Veľa strachu v tehotenstve

12. mar 2024

Povedzte mi prosim, ze nie som jedina a trosku ma ukludnite. Som v 8.mesiaci a asi mesiac mam strasny strach zo vsetkeho- ako sa postaram o babatko, ako zvladnem porod, ci zvladnem porod, ci bude babo zdrave,…. milion otazok a strachov. Mam aj predporodny kurz, sledujem, vela veela citam knihy, mam super muza ktory bude s nami a bude nam pomahat, ale aj napriek tomu sa bojim😢 Zienky tie co ste mali taky strach, ako ste s tym zabojovali? Nechcem to mat az do porodu☹️ Dakujem.

saxana000
12. mar 2024

Je to uplne prirodzene pretoze ides do velkeho neznameho.. nadych vydych aj prilis vela informacii skodi.. priroda to zariadila nastastie za nas telo.si.pri porode poradi aj samo a aj matrrinsky instinkt sa aktivuje.takmer okamzite.teraz je to pre Teba nepredstavitelne ale o dva mesiace bude uplne bezne a normalne ze sa v noci zobudis o 3 sekundy skor ako babo.

lucia7933
12. mar 2024

niesi sama, ja koncim 6.mesiac...ale citim sa obcas uplne rovnako....este aj moj manzel ma zo vsetkeho mensi stres ako ja (myslim ako sa postarame o to male a tak okolo neho tie prve tyzdne)....

anonymnasnazilka
12. mar 2024

je to uplne v poriadku. tiez som mala posledne 2t pred prvym porodom depresiu, ze ci to zvladnem a co pride. bola to velka zmena, na ktoru sa podla mna neda adekvatne pripravit, ale co som sa naucila je jedna vec - vzdy si povedat, ze je to len obdobie, ktore prejde. a za druhe - nestrachat sa dopredu veci, ktore ani nemusia nastat. prekazky treba riesit, ked pridu. urcite najdes vhodne riesenie, ktore bude pre vas najlepsie v dany moment. a ked mas pri sebe aj podporu v muzovi, pripadne ak ti vie aj mamina pomoct prve dni, urcite to vyuzi 🙂. zvladnes to a budes super mamina!

chiarisimo
12. mar 2024

Moja sestra hovorieva, keď nevieš ukľudniť hlavu, zapoj ruky, začni niečo tvoriť...
Myslím si, že ženy majú od prírody nejaký taký pud, že zrazu vedia, čo majú robiť a všetko pôjde ako po masle...

bubkalienka
12. mar 2024

Ja mam to isté..som.v 30 tom tyzdni 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre