všetkých okolo seba

irusa
26. apr 2024

no poznám tetku, ktorá sa dožila 89 ...pila liter denne no tvrdého alkoholu..popíjať začala vraj od 40 čo mama spomínala

gleep1
26. apr 2024

@katka700 vies co ja alkohol neznasam ale sama aj ked nepijem sa z pol litra vina neopijen, vien ze niekto kto pije pravidelne liter vina, mu to nic nespravi. Okrem toho, to ze vypije liter je len domnienka autorky, pokojne to moze byt pol litra a poznam nejednu zenu co dennosennepri telke vypije s muzom na polovici flasu. Tak isto poznam mužov co dennodenne vypijú po praci 5 piv. Podla tvojej logiky by nebola schopna svoju pracu vykonavat asi tak polovica Slovenska, kedze slovenskom je extremne zaalkoholizovane. Nie vsetci ale maju vo svojom okoli hnusných hadov co zaisťujú kedy im odide organizmus a ci sa da takeho cloveka nacapat zbytkovym alkoholom. To je hnus, naozaj

mandzula
26. apr 2024

@gleep1 no vieš, tu však vychádzajúc z toho, čo autorka píše, ide o človeka, na ktorom to pitie vidno plus to nie je hocikto - je to učiteľ, čiže človek, ktorý má výchovne vplývať na deti.