Zdravím chcem sa spýtať či je tu niekto kto si dorábal túto školu, odbor praktická zdravotná sestra( večernú štúdium). Aký ste mali pocit z tejto školy? A hneď ste sa vedeli zamestnať ako zdravotná sestra v nemocnici ? Ďakujem. http://www.szsmi.eu.sk/index.php/me-studium-vec...
Odbor praktická zdravotná sestra neexistuje. Ide o odbor praktická sestra a s tou sa môžeš zamestnať ako praktická sestra, nie zdravotná. Na zdravotnú sestru potrebuješ absolvovať vysokoškolské štúdium. Treba si ujasniť pojmy ako aj kompetencie praktickej sestry, aby potom nedošlo ku sklamaniu.
@ivkazba A čo by som mohla robiť ak si spravím tu školu ?
@macekovam A ak tu školu spravím tak čo môžem robiť ?
Mozes robit prakticku sestru. Ja si tuto skolu teraz dorabam, chcela by som pracovat v nemocnici. A co sa tyka kompetencii, vsade je to inak, aj ked oficialne su kompetencie urcene presne. No napr.kde chodim na prax, na internom B je prakticka sestra ako sanitarka, no na jiske na chirurgii ako zdravotna sestra (myslim tym, co realne v praci robia).
@huxy a kde si dorábaš tu školu v MI?
@huxy a spravíš si aj vysokú školu či nie? odkiaľ si ?
Ja som z LC a tam si aj robim skolu. Aj som uvazovala nad VS, no neviem ci na to budem mat, aj hlavu, cas, peniaze... V prvom rade by som si chcela najst pracu v zdravotnictve a doriesit si nejake sukromne veci a potom uvidim.
Ahoj ja mám skončenú. Robím v nemocnici. He to super. Robíš skoro všetko Čo normálna sestra až na pár kompetencií kvôli ktorým som od septembra na výške =D ale určite choď do toho ak ta to baví, určite nebudeš sanitarka. Mám kamošky čo rivia dokonca v ambulancii ;)
@huxy ja si ju začnem robiť až od septembra len sa bojím že sa s tou školou nebudem vedieť zamestnať.
@janka95 ale ty si predtým pracovala v nemocnici a tak si si začala robiť tu školu či ako? Lebo ja som nikdy nepracovala v nemocnici a bojím sa, že ma s tou školou aj tak v nemocnici nezamestnajú...
Vieš čo.. Ak máš maturitu kašli na praktickú sestru.. Je to nič moc... A limituje ta to... Ak máš už maturitu tak si urob rovno sestru Bc a budú sa o teba bit... Naozaj...
@macekovam ale nie je to tak že prvé si musím spraviť tu školu a až potom môžem ísť na vysokú či ako?
Ja som v septembri začala a v októbri som to vzdala. Bohužiaľ úroveň výúčby bola aká bola a nevedela som si s prázdnou hlavou predstaviť v tom odbore pracovať.
@maialeo nechápem, zdá sa vám že je tam slabá výučba či ako ste to mysleli? A v ktorom meste ste si robili tu školu?
📌
@badimeria ?
Nie.. V práci chodia baby hneď na sestru.. Začneš pracovať.. Nemusíš mať hned školu.. Začneš ako sanitar napríklad... A potom ideš do školy.. A máš maturitu?
@macekovam jasné mam, aj BC zo socialnej práce...
@macekovam ale určite musím mať ten základ ako tam písala ta druhá pani, že hneď na vyšku ísť nemôžem.
No tak tak.. Zamestnáj sa... A chod rovno za sestru.. Alebo sa zamestnaj v domove dochodcov.. Tak zuzitkujes toto tvoje vzdelanie.. A popri tom si urob sestru.... Bc... A potom do nemocnice. Véd vzdelanie máš dobre...
@macekovam Jasné len práce u nás nie je ...
Véd ale ty si tu už písala ze ani do nemocnice teraz neberú? Nie?
@macekovam ano ano
@macekovam človek vymýšla už všetko možné aby prácu mal
A to je problém nájsť si prácu v nemocnici? To ktorá nemocnica má dostatok personálu?? 😁
Nepracovala. Len tak ma napadlo že idem. Až po škole som sa zamestnala 🙂
@macekovam Trebišovska :D
A bola si sa pýtať na prácu?
Praktická sestra nie je zdravotná sestra...