Mám lenivého manžela, alebo ja som náročná?

simona1981
6. júl 2017

Dievčatá, nedá mi nespýtať sa vás, ako je to u vás doma s mužom? Pomáha vám, postráži aj viac ako jedno dieťa (tie, čo ich máte viac)?
Lebo ja som niekedy tak vytočená pre lenivosť môjho manžela, že si hovorím, na čo ho vlastne mám.
Chodí do práce a ja som na materskej s dvomi deťmi, takže áno, on chudáčik pracuje. Až na taký detail, že ja robím dane a účto z domu, väčšinou po nociach, lebo cez deň nie je kedy. Takže pracujem tiež, akurát nechodím do kancelárie. Cez deň sa starám o deti, staršie cez deň nespí, takže oddych žiadny, v noci vstávam k menšiemu aj 10 krát. Okrem toho teda robím, domácnosť je prevažne na mne. Varím iba ja, vysávam a upratujem iba ja, manžel občas cez víkend naloží umývačku alebo vyvesí prádlo. No keď je cez víkend doma, je tu taký neskutočný bordel, že upratujem aj 3 krát za deň, večer poriadne. Cez týždeň si to nejako viem udržať, tak to nie je také strašné. Čo ma však štve, je to, že nikdy nepovie, nech si oddýchnem a on niečo urobí. Obe deti ešte nikdy nestrážil, maximálne zoberie staršie na chvíľu von, ale že by vzal obe a ja by som mohla ísť aspoň na nákup alebo cvičiť, to nehrozí. Keď cez víkend varím, tak krpec pozerá telku aj dve hodiny, lebo on si k nemu sadne na gauč a sedí, nikdy nejde, že by sa s ním pohral, proste radšej k nemu sadne. Áno, nakŕmi ho alebo umyje, ale inak hranie skoro nič. Mladšie dieťa vôbec ani neservisuje ani sa s ním nehrá, maximálne ho na chvíľu zoberie, keď narieka a ja potrebujem niečo spraviť. Bežne situácia na ihrisku vyzerá tak, že on sedí na lavičke a ja behám okolo 2 detí. Aj po 4-5 hodinovom spánku, keď robím daňové priznania celé noci. Ešte sa nestalo, že by ma poslal ľahnúť si cez deň. Naopak ak ráno dlhšie s menším dieťaťom pospím, frfle, že čo on má robiť s tým starším, kým my spíme. Poobede, keď idem uložiť menšie, tak sa hneď pýta, kedy od neho prídem, či tam chcem ležať. No neviem, možno mi to len kvôli toľkým povinnostiam príde také dramatické, ale často mám pocit, že ja ťahám a on sa len vezie. Keď som večer po práci s deťmi vonku a on ide z práce domov (inak chodí s nami), tak sa ani nenaje, čaká, kým prídem domov a naservírujem mu niečo. To robil aj pred deťmi, ale vtedy sa to dalo. Teraz je to pre mňa fakt náročné a dosť mi to vadí.
Máte aj vy doma takých mužov alebo je to niečo neštandardné a mala by som si dať facku, že som si takého vzala? Lebo ak to takto pôjde celý život, za chvíľu budem šedivá...

sassannka
6. júl 2017

Máš to ťažké ☹ Nie, takto to až doma nemám, ale tiež mám pocit, že by sa mohol manžel angažovať aj viac. Bordel nevidí, špinu tiež nie a rečí, ako strašne pracuje... Lebo ja si šunky váľam doma asi :-P Robili sme rovnako aj bez detí a tiež bola celá domácnosť na mne. Chlap proste príde z roboty a padla...

marina24
6. júl 2017

No vzala si si lenivca a sebeckého egoistu, čo ti na to máme povedať? Prečítaj si knihu kto miluje vyhráva, asi si ju aj ty písala,to isté tam opisuje hlacvná hrdinka. Nie si prvá ani posledná,čo tu takéto niečo píše, ako ste si ich naučili,tak ich máte, aj v mojom okolí sa takí muži a otcovia rodiny, v pravom slova zmysle :D, nachádzajú, a keď tak to tomu egoistovi povedz, že nemáš na všetko už čas ani chuť. Nech porobí aj on niečo.

uplneneznama
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona1981
autor
6. júl 2017

@uplneneznama No neviem, ale ja nemám byt ako z katalógu, len sa ho snažím udržiavať, lebo keď ti decká revú, že šľapú na hračky, okolo stola sa válajú na zemi zbytky jedla a na linke je kopa riadi ako po nálete deciek v jedálni, tak naozaj sa ťažko funguje. Ale hlavne to mám taký tik už z manžela. Kedysi som bola v tomto odolnejšia, bordel mi až tak nevadil. Ale manžel frfle už len keď nie je prádlo poskladané a pod. (čo sa stáva, keď deti majú horší deň a nedal sa pri nich a ja potom po ich uspatí musím robiť)
Takže možno keby som bývala sama, tak to tak neriešim, ale chcem sa vyhnúť poznámkam. Manžel je veľmi citlivý na veci, nemá rád, keď sa mu deti hrajú s niečím, čo je jeho alebo keď náhodou niečo popísali ceruzkami, tak bol z toho tiež rozhodený. Takže som si nejako tak zvykla udržiavať, čo sa dá.

ema234
6. júl 2017

@simona1981 u nas je to tak ze manzel je v praci a ja mam na starosti domacnost a deti cez tyzden, komplet vsetko,k vareniu ho nechcem moc pustat lebo ma to bavi,co je dost nahnevany. Len ja uz niesom na materskej takze pohoda. S deckami sa hra, cez vikend pomoze s deckami,von chodime spolu, u nas je to vsetko akosi automaticke, vieme kazdy co mame robit.

vika9792
6. júl 2017

@simona1981 Uf, kašli na to čo rozhádže manžela. Veď aj on na teba v podstate kašle. Mne môj raz povedal že som zle Povysavala, odvtedy vysáva on. Obedy si cez týždeň objednávam z reštaurácie a ušetrený čas venujem deťom. Hračky mame tiež všade a keď syn na nejakú stúpi, ukážem mu kde ju má odložiť aby sa tak nabudúce nestalo. Omrvinky pod stolom vysávam teda aj ja aj 2x denne, ale to je najmenej. Aj môj drahý skúšal "pindat" po príchode z práve ale prestalo ho to baviť keď zistil že nebola žiadna odozva 😀
A vlastne celkovo, odkedy nereagujem na jeho blbe keci, už ich toľko nemá 🙂

uplneneznama
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baklik
6. júl 2017

"Keď som večer po práci s deťmi vonku a on ide z práce domov (inak chodí s nami), tak sa ani nenaje, čaká, kým prídem domov a naservírujem mu niečo. To robil aj pred deťmi, ale vtedy sa to dalo. Teraz je to pre mňa fakt náročné a dosť mi to vadí. "
toto co je, prosim ta??? no o hlade by bol, len taky fukot... kokso, co je on male dieta??? ale vies co, chyba je ta, ze si ho obsluhovala, este ked ste nemali deti a panko si zvykol... ale to je aj vo vseobecnosti chyba matiek, ze tak svojich synov naucia, obskakuju ich a vyrastu z nich maximalne nesamostatne tvory v domacnosti a ked v tom este aj partnerka pokracuje... dokonca niektorym to pripada normalne aj v dalsom zivote. kolegynin chlap v zivote nic neozehlil, neopral, nepovysaval, nenavaril.. a ona? ona je spokojna, ona si mysli, ze je to tak normalne a asi tak vedie aj dcery. a len pozera po nas, ked rozpravame v praci, ze chlap nieco uvaril, ze povysaval, ze si vie ozehlit aj sam, ked je to potrebne a bez reptania...

baklik
6. júl 2017

@uplneneznama neviem, ci pomoze porozpravat sa s jeho mamou... mozno ano, mozno je zazracna, kriticka voci svojmu synacikovi, ktoreho tak ona vychovala... ale mne sa neosvedcilo absolutne postazovat sa v muzovej rodine (v inom smere - moj chlap zas je lenivy na muzske prace), este sa to aj obratilo proti mne... takze, velmi neodporucam...

