Ako všade čítame a vidíme .... Mám pár otázok ktore možno niekto vysvetlí alebo priblíži , niekto kto sa do toho viac rozumie a vysvetlí čo to znamená.
Hrozí teda 3 svetová vojna áno vraj s možnosťou že aj do vianoc ale čo mi ako štát, ako sme na to? Aj mi sa máme ukryť do úkrytov či ako nerozumiem ? Ak by aj SR tak celá bude rozbombardovana alebo len niektoré mestá alebo ako to mám chápať ? Chcem tomu len viac rozumieť, lebo mám malé deti ako aj milión iných ľudí a mám strach čo je úplne normálne ale neviem kde nájsť odpovede na tieto otázky ..... Čo radíte na toto obdobie ako sa zabezpečiť ? Reálne keby ťa 3 svetová bola, aj na SK pozabijaju ľudí ? Ako ja sa ospravedlňujem, možno to fakt všetko vyznie úplne hlúpo ale chcem tomu rozumieť 🙈
ano, schovaj sa do krytu. Mozno aj alobal v obyvacke pomoze...
nehnevaj sa, samozrejme to myslim ironicky, ale uz je to naozaj trapne citat ... nomrlane by mali taketo temy rovno zablokovat.
ak máš takéto stavy tak si choď dať predpísať niečo na ukľudnenie...
len tak pre zaujímavosť kde sa chceš ukryť do úkrytov - do akých... myslíš že ich je dosť pre všetkých na sk?
venuj sa radšej deťom, rodine a tieto témy rovno preskakuj...
Nečítam takéto témy,správy zásadne nesledujem a je mi dobre🙂Báť sa popredu čo bude?Pomôže to človeku?Určite nie.Treba si vážiť a vychutnávať každučký deň akoby bol posledný,❤Taký ten obyčajný život bez nutnosti mať stále viac a viac...
Vypočuj si dnešnú Expres Reláciu Braňo Zavodský naživo. Dostaneš objektívne informácie.
Mňa by tiež zaujímalo, kde sú tie úkryty 🫣 ale len čisto zo zvedavosti
uz tu to raz bolo ako ovce stali vsetci jeden den na pasovom po 24 hodinovom krmeni mediami, ktore minimalne s rovnakou intenzitou trvalo asi pol roka a niekde si utekala? tu si a je ti dobre, uvar si caj a bude dobre
nepíš za všetkých,ja nič také nečítam a nevidím
do akého krytu sa chceš ísť ukryť? veď žiadne nemáme,a ak áno,tak od konca studenej vojny na začiatku 90.rokov zostala väčšina krytov civilnej ochrany v stave z 50 a 60. rokov, so vzduchotechnikou a generátormi elektriny starými päť a viac desaťročí.
Alebo sú úplne vybrakované.Tak nech sa páči,môžeš sa nasťahovať.
Aj keď je po Slovensku takmer 312-tisíc ochranných úkrytov pre viac ako sedem a pol milióna ľudí, viac než 99 percent z nich sú jednoduché úkryty ako pivnice či garáže.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22854003/zoznam-krytov-c...
Bála som sa, keď začal covid, mala som doma novorodenca. Zľakla som sa, keď pár km od nás začal vojna na UA. Teraz by už ale mali pristáť mimozemšťania na dvore, aby som to nejak preciťovala. Čo najviac pomáha: nečítať správy. Keď treba, tak sa im zámerne vyhýbaj, ako sa len dá. Pokiaľ nie si top boháč, s dobrými kontaktmi na včasné a zaručené informácie a super bezpečným a zabezpečeným tajným krytom pod domom, tak proste nerieš. Vypni wifi, daj het od seba mobil a iba ži. Káva, čokoláda, čaj, kniha do ruky, čas s deťmi a s rodinou.
Pre putina by bola škoda miňať bomby na dajake slovensko... čo tu take mame, po čom putin tuži? Nič nemame. Ešte aj uran do elektrarni mame z ruska. :D
Prepáč ale ľudia ako ty by radšej nemali čítať žiadne správy keď uveria hocičomu.
@kajda2211 ako ja fakt nerozumiem , že ste tak strašne zlý niektorý a protivny, potrebujete byť ironický a vysmievať sa akože normálne som sa spýtala nerozumiem sa do ničoho čo sa vo svete deje , tak som sa spýtala, snáď tým niekoho urazam alebo nechápem ?????? Netvrdím nič len sa pýtam !!!
V istom zmysle sa až priveľmi zaoberáme hrozbou atómovej bomby. Ako máme žiť v atómovom veku?
To nie je citát dnešného komentátora o dianí na Ukrajine. To je citát z eseje C. S. Lewisa, ktorý zomrel pred šesťdesiatimi rokmi. Túto vetu napísal v minulom storočí. A v úvahe pokračoval:
„Som v pokušení odpovedať: ,Nuž tak, ako by ste žili v šestnástom storočí, keď mor takmer každoročne navštevoval Londýn, alebo ako by ste žili v dobe Vikingov, keď pri našom brehu mohli každú noc pristáť nájazdníci zo Škandinávie a podrezať vám hrdlo; alebo vlastne ako už žijete v dobe rakoviny, v dobe syfilisu, v dobe paralýzy, v dobe náletov, v dobe vykoľajených vlakov, v dobe dopravných nehôd.‘
Inými slovami, nezačínajme tým, že budeme zveličovať nevídanosť situácie, v ktorej sme sa ocitli.
Verte mi, dámy a páni, že vy aj všetci, ktorých milujete, ste boli odsúdení na smrť dávno pred tým, ako bola vynájdená atómová bomba: a veľmi vysoké percento z nás zomrie nepríjemným spôsobom.
Oproti našim predkom mala moderná doba zaiste jednu veľkú výhodu – anestetiká; ale tie máme stále. Je totálne smiešne nariekať a tváriť sa zarazene nad tým, že vedci pridali ďalšiu náhodnú šancu na náhodnú a predčasnú smrť k svetu, ktorý sa už hemží takýmito náhodnými šancami a v ktorom samotná smrť vôbec nie je náhodou, lež istotou.
To je prvé, čo by sme si mali uvedomiť. A to prvé, čo by sme mali spraviť, je nabrať odvahu. Ak nás má všetkých zničiť atómová bomba, nech nás tá bomba nájde robiť rozumné a ľudské veci – modliť sa, pracovať, učiť, čítať, počúvať hudbu, kúpať deti, hrať tenis, rozprávať sa s priateľmi pri pive a šípkach – a nie krčiť sa v kúte ako vystrašené ovce a myslieť na bomby.
Bomby môžu zničiť naše telo (a to dokáže aj mikrób), no nemusia vládnuť našej mysli.“
(C. S. Lewis “On Living in an Atomic Age”, 1948, Present Concerns: Journalistic Essays)
Treba sa na veci dívať triezvo. Vojna hrozí. Svetová v zmysle ako sa to prezentuje na rôznych pochybných kanáloch (jadrová apokalypsa), nie. Európa vo vojne už je. Konvenčný konflikt nám do Vianoc rozhodne nehrozí. V horizonte 5-10 rokov áno.
Pripraviť sa na vojnu nepripravíš. Jedine viesť deti k tomu, aby z nich neboli snehové vločky. Pripraviť by si sa mala skôr na nejaký sabotážny alebo teroristický útok. V praxi, nechodiť po ulici ako zombík s mobilom, ale dívať sa, čo sa okolo teba deje. Doma mať pohotovostné zásoby vody, jedla, základných hygienickych potrieb, liekov, deky, sviečky, batérie, hotovosť. To všetko sa ti zíde, keď vypadne platobný systém, kúrenie, elektrina - či už nehodou alebo cielene.
Slovensko ako štát sa nepripravuje, naopak, hrozby ignoruje a napomáha im. Ty prestaň panikárit, lebo v najbližšej dobe sa ti najskôr nič nestane a do budúcna ti dnešná panika nijako nepomôže.
Vravi sa, ze najhorsie je umriet strachom...
Ehm, aj keby ta vojna vypukla a vyuzili by sa jadrove zbrane, vazne by si chcela byt ta, ktora prezije? Ja asi ani nie.
Atómové zbrane sú prežitok, dnes sa využívajú modernejšie biologické zbrane ako covid 19, takže sa nemusíš báť. Daj si Magnézium, medovkový, alebo kamilkový čaj, to ti pomôže na úzkosti 🙂
tie nechapem hovori a pise sa o jadrovom konflikte alebo o vojne akoby to bolo nic...nechapem ludia , aj ti novinari aj politici niektori sa uplne zblaznili???asi si myslia ze tomu ujdu...a zmiznu ako take potkany..ti co maju najvacsie huby by prvi utekali a zdupkali, nechapem tie silacke reci co uz vsetkym preskocilo?aj tie clanky pisu o tom akoby pisali o zdrazeni masla. ved nevedia vydrzat den ked je zavrety obchod..utekaju do kitsee a neivem kam vsade neivem ci si pisalkovia uvedomuju co by to znamenalo. vychazdza mi z toho jedine ze maju v hlave uz novodobi ludia nebudem meenovat vacsinou su to libeali...uplne nas.r.ne, z a dalsie politici si asi neuvedomuju ze ludia normalni nic take nechcu ale bohuzial ako to tak bolo vzdy aj teraz rozhoduje par dosrsasnych egacskych politikov ktore si masiruju svoje ega a lud ako vzdy by sa zas prizeral aj tomu ze nas budu tahat do vojny ci je to žabožrút, lajnova alebo podobni
Podľa mňa len potrebujú ľudí vystrašiť. Ja som to nikde nepočul ani nečítal.
a najvaic ma štve ze za mlakou by boli zase v suchu..a ten dosran y biden pritom oni nebrali ani len ukrajinskych uprchlikov
...z netu....Pokyny dostali firmy aj bežní ľudia
Nemecká ministerka zahraničných vecí včera prisľúbila, že sa jej krajina „nenechá zastrašiť“ Putinom, len deň po tom, čo nemecké médiá odhalili, že ak by konflikt na východe eskaloval, krajina sa premení na obrovskú základňu NATO.
