Chôdza v štyroch mesiacoch

andrea1420
8. jan 2015

Dobrý deň, moja dcérka má 4mesiace, ešte sama nesedí, no keď jej dám moje ruky, použije ich ako oporu, dvihne sa a ak sa rúk drží, tak pekne sedí..aj v sedačke bimbo pekne hopá.
Mám pocit, že chce chodiť. Keď ju postavíme na nôžky automaticky stíchne ak plače a začne chodiť. Držíme ju pod pazuškami a ona bez problémov kráča.
Vie mi niekto poradiť, či je vhodné posadiť ju do chodáka?
Za odpovede vopred ďakujem =).

marcelatje
8. jan 2015

Nie, nie je to vhodné 😒

evita_g
8. jan 2015

http://www.familyzone.sk/najcastejsie-chyby-rod...

Veľmi dobrý a poučný článok. Odporúčam prečítať a riadiť sa ním.

monikahan77
8. jan 2015

tisíc likov pre
@evita_g

zahradka76
8. jan 2015

Ak to budes robit v takomto skorom veku, znicis jej chrbatik a aj bedrove klby.
Spytaj sa obvodnej alebo detskeho ortopeda, ak neveris.

loveberry
8. jan 2015

Mala by si si dostudovat psychomotoricky vyvoj babatka a odppved na tvoju absurdnu otazku 🙂
Chôdzový automatizmus
ak novorodenca chytíme pod pazuchami tak, aby sa nôžkami dotýkalo pevnej podložky, začne napodobňovať chôdzu. Tento reflex do cca 4 mesiaca vymizne.

gretocka
8. jan 2015

@andrea1420 prosim ta urcite ju nestavaj na nozicky ani nenechavaj sediet. Pre babatko su tieto cinnosti vhodne az ked sa nauci robit ich samo....

stellamaris
8. jan 2015

@andrea1420 prosim ta,to je iba reflex.Ako 4 mesacna moze chodit? Nema ist zajtra hned do skoly? 😕

caoli
8. jan 2015

fakt skvely sposob ako dietatu zabezpecit po zvysok zivota pravidelne navstevy u ortopedov.
preboha
a na choditko treba zabudnut uplne, to je pomocka pre rodicov, nie pre dieta.

lindusa87
8. jan 2015

Fuu som sokovana otazkou.Urcite NIE! Ved to je babatko.4 mesacne dietatko ma lezat,same sa popripade otacat z chrbatika na brusko a ,,past koniky,,.To je podla mna asi tak vsetko.Urcite ju nedavaj do choditka,je to nezdrave pre dieta.

pribinak
8. jan 2015

Baby nesmejte sa jej, preco by 4 mes nemohlo chodit, minule tu jedna pisala, ze jej 3mes syn jej hovorí ahoj.

Nezáviďme a tešme sa, ze jake geniálne deti sa nam tu rodia.

Prepáč, ale toto je vtip?

papricka33
8. jan 2015

@evita_g. Dobry clanocek. Az na tu prilbu. Ja s nou mam len dobru skusenost. Maly sa naucil aj zliezat aj padat, ma normalme reflexy a ja som pokojnejsia, kedze mame na prizemi tvrdu dlazbu 😖

caoli
8. jan 2015

@pribinak to nie je smiech, lebo to je tragedia…...

babaker
8. jan 2015

@pribinak Az ma branica boli 😀 😀 😀

zita19
8. jan 2015

@stellamaris a do chodaka dat aj noviny, nech si babo cita...
@andrea1420 nehnevaj sa na mna, ale ked som ja bola mlada mamicka, kazda sme mali "navod na pouzitie novoredenca" knuíhu Nase dieta. V tej knihe sme sa dozvedeli aspon to zakladne, kedze internet este nebol. Teraz v dobe internetu, v dobe, ked v knizny trh ponuka tolko publikacii pre mladych rodicov si buduca matka neda tu robotu aby si nastudovala aspn najzakladnejsie veci okolo babatka? Nie nenastuduje. Potom kladie taketo otazky... Nakoniec este dobre, ze si sa spytala aspon tu. Keby si to dieta strcila do chodaka, tak by si mu len ublizila. Chod si kupit nejaku knizku o detoch do jedneho roka a urychlene docitaj.

jana_eyre
8. jan 2015

to babo ma reflexy a je ziaduce ak ma reflex taky, ze ju chytis pod pazusky a ona poklada nohy, ale to neznamena, ze ju mas na nozicky stavat - to zvladne omnoho, omnoho neskor..

ten reflex vymizne, teraz ju nechaj vela na brusku aby si trenovala zdvihanie hlavky, neskor stvornozkovanie, davaj na chrbat a chyt jej jednu rucku a pomoz jej pretocit sa /tak nam radila neurologicka cvicit so synom pretacanie/ vela ju nos..

je vela sposobov ako zabavit babo, nepredbiehaj udalosti, aby si neurobila viac skody ako uzitku..

sed a chodenie zatial k zivotu VOBEC nepotrebuje a urcite nechce chodit - ona totiz este nevie co chce 😉

jana_eyre
8. jan 2015

@zita19 tu knihu mam doma inak 🙂 niekedy porovnavam tie dnesne rady s tymi starsimi..

papricka33
8. jan 2015

@andrea1420 urcite nic neuponahlaj. Chrbatik je este slaby, a chyby ktore narobis nevratis spat. Presne ako sa uvadza v tom citovanom clanku. Postupne musi prejst cez vsetky fazy a s nicim nepomahat. Dieta vie na co ma prave schopnosti.

stellamaris
8. jan 2015

@zita19 noviny alebo rovno encyklopediu 😀 nech sa dieta vzdelava 😀 😀 zakladatelke temy rada umoznim prelistovat si naucnu literaturu Nase dieta,mam dva exemplare,z roku 1965 a 1968.Docita sa tam vsetko potrebne. 😉

caoli
8. jan 2015

ani to si si nevsimla, ze jej chodidlo a cely spodok nozky este vobec nie je prisposobeny na kracanie? ze chodidielka este mozu byt vtocene dovnutra a nie je vytvorena klenba?

zita19
8. jan 2015

@caoli prilis zlozito pises. Musis nakreslit 😉

papricka33
8. jan 2015

@andrea1420 teraz nech je max. na brusku, na chrbatiku... ak je velmi aktivna, skus s nou chodit plavat

caoli
8. jan 2015

@zita19 no dufala som, ze je to dost po slovensky 🙂
a kde sa tu kresli, prosim ta. alebo zeby sme pofotili co to z Naše dieťa? tiez ju mam, odovzdavame si ju v rodine stafetovo 😀

blahowoman
8. jan 2015

@andrea1420 nenechavaj ju na nozkach pre boha! To je stgqasne skoro ju drzat pod pazuskami. Dietatko objavuje nove veci,viac vidi,preto stichne.uz ju nebavi len lezat na chrbatiku.Moj syn teda sam!!! V 4,5m zacal sediet,ale sam,my sme ho to nenaucili ani nedavali sediet. Mal 7m a stvornozkoval. Nic neuponahlaj. Ja osobne nie som ani za pavuka.

sy_13
8. jan 2015

@papricka33 plávanie mi na rehabilitácii sestrička zatrla, povedala, že to čo je dobré sa posilní, ale aj to čo je zlé. napísala som iba to čo mi bolo povedané. so synom som cvičila vojtovku.

dejna20
8. jan 2015

Neverim tomu co citam 😀
Dufam, ze rovnice uz rata...

barbora59
8. jan 2015

@pribinak mne zas moja upratovacka povedala ze jej 5 mes vnuk rozprava🙂

pribinak
8. jan 2015

@barbora59 dúfam, ze po francúzsky, slovinu doženie v škôlke

stellamaris
8. jan 2015

@barbora59 ake inteligentne dieta 😀 😀 teraz rozprava a zajtra bude studovat na vysokej 😀 😀 niektore matky su fakt strelene 🙂

barbora59
8. jan 2015

@pribinak 😃👍 a este taky mesiac dozadu mi povedala ze je odplienkovany🙂 ze uz maju plienocky iba na noc ze aky je on sikovny🙂vzdy sa zabavam

papricka33
8. jan 2015

@sy_13 tak to som prekvapena. S nami chodia deturence co cvicia Vojtovku, zaostavaju vo vyvine, prave preto, lebo plavanie prirodzene a rovnomerne rozvija cele telo. Mne plavaju teraz obe deti. Maluch aj pubertacka kvoli chrbatu. Ale zase to odporucal ortoped s tym, ze sa rovnomerne rozvija cely korzet, svaly brucha, ktore su na drzanie tela dolezite... 😒 skus sa poradit s detskym neurologom