Nevzali nás do škôlky, lebo sme chceli nástup v marci 2016

emmilly
27. apr 2015

Ahojte dievcata. chcem vas poprosit o radu...ako ste to riesili? maly je narodeny v marci...takze ho chcem dat do skolky v marci 2016...je predcasniatko tak nechcem aby isiel uz ako 2,5 rocny lebo este chceme plavat...nastupujem do prace v marci 2016...lenze problem je ten ze nam ho nevzali do skolky...ani v ke ani v dedine kde byvame...ako ste to riesili? ked su vam deticky narodene skor ako september? ja sa bojim ci mi ho vobec niekde vezmu a ci nepridem o pracu...v ke v jednej skolke povedali ze od septembra 2016 mi ho vezmu ale co dovtedy? nechcem sukr.skolku nemam nato financie...neviete mi poradit nejaku skolku v ke kde ho prijmu aj pocas roka?

janickacrazy
27. apr 2015

No ťažko radiť, u nás berú vačšinou len od septembra, málokedy sa stane, že zoberú cez rok, lebo vačšina školko je dosť preplnená. Možeš to vyriešiť opatrovateľkou, je kopa mamičiek na RD, ktoré si veľmi rady privyrobia a od sept. dáš malého do školky.

monhla
27. apr 2015

U nás tiež neberú cez rok - miest je málo a detičiek veľa. Málokedy sa stane, že zoberú cez rok, no aj to sa stalo.
Skús na viac informovať v danej škôlke, najlepšie osobne. Každá má iné podmienky prijatia. U nás napr. o tom rozhoduje riaditeľ školy a nie škôlka, lebo sú právne zlúčení.

Ešte jedna rada, ak by to inak nešlo, skús ho dať od septembra iba na doobedie a od marca na celý deň.

timea7
27. apr 2015

@emmilly volila by som predsa len súkromnú škôlku, rok by ste nejako vydržali, tvoj plat je predsa len vyšší ako školné v súkromnej škôlke. stále ti ostane viac, ako keby i o prácu prišla a ostala doma bez príjmu. Medzitým bude dieťa staršie a môžeš skúšať každý rok štátnu škôlku.

siska53
27. apr 2015

@emmilly jedine do sukromnej skolky... Alebo ostat doma na predlzenej rodicovskej...
My sme nasu museli dat do sukromnej skolky, lebo sa mi vyskytla praca,inak by som.ostala na podpore,lebo z byvalej prace som.dostala vypoved.
Takze my sme to museli vyriesit tak,hoci je to doat zataz na nas rozpocet.. Ale zas som sa bala,ze o pol roka si nemusim hned najst pracu a musela by som asi brat socialne davky,cize by som bola viac znevyhodnena na pracovnom trhu.. Aspon taky je moj pocit.
Tiez mam marcovu.

emmilly
autor
27. apr 2015

No ako skusam tak skusam nic.ine mi neostava...len sukr.ms tak hadam to zvladneme...dakujem za ohlasy