Podľa 1000-stranového dokumentu s názvom „Operationplan Deutschland“ by Nemecko malo hostiť státisíce vojakov z krajín NATO a slúžilo ako logistické centrum na distribúciu obrovského množstva vojenského materiálu, potravín a liekov smerom na frontovú líniu.
...aha cize ti co to rozduchavaju by boli len logisti :DDD a frontova linia podla nich by bola asi na vychode
Do akých úkrytov sa chceš skryť? vieš kde sa nachádzajú? koľko ľudí sa tam zmestí? teraz sa nepýtam ironicky. Reálne napr. v našom meste takmer žiadne nie sú. Tých pár, ktoré sú funkčné, pokryje veľmi málo ľudí. Ak by teraz vyhlásili poplach, kam pôjdeš? čo si vezmeš? čo podľa teba znamená 'Vianoce v úkrytoch'? ak by bol jadrový útok realitou, Vianoce by bolo to posledné, čo by si v tej chvíli riešila. Či myslíš, že postačí pár dní v nejakej diere? že to prehrmí a pôjdeme naspäť do práce, do škôl, do obchodov? veď to zasiahne všetko. Vodu, pôdu, vzduch, všetku prírodu, zvieratá...
Ľudia, nerobte paniku s jadrovou vojnou. Žiadna apokalypsa sa nekoná, lebo nik o ňu nemá záujem. Po prvé jadrové bomby sú v rukách aj väčších šialencov ako je Putin a ani tí ich nepouzili. Po druhé, Putina v tomto, ak už nič iné, brzdí Čína, ktorá tak ako západ nemá absolútne žiadny záujem na jadrovej vojne. Po tretie, jadrová bomba sa preceňuje v tom, akú spúšť dokáže jeden- dva-tri kusy urobiť. Problém by bol jadrovú vojna, keď sa tu navzájom budú všetci ostreľovať a na to potrebujete dve strany - taká situácia tu ale zďaleka nie je, aj keď Rusi majú plné ústa vyhrážok. V momente, ako by nastala extrémne nepravdepodobná situácia, že by Putin jadro použil, sa proti nemu postavia jeho vlastní - a on to dobre vie. Jadrové odstrašovanie funguje desaťročia a nič sa na tom nezmenilo.
@yosi nie som z Bratislavy a aký je stav CO krytov v našom meste viem. Keď začala vojna, ľudia tu panikárili a riešilo sa verejne, kde a v akom stave sú úkryty. A je ich žalostne málo. Najbližší kryt pre 200 ľudí je od môjho bytu cca 4 minúty autom pri plynulej premávke 🤦🏻♀️ a čo sa týka pivníc v bytovke, tak napr. tie naše sú sčasti nad úrovňou terénu a s oknami. Mnohé okná sú popraskané a prelepené kartónom. O ochrane nemôže byť ani reč. Sme bytovka plná dôchodcov. Tí na opravu takýchto vecí nie sú ochotní prispieť a fond opráv nestačí. V lete sme ako tak odsúhlasili výmenu 45-ročných stupačiek 🤷🏻♀️
ku krytom len tak.. ze ak aj nejake su, kto vie v akom stave.. ja si pamatam, ze budova, kde sme mali kancelarie hadam 20rokov kryt pre okolie a dost velky, ale casom sa to vyuzivalo na uplne ine veci, od tanecnej saly az po neviem co... teraz absolutne si nemyslim, ze by to plnilo nejaku funkciu takuto :D By som im verila asi tolko, ako mojej pivnici.
@simca06022011 a tak je to všade. Z krytov sú porobené bary alebo sú úplne zdevastované. A keďže sa autorka pýta, či sa máme ukryť do úkrytov, ja sa jej pýtam, či vie, kde sa v jej okolí nejaký funkčný nachádza a koľko ľudí sa doň zmestí. V panike sa doň bude chcieť natlačiť každý, kto bude na blízku 🤷🏻♀️
Jej no, čo tak asi poradia ženy z modrého koníka, ktoré sami vlastné ohrozovanie a terorizmus zo strany Ruska voči všetkým slušným a civilizovaným ľuďom podporujú že? ... čo tak asi poradia...
@veklipo vdaka za tip, akurát som si pustila, myslím, že naozaj jasná odpoveď na aktuálnu situáciu. obávam sa ale, že väčšina nášho obyvateľstva nemá kapacitu pochopiť, čo sa v tom podcaste rozpráva.
"my".
Co je toto za dnesna moda? Medvedev pobluzni a tu sa ludia idu z toho pototo...