Zrastená vagína u trojročného dievčatka

marselinm
19. aug 2014

ahojte mamicky,neviem ci sa tu o tom pisalo,ale nenasla som to...o zrastenej predkozky u chlapcov viem,ale ze moze zrast dierocka u dievcatko,to nie a moje dievcatko to ma,kazali mi ju mastit kremom a ze ono to povoli,len uz ked sa priblizim k nej,vie co chcem spravit,spusti plac a ked ju vidim,tak mi je jej luto,mate s tym nejaku skusenost?nejake rady?budem vdacna

natalyas
19. aug 2014

My s tym nemame skusenost. Este som o tom ani nepocula. No, napada ma len, ked jej tam davas kremik netlacis na nu? Vies ci ju to nemoze boliet. Ak place tak jej to je asi neprijemne...alebo nepovedala preco place? Ci je to len zo strachu alebo jej to sposobuje bolest.... u nas vzdy zaberie ze ak si nieco nechce nechat tak jej poviem aby to urobila sama. Skus jej dat kremik, nech si ho sama natrie s tym, ze jej trosku pomozes.

demeterka
19. aug 2014

@marselinm my s tym mame skusenost, stalo sa to nasej 11 mesacnej dcerke. boli sme s tym u detského gynekológa a tam jej to doktorka normalne musela narezat, ale nemali sme s tym potom problem, rychlo sa to zahojilo, mastili sme kalciovkou a o par dni ani nevedela ze sa daco dialo.

pragmaticka
19. aug 2014

Mojej malej to doktorka kontrolovala este ked mala 3mesiaciky a odvtedy jej ju vzdy kremujem. Doktorka hovorila ze sa to prihodi tak 20% tam dievcatiek. Tak kremujem a doktroka jej ju stale kontroluje..naposledy povedala ze je to uz celkom ok, no podla mna ju ma trooolinka zrastenu..dolezite je aby nezarastala este viacej, bo potom sa to musi chirurgicky odstranit a to teda urcite boli! A s tym kremovanim, to ide velmi rychlo. ja vzdy rano a vecer a len povrch nakremujem(trva mi to max. 3 sekundy) . Tak mi to aj doktorka kazala..
Spytaj sa jej ci ju to boli, a ak ano, urcite by som isla k doktorovi, nech sa netrapi...

poly2406
19. aug 2014

Moja malá to mala. Zistila som to, keď mala asi 8 mesiacov. Doktora nás poslala na gyndu a tam jej to lekár prerušil takou sklenenou tyčinkou. Šúchal po tej blane, nenásilne, a pekne sa ten otvor roztvoril. Bolo to určite bezbolestné, lebo vôbec neplakala. Ešte kým bola vo veku, kedy sa nehanbila, tak som to občas kontrolovala, a bolo to ok ( nikdy sme nemastili, ani inak neošetrovali).
Ja by som to na tvojom mieste určite konzultovala s gynekológom. Čím je menšia, tým menej si to uvedomuje...aby z toho v staršom veku nemala traumu.
Neviem, či to mazaním pomôže?
Držte sa ...

saskia64
19. aug 2014

Synechia , bohuzial mi ju tiez mame ☹ Dievcatkam chyba estrogen, ono sa to ma popravit okolo osmeho roku zivota. Ja som v Uk , tu s tym nic nerobia, po citani na nete , jedna mamicka odporucala lanovy olej vytlacany za studena. Uzivame ho druhy tyzden a zrast sa zatial zastavil, a zrastena blanka je coraz tensia,..

niki101988
20. aug 2014

@marselinm ahoj, pracujem v pôrodnici a chyba nie je v deťoch ale žiaľ v maminkách. Medzi pyskami by sa dievčatká nemali krémovať a ani natierať len dva razy denne by sa mali pysky prstami oddeliť a vytrieť či už tampónom s olejčekom alebo čistou vodou. Nikdy nezabudnem na mamičku ktorej dcérka mala ten genitál taký všelijaký a toto som jej ukázala a vysvetlila a ona na mňa: Tam dole sa jej ja chytať nebudem, civela som ako bager na tvrdú hlinu
Potom to končí ako písali baby vyššie na gynekológií a v budúcnosti s rôznymi problémami
Lenže každá praktická lekárka je iná a občas keď sa nám prídu nejaké detičky pochváliť a mamičky povedia čo majú za pediatričku tak aj nám sestrám stanú vlasy dupkom

mawka
20. aug 2014

@niki101988 vies, niektori pediatri radia neodlepovat, mastit, nevytierat prirodzeny maz medzi pyskami a podobne. to iste aj predkozka. nestahujte, netrenujte, to sa same a prd sa same. som hodila debatu s mojou mamou, ze ako to bolo kedysi, hovorila, ze predkozka sa trenovala od malinkata a medzi pyskami sa ten maz jemne zotieral vatickou namocenou vo vode. tym sa trenovalo prave to, aby nedoslo k zlepeniu. ci uz u bab alebo chalanov. dcerka mala nabeh, ale pocuvla som mamku a odkedy som jej jemne vzdy vnutri zotrela mazok, uplne bez problemov. akurat u syna som dlho davala na rady lekarov a skoncili sme na urologii. stahovat predkozku sme zacali neskoro. a aj tak si myslim, ze u dievcatiek ten maz treba osetrovat, pretoze neskor z toho mozu vznikat zapaly. tiez som videla na praxi aky riadny "humus" tam mali dievcatka a polepene vsetko.

marselinm
autor
20. aug 2014

@niki101988 ahoj,vidis a mne lekari len vraveli natierat a natierat,ale ziadny pokrok som nevidela,vcera vecer a dnes som namocila tampon a aj sama si to spravila a myslim si,ze jej to povolilo,ked clovek uz ani vlastnej pediatricke nevie,ci ma verit,preto som sa obratola sem 🙂 dakujem za radu

marselinm
autor
20. aug 2014

@mawka uplne s tebou suhlasim

marselinm
autor
20. aug 2014

@katren dakujem

marselinm
autor
20. aug 2014

@poly2406 dakujem

mawka
20. aug 2014

@marselinm ved to, ja uz ked vidim, ze rady doktora nezaberaju, konzultujem s mamkou ako to robila ona. niekedy tie starsie rocniky maju dobre techniky a nastroje. a tak ked vidim, ze mamka vzdy cokolvek s nami vyriesila a sme zdravi s bratom, tak radsej dam na jej radu. lebo fakt ze niekedy doktor trepe take kraviny, kadejake aktualne trendy a vyskumy, ktore stoja za prd, pretoze pride dalsi o rok, ktory to vsetko vyvrati. urcite nic nepokazis s tym, ked malej budes takto vatovym tamponom s obycajnou vodou vytierat, povoli to. keby nie, urobia jej to ambulantne, ale aspon potom vies do buducnosti ako prevenciu, ze voda+zenske organy su najlepsia kombinacia. nie maste, nie gely ani nic. klasicka starostlivost a bude po probleme. drzte sa 🙂

niki101988
20. aug 2014

@marselinm Naša pediatrička má tiež občas nápady ako napr. znížme malej dávku antiepileptík veď žiaden záchvat nemá nemala a pod., keď vidí moju tvár tak mlčí a ani nepokračuje. Dcérka ich má asi preto nastavené tak ako má aby žiaden záchvat ani nemala.
Nevravím, že treba malej genitál vytierať pri každom prebaľovaní aby sme jej tak povraždili bežnú potrebnú flóru ale raz dva razy do dňa treba. Ked vytieraš smer od močovej trubice ku konečníku tak Ti častokrát aj stolica ostane na tampóne.
Držím palce aby ste sa gynekológií vyhli