Aj vy ste si vsimli kolko v poslednej dobe pribudlo aut? volakedy co si v dedine pamatam preslo par aut za den.Teraz po takych 10,15 rokoch ip ip nejake auto popod okna prefrci a to tu nemame ani nejak frekventovanu cestu alebo oznacenu skôr je to klasicky chodnik cize nie k autam moc prisposobeny.Mne to az tak nevadi ale dieta sa mi na to budi odniesla by som ju aj do zadnej izby ktora je do zahrady ale tam my nezaspi.A tu ju zase v kuse zobudi nejake auto.Niekedy je aj pol hodina ticho ze po ceste neprejde nic a inokedy aj 5,6 aut po sebe a uz je po spani.Este stastie ze v noci nechodia to je nastastie klud
Jedine zatvoriť okno ak máš otvorené. Nič iné nepomáha. My nemôžme mať otvorené okná deň ani noc teraz :-/
keby si videla kde parkujú u nás autá - na ulici. Takmer nikto si nedá auto do dvora. Neviem či to je všade takto , alebo sa len bojí starosta zakročiť a jednoducho zakázať nechávať autá na ulici... Aj známy má takto na ulici - aby si vraj nezničil trávnik vo dvore...
@vikusjk to som skusala ale ked ide nejaky fajny traktorik a dobre drnkoce tak to mam zajedno.Ono sa to bude len zhorsovat podla mna s touto premavkou len ujst dakde na samotu asi
@deti95060810 aj u nas vsetko to maju za branami vobec nie vo dvore.A co vidim aj 2,3 auta pri branach v jednej domacnosti.Ani sa necudujem ze je premavka aka je.
ojooooj rýchle dieťa nauč na hluk a nie že utiecť na samotu, skôr naopak, lebo ak mu plánuješ výšku alebo nejaké vzdelanie v meste tak si nezvykne a bude z neho umrnčaný neurotický buran z dediny (poznám zopár takých, hrozné niečo, všetko im vadí)
@deti95060810
Samozrejme pokiaľ sa niečo nestane. Buď niekto nabúra a ujde,alebo u nás sa stalo že cez zimu odhrnac zachytil jedno auto,majiteľ sa išiel zblázniť a policajt z nehodovky mu ešte aj povedal či majú také malé dvory,že musia auta nechávať na ceste. A bol spokojný. 😝
No tal 5-6aut za hodinu je tazka pohoda. Budete si musieť zvyknúť. Moja si zvykla aj na nakladny vlak, kt chkdil o 1 rano a triasli sa nam okna.
Aut je vela uz davno, bezne co dom to aspoň dve. A bohuzial musia niekade chodiť a aj tie traktory 😉
@nepic u nas uz ani neskolauduju bez parkovacích miest na vlastnom pozemku, davno sa sklonuje zakaz parkovania kade tade... Dúfam ze to raz pride. My sme dlha dedina, uzka cesta ze veľakrát sa musia vyhybat oproti iduce auta a ziadny chodník, z jednej strany je hneď potok a do toho frajeri parkujuci takto na krajniciach na druhej strane. To je na zlosť. Ked ide autobus oproti tak ja som sediva a to ani nesoferujem 😂
@simca06022011 nie 6 ale minule 14 som naratala za hodinu😀 nie je to vzdy rovnaky pocet niekedy menej niekedy viac.Niekto sa na tom mozno zasmeje co byva na nejakej rusnej ceste ze robim zbytocny curbes z toho.No hadam si dietko nejako zvykne
Neviem ci si si všimla, ale žiješ v 21. storočí.. Auta v našich zemepisných šírkach sú bežnou súčasťou života. Treba sa s tým naučiť žiť.
byvala som v meste kde chodili tisice aut denne popod okno a ditko to prezilo, zijem teraz v koncovej dedine, cize neprechadzaju auta okolo do inych a aj tak je tu vacsia premavka ako u vas;) tak bud rada
Nie dieťaťu to nevadí. Dieťa si zvykne na taký hluk tak ako si zvykne ak dospelý. My bývame na veľmi frekventovanej ceste. Malá spáva odmalička pri otvorenom okne aj v zime a spinká normálne. Ani hluk motorky ju nezobudí.
@simca06022011 my byvame na takom kopci pod horou.Akoze nechapem kde ti ludia v kuse chodia lebo ked sa pozrem su to vacsinou tie iste auta.Ale to je stylom ze prejde a za chvilu ide nazad nie ze dakde ide a za pol dna pride.Asi maju teraz cez leto viac dovoleniek a volna nie su v robote a vozia sa po dedine alebo co.Alebo do Jednoty na chleba🙂
Obycajne auta to je este nic ale tie elektro auta to cista katastrofa...jedno u nas sa neustale premava po ulici hlavne v noci a to sa clovek nato normalne zbudi lebo to nevydava ani normalny zvuk ale taky priliz hnusny dynamicky
My sme mali dom rovno pri hlanej ceste a to sme hlavný ťah na PO, oco este stale nadaval ked prisla vetreska ku susedovi a sofer namiesto vystupenia len zatrubil a samozrejem ze chodil po obede v takom case ze som vacsinou spala. Nie je to tragedia musi sa naucit na hluk.. mna to potom neskor uspavalo nevadi mi ani chrapanie (mamina chrapala) ani hluk z ulice, a som zato vdacna par krat mi to zachranilo noc :D ale napriklad brat musí este aj baterku z hodinky vybrat co mame na stene ked spi u nas lebo mu to vadi..
To su teda problemy. 😁 Zivotna uroven sa zvysuje, tak, logicky, moze si aj viac ludi dovolit kupit auto.
Ľuďom odpadli nohy, keď vidím, aké vzdialenosti sa ľudia presúvajú na autách... vymrieme na lenivost
@lilinka126 ja som tiez takato ista ze vyberam baterky z hodin😀 ked zaspavam ani mucha nesmie preletieť
@17alexis my máme tiež auto 1 a stači nám
To si bola hodinu pri okne a pocitala kolko aut prejde ?
Odporucam ucit dieta spat aj v hluku. Ja mam v tomto asi vyhodu, byvame v byte, ktory je rohovy do keizovatky (hlavny tah na danom sidlisku v BA), pod.oknami nam cengaju MHD busy, trubia auta a panko si spinka veselo a nevnima, Len zriedkavo ho zobudia. Ale.ja som okolo neho nikdy nechodia po soickach, pracka, susicka, umyvacka sa pustaju podla potreby. Zvykol si. Je to fajn aj teraz ,Lebo mozeme mat otvorene aj v noci (auta chodia stale, co uz). Ale je to super, Lebo nema problem spinkat.
@krasaniejevsetko uz som sa minule najedovala lebo v kuse mrnkala ked daco islo po ceste tak ze reku beriem papier a idem robit ciarky a za hodinu 14 aut som naratala. Ale tu nemusis byt priamo pri okne aby si tie auta pocula staci ti byt v kuchyni alebo v obyvacke a pocujes ich pretoze lozia priamo popod okna tu su tak domy stavane.
No ty by si sa u as asi scvokla. Každý nákladiak počujeme keď ide cez stanicu, kazdy osobak aj rýchlik, vrátane všetkých hlásení staničné ho rozhlasu, každú záchranku co odchádza na výjazd. Auta a autobusy ani nepočítam. A nás maly spaval ako drevo. Zvykol si.
Podla mna to prezivas viac ty ako dieťa...
Ze 14 aut za hodinu. Na tomto fore su matky detí, ktoré spavaju v bytoch, kde prejde popod okna 1400 aut za hodinu.
A nehľadajú výhovorky, ze v prednej izbe je hluk a v zadnej zase lietaju muchy...
no nám jedno auto nestačí, lebo každý chodíme iným smerom a v iný čas do práce aj z práce. Spoje sú porušené, takže iná možnosť nie je. Tebe ostáva len dieťa naučiť, že nejaký hluk okolo neho je prirodzený alebo sa odsťahovať na samotu.
Kolko ma mala mesiacov? Lebo ked ma dieta REM fazu spanku, tak ho zobudi aj puknutie v klboch alebo hlasnejsie dychanie :D alebo jej nejaky biely sum pustat... lebo moje deti sa budili len na motorku a to byvame pri trati.
Ale musis sa velmi nudit, ked vies celu hodinu ratat auta na ulici.😂 Prepac, mne to pride uz fakt na hlavu. Pes steka, kohut kikirika, ale auta su topka.
@horalka1986 👍😂
Joooj, to si dieťa zle naučila. To aj jedna moja rodinna príslušníčka spravila - keď deti spali, tak ani dýchať sa nesmelo, otvoriť dvere umývačky? Vylúčené! Prejsť na záchod? To rovno na popravu. Veľmi zlé. Jej najstaršia je už dospelá a dodnes neprespí celú noc. Budí sa ako kojenec každé tri hodiny na pitie, jedenie a cikanie. A to už bude mať slečna čo nevidieť 20. Jasné, že si museli dať odhlucnit steny a okná, stálo to kopu peňazí, sú na najvyššom poschodí paneláku, ale to u nich sa dobre že nestrieľa aj za to, keď na zem v noci spadne sponka, všetci sa pobudia :D aj ty autorka- vybrať baterky z hodiniek a potrebovať okolo seba 0 db... To je neuróza. Hluk je prirodzený. Že 14 áut za hodinu 😆😆😆😆😆😆👌👌 to všetkým takýmto neurotikom odporúčam rehabilitačný pobyt na Bratislavských Mlynoch (intráky). Ideálne, keď priamo pod oknom máš koncert do 4tej rána a ty máš o 9tej skúšku. Žijeme v urbanizovanom svete,treba byť trocha životaschopný, nie sa zavrieť do vzduchotesnej bubliny. Ale možno spanie vo vani (s ušami pod vodou) by vyriešilo tento problém :D jak Daredevil
zatvor okno, ked spi. to dost tlmi hluk