kaja01
6. júl 2017

@simona1981 Toto poznám, ale to bolo dávno. Tiež robím účto po nociach, spávala som 3-4 hod. denne, manžel nerobil v domácnosti nič až raz som si povedala a dosť. Poznámka nemáme čisté taniere - odpoveď tam je hubka, jar, umy si ak potrebuješ, ja nepotrebujem momentálne žiadny (do roka sme mali umývačku), tu sú omrvinky a ten koberec nie je dobre povysávaný - vieš, ty si tak úžasný, že všetko vieš spraviť dobre, môžeš mi ukázať ako sa vysáva tak aby si bol spokojný, opakovala viackrát, už vysáva jedine on (kúpil si aj robota). Keď sa narodil malý, tak som toho mala fakt hodne a počas daňových mu nič iné nezostávalo, že aj cez víkendy musel variť, je pravda, že staršia dcéra celé tri mesiace odpočítava kedy už konečne začne variť mama.

emilia25
7. júl 2017

Vzdy to tak byva pred detmi to nevadi ze obskakujem muza ale ako nahle pridu deti uz sa vela toho nestiha a uz je zle.mna muz cakaval pred pracu aj 3 hodiny chuda v trube uz bola nachystana vecera ktoru sme niekedy jedli aj o 2 rano a o 6 siel do prace.ked sme zili pred tym na liptove vzdy mi pred robotou zakuril.ja varit nevedela tak som si napisala postup a varila ked som nevedela tak som muzovi vzdy volala.dnes o 12 rokov mame 4 deti a muz mi vie pomahat pri ranajkach umyt riad poupratovat s malym sa ucil ked mal cas.mame dvor takze deti su tam hraju sa.ked rubeme drevo chalani schovavaju.popri tom pride z jednej prace a hned maka na dome.pred vcererom muz zateploval ja upratovala cely dom a vecer muz milacik prepac ze som ti nepomahal.takto je u nas.tiez radim ho proste neobskakovat ma ruky zdrave nech sa paci naloz si ved si doma nie na navsteve.mne sa kolko razy stane ze zaspim ked ma muz po obednu proste si tu veceru ohreje sam a naje sa vecer nejde ma budit pod mi ohriat aj ked po vecsinu ho cakavam a veceru uz ma ohriatu.a tiez mi pomahal aj v noci ja kojila a muz robieval mlieko na dokrmenie.vecer mi uspava malu ja starsich v izbe vedla vzdy ma potom pride zobudit.nie si jeho mamicka ale zena.

sirikami26
7. júl 2017

Ahojte,ja som mala takého ex - žili sme so svokrovci v dome - a on naučený že mama navarí, opere, pozbiera ponožky pri posteli ... A odo mňa čakal to isté, že žena má robiť všetko a muž len chodiť do roboty a ešte sa mu aj po nociach venovať 🙂 po 3,5 roku som ušla ... Teraz mám priateľa a som v 7 mesiaci a som šťastná a spokojná, môj mal základ vo výchove a aj doma bol naučený si naložiť a umyť riad. Keď sme začali skoro hneď spolu bývať, hneď som mu povedala, že ja mu slúžku robiť nebudem, sme rovnocenný a obaja pracujeme 🙂 môj chlap nema problém aj po 4 rokoch, navariť, pomôcť mi s upratovaním, prihriad si jesť,umyť riad - väčšinou sa striedame ... Nevravím že máme doma ako v katalógu, ale verím, že keď príde dieťa a on bude chodiť do práce - bude mi pomáhať, hehe lebo si dva razy rozmyslí, či chce zažiť zenicku nervózni 🙂 lebo som zlá keď som nevydoata a hladná! Tiež má svoje dni, kedy príde z roboty a cumi v mobile videá do pol noci a má svoj svet, ale keď treba pomôže, doma je kutil tiež... No správ si poriadky s mužom, má svoje ruky a ty si tiež človek a sú to aj jeho deti... musíš si trvať na svojom, minimálne ho prestaň obsluhovať ako tretie dieťa a nájdi si čas aj pre seba! Normálne mu nachystaj obe deti a pošli ho von na pivo 🙂 a ty si daj v kľude kavu a prečítaj si časopis 🙂 ja som povedala chlapovi, keď sa ti nebude páčiť, kľudne si s ním materskú vymením 🙂 pravda ak nebudem kojit... Noo sama som zvedavá čo nás čaká, ale verím že mi môj chlap pomoze...
Mám tiež susedu takú, síce nemajú deti ešte ale 35 ročný chlap a maniere ako keby mal 15 🙂 každé ráno raňajky, príde z práce - rýchlo variť večeru, on nezje dvojdňové jedlo, on nemá rád pečené mäso, huby .... Rýchlo umyť riad a poriadit podlahy a ešte ju podpichne že má doma bordel ... A tiež ju to už prestáva baviť 🙂 a to si tiež ešte predstavuje čo bude keď budú mať bábo 🙂
Noo držím palce, toť moja skúsenosť, každopádne si musíš dupnúť - nikdy nie je neskoro 🙂 aj keď staré pravidlo - ohybaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko 🙂 dôležitá je komunikácia a ďalšia vec jeho prístup 🙂 veď keď mu nenalozis, buď bude hladný alebo si naloži sám papať 🙂 a keď ti deti vyrastú, tiež bude treba zapájať do práce, starší by si už mohol vedieť odkladať po troške hračky na.miesto, nie? Neviem koľko má rockov 🙂
Pekný den

sense
7. júl 2017

1.velka chyba bola obskakovat muza, jasne ze si nato zvykol a nevidi divod to teraz menit.... po dalsie on nehne krizom slamy a rste aj frfle? Ak ma problem nech spravi sam...

Nie nemam takeho muza i ked v case krizy skusal na mna nieco take ze 90% perc. Slov muzov doma nerobi nic...ale rychlo pochopil ze ja nepatrim k tym 90% zenam kt to toleruju al trpia a to mame len jedno dieta

kuriatkomm
7. júl 2017

Môj je celkom podobný. No robí celé dni, má firmu, doma je málo. Ja by som ho nenechala upratovať,aj tak to spraví na ho*no a treba to po ňom upratať ešte raz, no my máme jedno dieťa,nejdem sa teda nejak pretrhnúť doma.
Ale chlap je tiež doma ako dieťa, no ja som si ho tak vychovala,takže..
Jediné,čo ma mrzí je ten čas s dcérkou. Nevenuje sa jej,tak ako by mal. A peniaze jej žiaľ otca nenahradia. No časom už viem,že jeho nebavia ihriská,výlety,detské centrá..

xstelinka
7. júl 2017

@simona1981 Moj muz je v mojich ociach tiez lenivec.V domacnosti mi nepomoze a s detmi tiez nie.Tiez je od svojej mamicky zvyknuty,ze ho niekto obskakuje.Jest mu zohrejem len ked uz zohrievam aj detom,inak sa musi obsluzit sam.Kosele do prace si perie a zehli tiez sam.A ked frfle,ze je uz 2 tyzdne pradlo nepozehlene, poviem mu nech ho pozehli ked sa mu nepaci.Minule frflal,ze je doma neporiadok a ako to je mozne ked som doma na "dovolenke".Tak som mu povedala nech si vezme deti do prace a potom uvidi kolko pri nich stihne spravit.

jana_eyre
7. júl 2017

Nechcem aby si si moje slova vzala ako urazku, len napisem ako text namna posobi.. Si nespokojna s muzovym spravanim, ale aj tak vsetko ticho robis, nekorigujes ho.. Obcas ho poprosis, ked pofrfle, ale inak cakas, ze ho ta pomoc tebe napadne samaod seba.. No, nenapadne.. Moj muz mi pomaha, lebo je to ich otec a je jediny kto mi moze pomoct.. Ale nie ze jeho sameho napadne aby som si isla pospat, alebo aby som isla sama do obchodu.. doma proste robim manazera a manazujem kto co bude robit.. Aj manzela.. Mozno to znie zle, v skotocnosti to tak zle nevyzera, jednoducho toto robim ja a toto ty.. Deti su spolocne, tak sa na striedacku starame.. No dobre ja viac, lebo som s nimi 24h denne, ale ked je doma, tak je proste pritomny.. V praci zadeluje ulohy on, doma ja.. A nexistuje aby ich vsetkych nezobral von, ved je ich tato a je to moj jediny cas ked mam v
dome ticho, inak by som sa zblaznila..

Normalne si s nim sadni a povedz, ze deti su vase spolocne a preto chces zmenu, polopatisticky vysvetli co sa ako bude diat.. Ak ti ani po par rozhovoroch (lebo niekedy jeden nestaci) nrbude pomahat, tak az potom mas doma naozajstneho lenivca..

Ono je to pekna predstava, ze muz sam od seba sa niecoho chyti, co sa obcas stane aj u nas.. Ale vacsinu casu a cinnosti som to ja co zadeluje..

deti95060810
7. júl 2017

máš len 2 deti a nariekaš....my ich máme ďaleko viac a stihať musím. ale fakt je ten, že to u nás inak vyzerá....u nás je pochopenie...
ja som doma, varím, upratujem, starám sa o deti, máme pole zemiakov, zeleniny....keď príde mm z práce - tak ho neženiem nikde...oddýchne si, a potom mi alebo niečo pomôže alebo sa posťažuje že dnes mal ťažký deň....
Každý deň ak je mm doma a nie v práci ľahnem na hodinu....opn je s deťmi a potom sa zas vystriedame, ak môže s deťmi ide bežne na prechádzky, nevykrikuje mi, že ležím - sám mi povie choď si oddýchnuť, ráno aj ja jeho nechám nech spí dokedy chce, sám od seba poumýva riady, bežne vysáva, upratuje, pomáha mi....však sama by som sa z toho zblbla....jedine nevarí, nepečie - to nevie. ale nevadí...
vy skôr bojujete medzi sebou, viac treba aby ste spolupracovali....mne bežne povie - maminka choď si pospinkať, večer máme prácu, aby si bola oddýchnutá....😀
Pritom robí v práci manuálne, sám postavil dom - teda so súrodencami. ktorí mu pomáhali, ale takmer všetko porobil sááám.

katkabalon
7. júl 2017

@simona1981 Ahoj, podľa mňa máš úplne normálneho muža :D, ktorý nejvie čo má vlaste robiť s detmi alebo v domácnosti. Ja som to mala veľmi podobné aj keď učtovníctvo nerobím.Myslím ,že v prvom rade by si sa mala vyspať, lebo tam vzniká nervozita a poprosiť manžela s čím by ti mohol pomôcť kedže ta práca ta velmi vyčerpáva. Zakladna vec chlapi si nevedia domyslieť, musíš im to povedať a povedať nie útočným postojom lebo potom sa zatnú :D ale povedať to tak ako len manželka vie povedzme motivačne :D . Myslíš si ,že prečo sa ťa pýta kedy už konečne pôjdeš od malého preč? 🙂 Chlapi su véľmi jednoduchý potrebujú dobré jedlo a sex a toho sa drž za to urobia čokoľvek :D A hlavne sa musíte rozprávať ,lebo keď si každý mysli že tendruhý si domyslí tak to môžte rovno zabaliť 🙂. Tak veľa lásky a trpezlivosti prajem 🙂

dorottka
7. júl 2017

Normalne to neni, nech si hovori, kto chce co chce. Jasne, ze chlapa nebavi domacnost - vacsinu zien vari ano? Jasne, ze chlapa nebavi navstevovat materske centra a hrat sa s detm, kedze su to proste deti a ich level rozmyslania je niekde inde, plus sa hraju furt to iste - vari azdu matku toto stale bavi? Jasne, ze nie! Toto vsetko normalne je, ale zial nie cely zivot je o baveni sa, rodina a domacnost je kopa prace a hlavne OBETE, obete presne volna, vylozenych noh a hodin zabavy podla vlastneho gusta. Vela chlapov to ignoruje, ale je to preto, ze su to rozmaznani sebci, vychovani totalne orientovani na seba sameho, je ich vela, ale normalne to nie je! Na co si robia deti a zenia sa? Chvalabohu vacsina chlapov, ktorych poznam ja, je ta ina varianta normalnosti - to jest, ano treba im casto povedat, co robit a ano, obcas su motaci a nehraju sa s detmi tak ako my - ale sposob najdu, pretoze proste chcu a uvedomuju si, ze ten cas, co do nich vlozia, sa vrati mnohonasobne. Mojho stareho upratovanie nebavi a pripada mu nelogicke, kolko casu sa tym travi - ci uz ja, alebo on - tak vybavil na vacsie pratanie upratovacku. Nesedi v izbe a netvari sa, ze nevidi neporiadok, proste vyriesil to po svojom. Deti nemame, iba psov, ale aj s nimi travi hodiny denne, aby som mala klud (jeden nevie chodit a je po operacii, cize nonstop potrebuje dohlad), pritom nie je ziaden psickar, ktory by sa v tom vyzival. Kto chce, cestu najde, kto nechce, ten ma vzdy naporudzi vyhovorku, co ti poviem. Chlap je chlap, stale ma svoje dovody a logiku :D, ale debilom zasa nemusi byt.

nikawero12
7. júl 2017

Je pravda, že niektorí muži sú neuveriteľne leniví, ale keď tu čítam niektoré príspevky, tak mám pocit, že niekedy sú ženy lenivejšie ako ich manželia...Je smutné, že chlap, ktorý chodí do roboty a finančne zabezpečuje rodinu, nemá ani taký servis, aby mu žena vyprala a vyžehlila košeľu, ale musí si to robiť sám. To nie je poriadna manželka, ale lenivá zhnitina. Sa čudujem tomu chlapovi, že sa nerozvedie.

libawet
7. júl 2017

@simona1981 mala si manžela zapriahnuť od samého začiatku vášho manželstva do domácich prác a do toho, aby Ti pomáhal. Takýchto tém je tu veľa. Je to len a len o tom, ako si si ho naučila. Nemala si mu ukázať, ako stíhaš a všetko vládzeš na začiatku sama, mala si ho vždy požiadať o pomoc, ak si nestíhala a nie čušať a ukazovať mu, že aká si hrdinka. Zvykol si, že si nič nepotrebovala a zvládala si to sama. Každý chlap je od prírody lenivý, nie len ten Tvoj. Takže je to aj Tvoja chyba.

kuriatkomm
7. júl 2017

@nikawero12 toto si velmi casto vsimam na koniku, zeny su privelmi hrde na to aby sa starali o pracujuceho chlapa.
Ja robim doma vsetko a fakt by mi bolo hlupe chlapovi,co jej nonstop prec kvoli robote,povedat ozehli si sam. On zaraba,ja sa staram o domacnost a dieta, naozaj sa odmietam tvarit,ze to mam tazsie nez on.

lindalinda2
7. júl 2017

@nikawero12 pozor niektori chlapi radi aj upratuju aj varia ako napr. nas, nepripadam si leniva preto ze neupratujem, jasne ze uvarim aj operiem ked treba ale ked je nas tatino doma relaxuje pri tom, ja sa zas naplno venujem detom, napriek tomu mame harmonicky vztah, podla mna nie je na skodu zenske prace doma robi aj , aspon sa nemusim bat ze ked sa nebodaj nieco stane nebude si vediet zohraiat ani len polievku - vid moj dedo, cely zivot ho nasa babca obskakuje a teraz ked uz su obaja stary a babca musi k doktorovi on ozaj ani neje, podla vo vsetkom je najdolezitejsie aby to vyhovovalo obom stranam nie je horsieho ako "vyvesovatelka diskusie" napisala ze jeden sa len vezie a druhy ma pocit ze vsetko je na nom, to sa neda. taktiez nemamte pravdu v tom ze ked zena nevyperie a neozehli je zhnitina ved dnesne zeny pracuju presne tolko co muzi - mimo materskej myslim tak si myslim ze je spravne ze zvysok starostlivosti sa bude tiez delit, samozrejme neratam ak zena nepracuje a je naozaj sama doma a deti v skole/skolke ;)

philipha22
7. júl 2017

Tak u nas je to tak ze pracujeme obaja... ale od manzela som videla ze uz ked sa narodil maly...staral sa... krmil.... kupal...a ostalo mu to do teraz...a to uz ma maly 8 a mala skoro 6 rokov.... ked som po nocnej... zoberie deti a idu ku kadernikovi vacsinou je to raz v mesiaci a to v sobotu...alebo idu na nakupy... vacsinou vzdy vecer ked odchadzam do prace tak on uklada deti spat... a okupe ich.... naucil sa varit...piect... a nakoniec zistil ze ako ho to velmi bavi...ak mam povedat pravdu u nas perie manzel....a taktiez zehli.... a schodisko umyva taktiez len manzel... to su cca 3 veci...ktorych sa ja uz ani nechytam..len keby Bola vynimocna situacia...tzn. keby bol chory... a zase su veci co nerobi on...nema nervy sediet na ihrisku... takze to je zase nieco co je na mne...tak isto ako urobit detom program.... nar. oslavy atd.... my to mame podelene a nieco robime spolocne... a teda niekedy ked citam co maju niektore zienky Doma... tak fakt ze cumim....

nikawero12
7. júl 2017

@lindalinda2 ja som nepísala nic o tom, že má v domácnosti pracovať len jeden z manželov a druhý nic nerobiť a tiež som nereagovala na zakladateľku témy, ale na úplne iný príspevok.

michal3691
7. júl 2017

Vzdy ked si citam podobne temy uvazujem preco sa vlastne ludia zenia , sak ved to je druha robota doslova , stazuju sa , frflu k comu je to dobre , ste sami mate klud vadi vam to , vydate sa a zas dalsie problemy ach , naco je dobre tak hrotit zivot , ci strach zo samoty je vecsi nez toto ?

majusqa77
7. júl 2017

...alebo ako si si naucila, tak mas 🙂

libawet
7. júl 2017

@michal3691 Ty si asi ešte veľmi mladý, že ? Všetko je kvôli deťom. Ak by si Tvoji rodičia toto povedali, čo si napísal, tak ani Ty tu nie si.

pininka
7. júl 2017

Tu aj inde plati stare zname pravidlo,ze muzovi nikdy nedojde nic samemu. Ak pises ze ti obcas da veci do umyvacky, ze povesia a aj ide s malym von, tak to znamena ze mu to nieje uplne volne,len mu treba dat najavo a jasne ze sa ma zapajat viac. Muzi vseobecne len malokedy vedia co s detmi, bojq sa ich. Ja nastastie mam doma pravy opak tvojho muza, ale tiez musim obcas jasne naznacit,ze halo, nevladzem. Nechcem to zlahcovat ale minule tu jedna baba zalozila podobnu temu a teda jej muz absolutne s nicim nepomaha,ale ze nic a este ho ma ona obskakovat.

dorottka
7. júl 2017

@majusqa77 tak tak, ved to vidno od zaciatku, aky chlap je, casto staci ist na exkurziu na rodinny obed k 'svokrovcom' a hned je vsetko jasne ako facka, ta rodinna dynamika. Ak je zle, tak je na umeni zenskeho umu odhadnut, ci to ma vyznam prevychovavat a ci na to ma nervy, alebo nie. Ale casto su zeny ako keby hluche a slepe, neviem co cakaju. Osobne som este nevidela ani nepocula o chlapovi, ktory bol lenivy sebecky vos a zmenil sa kvoli zene alebo detom. Ale dako v to zeny vzdy naivne veria.