Neúspešné IVF

1. nov 2022

Co vas viedlo nepokracovat dalej s IVF? Po kolkych pokusoch ste skoncili a ako ste sa citili?

autor
1. nov 2022

Lutovali ste, ze ste to vobec podstupili?

andrea_82
2. nov 2022

ja som bola na IVF 3x - pri prvom sme sa nedostali ani ku vkladu. Z druhého máme syna, nezostali nám žiadne zamrazené embryá. Potom sme išli na tretie, chceli sme súrodenca. Mali sme 6 embryí, 4 vklady. Ani jeden sa nepodaril, aj keď biochemické tehotenstvo tam bolo. Po tých rokoch, čo sme sa snažili, som už bola z vyšetrení, liekov a behaní po doktoroch unavená a veľmi dôležitým faktorom boli aj peniaze. Mali sme jedného syna, takže to nebolo až také ťažké rozhodnutie. Ale neľutujem, že sme to absolvovali, aspoň mám pocit, že som urobila všetko. Definitívne som to uzavrela, keď sme požiadali o adopciu.

simona1994
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evinku
7. nov 2022

Ahoj... Tiez som po neúspešnom IVF, žiadne zmrzlinky... Smútok veľký, ale túžba ešte väčšia... Takže idem si porobiť vyšetrenia ( hemato, imuno, endokrinológiu a možno genetiku) a pôjdeme na to zas... Viem ze tam hra rolu aj vek, ale stále je nádej, že sa to podarí a my veríme.. 🙏🤞👣❤️

strojarka25
10. nov 2022

Mám za sebou 1 neúspešné IVF = 4vklady vyšetrenia máme všetky ok vyjadrenie centra za max. po druhom vklade som mala byť tehotná. Naša diagnóza jedna z najhorších je že vlastne žiadna príčina nie je. V centre sa snažili tlačiť nás do ďalšieho IVF ale ja už nechcem. Jedno dieťatko mám prirodzene to sa podarilo ani sme nechceli a od vtedy 5 rokov snaženia a nič ja som veľmi chcela súrodenca preto to IVF. Viem ši povedať, že som pre to spravila max a asi to tak má byť. Ďalšie IVF už neplánujem

lienka.7
10. nov 2022

@autorka nebola som a ani by som nikdy nesla. Videla som v okolí, co to robilo so psychikou zien a potom aj zivotom párov, co sa im to nepodarilo. Z 5 to vyšlo (tusim ale až na 3 pokus), iba jedinému, pokazilo, resp. naštrbilo to vzťahy všetkým 5. 2 páry sa dokonca rozviedli. Keďže som videla všetky tie problémy a doslova psychicke zrútenia, ked to nevyšlo, povedala som si ze toto ja nikdy nepodstupim. Nedarilo sa nam 7 rokov ("chyba" bola v chlapovi), vymenila som chlapa a mam 2 krasne zdrave deti, kazde na prvý sup ako bola ovulácia. Samozrejme, boli tam aj ine dovody, nielen tento.
Samozrejme, týmto nikoho od toho neodhovaram, urcite su tu aj pozitívne príspevky so šťastným koncom, ale určite to nie záruka a treba si dobre zvážiť všetky pre a proti. A nebudeme si klamat, aj z finančného hľadiska zaujímavé pre tieto centra.

andrea_82
10. nov 2022

@lienka.7 pises, kolko parov sa po IVF rozviedlo. Ty si ho nepodstupila a napriek tomu sa tvoj vztah rozpadol. Vymenila si chlapa a bolo vyriesene. Ja som chlapa menit nechcela, aj ked sa druhe nepodarilo, sme stale spolu. Takze IVF za problemy partnerstiev evidentne nemohlo.

katulka94
10. nov 2022

pozerám že či dobre čítam . nepodstupit IVF ale vymenit chlapa 🙏🏽🙈 niekto nevie asi aký to je pocit milovať človeka a túžiť mat snim babatko ktoré sa nedarí. Silne vzťahy IVF nepoloží. Aj u nás to bola náročná cesta ale ešte to náš vzťah upevnilo. A čo robí IVF so psychikou? Asi to iste ako každý deň rátať plodne dni, robiť si desiatky ovulacnych testov, sulozit na povel a potom plakať na wecku keď príde ms.

andrea_82
10. nov 2022

@katulka94 rada by som vedela, ci by podobny komentar napisala aj vtedy, ak by ta "chyba" bola na jej strane a vymenil by ju chlap. 🤦‍♀️ Aj ked pise, ze boli aj ine dovody vymeny.

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mareri
30. nov 2022

baby, držím palce a prajem, aby sa to odarilo a mali ste krasne a zdrave babatko! ❤

adelleli
6. nov 2023

@evinku dobrý deň, podstúpili ste ešte raz IVF? Je to síce z minulého roka, ale tak ako Vám to dopadlo ?
Tie vyšetrenia z imuna, genetiky, ste si urobili ?
My máme po piatkovom verdikte neúspešne IVF, žiaden vklad ani nebol ..výsledky top..lekári si to nevedia vysvetliť v čom môže byť problém..
Ďakujem Vám za odpoveď

evinku
24. nov 2023

@adelleli ahoj... Áno.. Šli sme ešte do jedného Ivf, žiaľ tiež nebol ani vklady keďže sa na piaty deň prestalo vyvíjať embrio.. Dali nám možnosť darcovskeho programu ( môj vek, nízke ahm, malo vajíčok a údajne nekvalitné)... Všetky výsledky inak dobre...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre