Ahojte, pracovali ste niektorá z vás v čisto ženskom kolektíve? Poprípade ak by ste mali takú ponuku, bol by to faktor, ktorý by ste radšej úplne vylúčili a takú prácu nevzali? Poprosím hlavne názory žien s touto skúsenosťou..ďakujem.
Pracujem v zmiešanom kolektíve. Aj to má svoje výhod a nevýhody, tak ako všetko
Určite ak je to dobrá ponuka a nemáš nič lepšie by som to skúsila, možno budeš prekvapená a nájdeš tam super kolegyne.
Nepíšeš nič o ponuke, ale ak je to profesne zaujímavá ponuka, dobrá prác.doba, či plat a rôzne bonusy, tak by som sa nenechala odradiť tým, že je to čisto žensky kolektív
@malinaalina urcite by to nebol faktor, pre ktory by som tu pracu vylucila. Problemy mozu byt aj v zmiesanom kolektive a naopak v cisto zenskom som pred rokmi zazivala perfektnu atmosferu a nasla priatelky na cely zivot.
@malinaalina presne toto, mas zeny a zeny, s niektorymi si clovek sadne a niekde su ako drave slépky. Treba skusit.
to by bola velikanska nahoda ak najdes v pohode zensky kolektiv..vzdy sa tam najde volaka co bude robit dusno alebo zle....ja mam zmiesany chvalabohu...a mala som aj zensky a to uz radsej nikdy..stacila jedna sliepka co intrigovala a rozhadavala vsetky medzi sebou
stačí ti jedna - dve žienky čo robia intrigy a kolektív je rozbití...
Nebola by som nadšená robiť v ženskom kolektíve, ale vzhľadom na situáciu - prácu by som neodmietla...
Pracujem v oblasti, kde na 99% sú ženy. Vystriedala som asi 5 čisto ženských kolektívov v počte 5 až 25 ľudí. A až na jeden ( práve ten najmenší 5členný) boli všetky viac menej v pohode. Vyskytli sa samozrejme medzi jednotlivcami nejaké výmeny názorov, alebo nezhody, ale nikto nikdy nikoho vyslovene nešikanoval, neignoroval, v prípade potreby sa aj tie kolegyne, ktoré sa "nemuseli" nakoniec podržali. Teraz som v kolektíve cca 20 ľudí, veková kategória od 25 až do dôchodku, naozaj rozdielne povahy, ale je super a nevymenila by som ani jednu z nich 👍.
@malinaalina ja som robila v zenskom kolektive...
a poviem ti na rovinu...na zaciatku ked som dosla domov som plakala..kazdy jeden den...
zeny su proste najhorsie,vedia ta poriadne znicit.ale potom casom ked dosli nove kolegyne tak uz bolo lepsie lebo nebola som ja tá nová...a teraz sme kamaratky🙂
Mam jednu zlu skusenost.same zeny v kancelarii a nevydrzala som dlhsie ako 3 mesiace. Skamaratit sa vies, ale vseobecne chlapi su viac v pohode.to je moja skusenost. Ked som aj zazila neprijemneho kolegu, bol "nahuckany" zenou.za mna osobne skor zmiesany kolektiv, chlapi vela tlmia zlobu 🙂
Pracovala som vo viacerych zenskych kolektivoch a to ake boli vztahy, ci boli ohovaracky a intrigy zalezalo od inteligencie. V obchodnom retazci boli ohovaracky, podrazy, ale aj vulgarizmy, nevyberany slovnik, ledva skoncena stredna skola, kolotoc poziciek a fnukania ako je vsetko zle, biedne platy, ale na cigarety peniaze boli vzdy. V inej firme boli zeny normalna inteligentne a neboli sme ziadne kamosky na zivot a na smrt ale normalne sme spolu vychadzali, cez prestavky sme sa porozrpravali, chodili na teambuildingy, vsetko slusne a na urovni.
@malinaalina ahoj, pracovala som aj v čisto ženskom kolektíve a veru bol to jeden z dovod na odchod z práce. Nebola som jediná, ktorá z daného čisto ženského kolektívu odišla. Teraz pracujem v zmiešanom kolektíve, je to niečo úplne iné. Muži tlmia klebety, často používajú humor ako prostriedok na odpútanie od dusnej atmosféry. Za mňa čisto ženský kolektív určite nie.
@lubiss to je zaujimave tvrdenie 🤔 ako podla teba stiahne jedna sliepka dolu orlice? Podla mna nemozne... ale orlice polahky vynesu sliepku hore, takze nieco tam asi nebolo, ako opisujes.
@malinaalina ja som celu strednu stravila v cisto zenskom kolektive a cuduj sa svete, vsetko bolo ok, bolo nas 24 a drzali sme spolu a to sme boli pubertacky, tak hadam dospele zeny maju uz rozum...
Ja sa kvôli strednej škole doslova desím babských kolektívou. Našťastie som mala to šťastie pracovať s mužmi. A ak by mala pracovať so ženou, vyhovoval by mi skôr taký racionálny typ, čo veľa nenahovori. :D
@lindusss2016 dospele su horsie:(zavidia si muza, peniaze, byvanie, deti...
@malinaalina vzdy mi viac vyhovoval zmiesany ci muzsky teraz som v cisto zenskom a nevyhovuje mi to.Zeny casto sudia, rozpravaju o nicom, vsetko komentuju,presadzuju svoj nazor robia sa dolezite.Ale minule som tu citala, ze do prace sa chodi pracovat a nie hladat kamosky riadim sa tym
Uff, v prvej praci to bolo super, doteraz sme v kontakte❤
V druhej robote sme boli 2, striedali sme sa, velmi sme sa nevideli cize komunikacia len cez telefon a listocky, cize v pohode..
A tretia praca.. na zaciatku des a hroza, kuym by som to nezazila neverila by som, ze dospele zeny vedia byt take svine.. mna sa to ale netykalo, 2kolegyne proti novej veducej.. utriaslo sa to az ked jedna z tych kolegyn odisla a odvtedy je pokoj😊 druha s tych kolegyn sa s veducou zmierila a su kamosky..
@luccija no tak ja mam uplne ine skusenosti, okolo mna sa pohybuju same uzasne zeny
Uprimne je to hoooodne individualne....sama som zazila kolektiv ktory bol ala tutti 👌...ale zazila som aj take kde zenske namiesto toho aby veci povedali naroviny jeden den boli vysmiate fajn a druhy den si potrebovali pohonit ego intrigami a ako male deti to dokazovat nadriadenemu fakt prehnane
Chlapi su zas chlapi - pred nimi zas clovek dokaze byt sam sebou aj s uprimnostou a vulgarnym slovnikom tam sa najde aj viac pochopenia bez hry..aspon to su moje skusenosti
@lindusss2016 prosimta staci jeden intrigan manipulator a by si videla ako jedna dokaze rozbit kolektiv...a ze ty nemas skusenost a neveris to je tvoj problem ja ti to doprajem :D
@lubiss no moja skusenost hlavne hovori, ze ako sa spravas ty k ludom, tak sa ti to aj vrati 😉 vyzaruj pohodu, dostanes pohodu 😊 jednoduche
@malinaalina odmietnut by som neodmietla, ale.. v skole, kde som robila, boli takmer vsetko zeny, aj teraz mame viac zensky kolektiv.. no.. lepsii je zmiesany, idealne pol na pol.. byva skusobna doba, rozhodla by som sa podla toho, aky by ten kolektiv bol..
pracovala som v oboch, aj babinec aj som mala podriadenych len chlapov, v oboch pripadoch som zazila pretvarku, ohovaranie, ci snahu o sikanu...skor je to o tom ako si ustelies tak spis
Ja pracujem v cisto zenskom kolektive o pocte 14 kusov uz 18 rokov, z toho pat rokov ako sefka 9 z nich, a uplne v pohode, vychadzame normalne pracovne bez vacsich problemov, nosime si kolaciky, zasmejeme sa, zase najvacsie kamaratky v praci byt nemusime, staci vzajomna tolerancia. Takze za mna v pohode.
@malinaalina nás je 20 z toho 2 chlapi a teda no problem. Akurát tých chlapov občas ľutujem, čo si občas musia vypočuť 😁 Mne osobne by asi skôr vadil čisto chlapsky kolektív, ze by som nemala nikoho na také tie babské reči. No všetko je to o ľuďoch, my tam nemáme také tie zákerné, intriganske typy.
Robila som vo firme kde pracovali väčšinou mladí chlapci, podrážali sa, udávali a klebetili ako ženské. Teraz robím vo firme kde šéfov mám chlapov ale kolektív je prevažne ženský a je to v pohode, bez podrazov, šikanovania a ohovárania.
Obnovujem po kratšom čase túto tému ..ja sa ozaj neviem rozhodnúť. A mám z toho doslova totálny stres byť súčasťou ženského kolektívu...Asi sa potrebujem ukľudniť 🤦🏼♀️ na druhej strane práca je zaujímavá..Ísť do toho?
@malinaalina skusit treba.za to nic nedas. Mozno tie baby budu v pohode. Zas nie vsetky su strigy 😆 prinajhorsom odides v skusobnej. Teraz tazko najst pracu, sama hladam a chyta ma pomaly pocit zufalstva
Je to veľmi individuálne. Mala som aj ženský kolektív kde sme sa doslova zrali, samé intrigy atď a teraz mám tiež ženský a tu je všetko v poriadku 😊 takže záleží od toho aké šťastie na ľudí budeš mať 😊
Ale určite by to pre mňa nebol faktor, kvôli čomu by som tu prácu vylúčila. Treba skúsiť