Priberanie počas tehotenstva

13. mar 2023

Ahojte baby, som strašne nešťastná z toho ako vyzerám 🤦🏻‍♀️... Vôbec sa neprejedam prvé tri mesiace som celé prezvracala, kým sa dalo bola som veľmi aktívna, potom už nebolo energie teraz chodím len na jógu... Napriek tomu +13 kg hore. Lenže som dosť nízka... Mám len 169cm a momentálne 96kg.
Som z toho nešťastná... Cítim sa tak veľmi škaredo 🥲 nesexi, nepritazlivo...
Veľmi sa teším keď sa budem môcť vrátiť ku všetkému čo som robila pred tehu. Baby prosím povedzte mi že ste sa vrátili späť k svojim pekným telám po pôrode

autor
13. mar 2023

159cm malo byť

deti95060810
13. mar 2023

máš len 169 cm? však to nie si nízka....
mne pomohlo kojenie, kilá išli krásne dole...vlastne všetky nadobudnuté kilá

gabika128
13. mar 2023

Áno, dá sa vrátiť späť po pôrode, u mňa to chcelo trochu viac úsilia, ale ja som mala ku 168cm 58kg, keď som išla rodiť tak som mala váhu 77kg. Poznám však baby čo to nikdy nezhodili, stres malo spánku atď.... Váha im ostala hore.

zabka79
13. mar 2023

Ja som bola stihla necvicila som, pribrala som 10kg . 5 kilov bolo dole do tyzdna po porode a zvysnych 5 asi do troch.mesiacov bez snazenia cvicenia diety. Islo to samo. Babatko.mi dalo zabrat

gabriela2952
13. mar 2023

Moja výška je 165, začínala som na 77 kg a teraz už mám 92kg 🙄
Môj muzik ma volá obelix 🤣🤣 som 36 tt. Už si z toho nič nerobím, ved po pôrode sa hodím do formy.
Mala som 85 kg začala som cvičiť, upravila stravu a bum zostala som tehotná 😁 takže toho žeby som to nezhodila sa nebojím. 😊 Hlavu hore ak sa má babenko dobre kašľať na to teraz 🍀🥰

danyelia
13. mar 2023

Ahoj, len tak pre motiváciu, ja mám teraz po 4 tehotenstvách a pôrodoch najlepšiu postavu za celý môj život 😄 Lepšiu, ako pri aktívnych športových tréningoch spred 20- tich rokov. Mne pomohlo asi kojenie a behanie okolo detí, neskôr aj cvičenie a neprepchávam sa. Pri každom tehotenstve som pribrala v priemere 15 kg, v priebehu roka som ich aj zhodila, teraz si dlho udržiavam váhu 55 kg pri 170 cm...Trochu potom upravíš stravu, budeš sa hýbať a pôjde to dole 😉

medeaa
13. mar 2023

No, ja mam prve dieta, ma 2 roky a od porodu neviem schudnut na vahu pred tehotenstvom. Pocas tehotenstva som pribrala cca 20 kil. A to sa ani neprejedam a cely den sa nezastavim. Je to strasne individualne, nikto ti nepovie, ako to bude u teba.

angel993
13. mar 2023

Ja som pribrala 20 kg počas každého tehotenstva. Tiež som bola z toho nešťastná, ale ani neviem kedy a kde sa tie kilá stratili. Cca 9 mesiacov po pôrode som mala späť svoju váhu aj postavu spred tehotenstva.

ropucha6
13. mar 2023

A pred porodom si mala pri vyske 159cm 83kil? Tak to si predsa nebola moc chuda teda. Ked sa zatnes, tak schudnes, teraz to uz neries, nie je spravny cas.

monika259200
14. mar 2023

Ja som mala 59kg a výšku mám 160-161cm. No a za prvé 3 mesiace som pribrala 7kg. Momentálne končím 15. týždeň. Neprejedám sa vôbec a hlavne nemám chuť ani na sladkosti ani na žiadne slané veci ako chipsy alebo tak. Čiže dúfam, že už to nejak rapídne nepôjde hore. Sranda je aj to, že na mne nevidno, že som pribrala okrem toho, že mi narástlo bruško, zadok a prsia 🤷🏻‍♀️🤣

animus
14. mar 2023

Pri prvom tehotenstve som bola ako taký obor 178cm a váha 102 po pôrode som mala 95 a stiahla som to do dvoch rokov od pôrodu na 75. Teraz som znova tehotná, 24tt a zatiaľ mám +6kg tak som zvedavá čo ma ešte čaká do konca tehotenstva. Ale moc sa tým nestresujem, dúfam že to dám dolu ako po prvom pôrode.

ailiba
14. mar 2023

13kg nie je tak vela, pravdepodobne su to hormony, nic s tym nespravis. A este aj zavodnena mozes byt. Ja som pri oboch pribrala 9kg. Veru, v poslednom trimestri sa maloktora zena citi pritazlivo, co sa tyka postavy. Skus sa teraz zamerat viac na babatko a uzivaj si to spojenie, vahu neries. Ked porodis a po nejakych 3 mesiacoch uvidis, co ti z tych kil zostalo... A po 6 mesiacoch to mozes zacat riesit a dat sa dokopy uplne.

martul
14. mar 2023

Tak ja neviem, či to zle počítam ale keďas teraz 96 a píšeš, že si pribrala 13, tzn. že na začiatku tehu si mala 83 a to je teda dosť pri tvojej výške. To teraz nemyslím, v zlom vôbec nie ale to ťa až teraz začalo trápiť ako vyzeráš?

autor
14. mar 2023

@martul až teraz?
Áno mala som 83 kg ale postsvu som nemala škaredú. Veľa som cvičila mala som veľa svalovej hmoty. Veľký zadok úzky pas ... Od vždy som veľmi ubitej postavy... No teraz to už tak pekne nevyzerá.. vtedy som bola so sebou veľmi spokojná na čísla na váhe som vôbec nepozerala lebo som sa citila dobre🙂😊 a bola stále v pohybe

saxana000
14. mar 2023

Vyska 168.Zacala som na 68 kg a do porodnice som isla 92 kilov.ja som strasne opuchla a naliala sa vodou hlavne na nohach jedine co som obula boli muzove slapky 10ky 😀 3 dni po porode som postupne odpuchla.. kojenim isli dolu dalsie kila.ostalo.mi este 6 a tie som zhodila cvicenim.mala.ma 6 rokov a ja vazim 64 o 4 kila menej ako ked som mala 25 a ostala tehotna..vobec sa tym netrap tes sa na babetko..do porodu s tym nic neurobis kila proste pojdu hore.u niektorej menej a u niektorej viac.moja doktorka mi sama povedala ked som sa pytala na zaciatku kolko asi tak mozem pribrat do porodu ze je to strasne individualne vraj ona dala skoro 30 kil a nemohla to nijak ovplyvnit.

autor
14. mar 2023

@saxana000 áno dosť sa zavodnujem večer vyzerám ako veľryba 🥴🥴🙈 ale ďakujem za upokojenie... Verím že po zotaveni sa vrátim k svojmu aktívnemu životu aj s kuriatkom a bude to opäť dobré

douc
20. mar 2023

Ako si na tom s pohybom? Môžeš byť aj veľmi zavodnená, hormónmi my ženy priberáme vodu aj mimo tehu...skús ísť na váhu ktorá meria aj podiel vody a tuku a svalov.
ja som 16tt a napr stále chodíme na turistiku, cvičím len som vynechala skoky a ťažšie činky. zatiaľ nosím tie iste rifle aj zapnem ale už tlačia. nevážim sa.. mala som chute na sladké a denne čokoladu ale už som si to zakazala a dám si radšej ovocie. zelenina musi byť s každým jedlom tiež ako príloha. málo tučných syrov a mäsa. snažím sa strážiť stravu ale tiež si hovorím že pustím sa do toho až po, teraz nechcem odoberať plodu živiny..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre