Maminy viete mi napísať približne menu vašich 9 mesačných detičiek? Pediatricka mi povedala, že prekrmujem babatko. No mne sa vôbec nezdá.
Raňajky-kaša/mliecko odmieta už mesiac cca 100-150g
Desiata-ovocie+piskota 120-150g
Obed- obed cca 200g/niekedy spapa cely niekedy nie
Olovrant -kaša-120g
Večera kasa - 150g
Noc- 30ml mlieka počas spánku
Medzitým ponúkam vodu/niekedy vypije 40ml niekedy 60 viac nie.
Poradte prosím. Práve ideme od pediatricky a som nejaka rozhodena🤦♀️ babatko piša a kaká v norme. Je spokojne. Tak ja neviem🙄
3x denne kaša, tiež si myslím, že je to veľa, stačí na večer dať kašu. Ráno a poobede sú to zbytočné kalórie.
kaša 3x denne je veľmi veľa, olovrant vymeň za jogurt biely, na raňajky napr. pečivo s masielkom a zeleninou. Prípadne jogurt na raňajky a na olovrant zeleninová polievka
Rozmýšľam prečo dávaš toľko kaše - dávaš ich mliečne aby si nahradila nevypité mliečko? Bucľaté bábo obilnú kašu asi skôr výnimočne keď nevieš čo narýchlo dať. Sústredila by som sa na polievky, zeleninové kaše, červenú šošovicu, mäsovo-zeleninové príkrmy... Plno receptov je na každý deň iné. Ja som mala tiež bucľaté bábo - v pol roku malo cez 10kg. Ako sa začalo prikrmovať, tak obilné kaše boli len v nevyhnutnom množstve na zavedenie. Do roka už bola váha v norme. Tie tri kaše by som vymenila radšej za polievku/zeleninovú kašu/príkrm.
@zuzubb007 babatko je práveže chuducke. Vkuse v pohybe.
@iqoska Dakujem, začnem teda pripravovať polievky
Môj má 9.
Kaša 1x denne stačí, asi to myslela prekrmovaním, lebo dávky sú v pohode.
Zameň kaše za ovocie, výživu, jogurt, polievku, druhý ľahší obed/príkrm, chlebík alebo rožok, koláčik (z vecí, čo už má zavedené),...
ja som mala síce deti kojené, ale mne toto príde extra veľa jedla... moji mali v 9 mesiacoch iba na obed zeleninovo-masový príkrm a na olovrant ovocie... nič viac... sem tam kukuričnú chrumku
@lienka175 no napríklad môj (9m) je na umelom a má väčšinu dňa už normálne stravu. Mlieko 3x ráno/doobedu, večer, v noci a niekedy mu dám cez deň jednu dávku, ak sa mi nechce nič chystať, inak normálna strava na desiatu/obed/olovrant + niekedy ešte jeden minichod (jasné, upravená tomu, čo môže).
A to pritom zo skupiny, čo sme baby s rovnako starými deťmi, sú tam také, čo ešte viac jedia.
Ale áno, môže byť, že kojené deti menej papajú, resp neskôr začnú normálnu, čo si tak všímam v okolí. Jednej do 8m nechcela malá nič, iba cicku, nemohla jej nič ešte zaviesť...
Individuálne 😊
Vela kase davas 3 x denne je zbytocne staci 1 x denne, na ranajky roztek, jogurt a podobne, kasu len na veceru, asi je babatko dost pribrate len preto ti to povedala nie?