Zdravotná škola - odbor praktická zdravotná sestra

17. jan 2022

Zdravím chcem sa spýtať či je tu niekto kto si dorábal túto školu, odbor praktická zdravotná sestra( večernú štúdium). Aký ste mali pocit z tejto školy? A hneď ste sa vedeli zamestnať ako zdravotná sestra v nemocnici ? Ďakujem. http://www.szsmi.eu.sk/index.php/me-studium-vec...

macekovam
17. jan 2022

Praktická sestra nie je zdravotná sestra...

ivkazba
17. jan 2022

Odbor praktická zdravotná sestra neexistuje. Ide o odbor praktická sestra a s tou sa môžeš zamestnať ako praktická sestra, nie zdravotná. Na zdravotnú sestru potrebuješ absolvovať vysokoškolské štúdium. Treba si ujasniť pojmy ako aj kompetencie praktickej sestry, aby potom nedošlo ku sklamaniu.

autor
17. jan 2022

@ivkazba A čo by som mohla robiť ak si spravím tu školu ?

autor
17. jan 2022

@macekovam A ak tu školu spravím tak čo môžem robiť ?

huxy
17. jan 2022

Mozes robit prakticku sestru. Ja si tuto skolu teraz dorabam, chcela by som pracovat v nemocnici. A co sa tyka kompetencii, vsade je to inak, aj ked oficialne su kompetencie urcene presne. No napr.kde chodim na prax, na internom B je prakticka sestra ako sanitarka, no na jiske na chirurgii ako zdravotna sestra (myslim tym, co realne v praci robia).

autor
17. jan 2022

@huxy a kde si dorábaš tu školu v MI?

autor
17. jan 2022

@huxy a spravíš si aj vysokú školu či nie? odkiaľ si ?

huxy
17. jan 2022

Ja som z LC a tam si aj robim skolu. Aj som uvazovala nad VS, no neviem ci na to budem mat, aj hlavu, cas, peniaze... V prvom rade by som si chcela najst pracu v zdravotnictve a doriesit si nejake sukromne veci a potom uvidim.

janka95
17. jan 2022

Ahoj ja mám skončenú. Robím v nemocnici. He to super. Robíš skoro všetko Čo normálna sestra až na pár kompetencií kvôli ktorým som od septembra na výške =D ale určite choď do toho ak ta to baví, určite nebudeš sanitarka. Mám kamošky čo rivia dokonca v ambulancii ;)

autor
18. jan 2022

@huxy ja si ju začnem robiť až od septembra len sa bojím že sa s tou školou nebudem vedieť zamestnať.

autor
18. jan 2022

@janka95 ale ty si predtým pracovala v nemocnici a tak si si začala robiť tu školu či ako? Lebo ja som nikdy nepracovala v nemocnici a bojím sa, že ma s tou školou aj tak v nemocnici nezamestnajú...

macekovam
18. jan 2022

Vieš čo.. Ak máš maturitu kašli na praktickú sestru.. Je to nič moc... A limituje ta to... Ak máš už maturitu tak si urob rovno sestru Bc a budú sa o teba bit... Naozaj...

autor
18. jan 2022

@macekovam ale nie je to tak že prvé si musím spraviť tu školu a až potom môžem ísť na vysokú či ako?

maialeo
18. jan 2022

Ja som v septembri začala a v októbri som to vzdala. Bohužiaľ úroveň výúčby bola aká bola a nevedela som si s prázdnou hlavou predstaviť v tom odbore pracovať.

maialeo
18. jan 2022

@macekovam tiež sa mi zdá, že najskôr musíš mať ten základ sestry a až potom Bc.

autor
18. jan 2022

@maialeo nechápem, zdá sa vám že je tam slabá výučba či ako ste to mysleli? A v ktorom meste ste si robili tu školu?

badimeria
18. jan 2022

📌

autor
18. jan 2022
macekovam
18. jan 2022

Nie.. V práci chodia baby hneď na sestru.. Začneš pracovať.. Nemusíš mať hned školu.. Začneš ako sanitar napríklad... A potom ideš do školy.. A máš maturitu?

autor
18. jan 2022

@macekovam jasné mam, aj BC zo socialnej práce...

autor
18. jan 2022

@macekovam ale určite musím mať ten základ ako tam písala ta druhá pani, že hneď na vyšku ísť nemôžem.

macekovam
18. jan 2022

No tak tak.. Zamestnáj sa... A chod rovno za sestru.. Alebo sa zamestnaj v domove dochodcov.. Tak zuzitkujes toto tvoje vzdelanie.. A popri tom si urob sestru.... Bc... A potom do nemocnice. Véd vzdelanie máš dobre...

autor
18. jan 2022

@macekovam Jasné len práce u nás nie je ...

macekovam
18. jan 2022

Véd ale ty si tu už písala ze ani do nemocnice teraz neberú? Nie?

autor
18. jan 2022

@macekovam ano ano

autor
18. jan 2022

@macekovam človek vymýšla už všetko možné aby prácu mal

macekovam
18. jan 2022

A to je problém nájsť si prácu v nemocnici? To ktorá nemocnica má dostatok personálu?? 😁

janka95
18. jan 2022

Nepracovala. Len tak ma napadlo že idem. Až po škole som sa zamestnala 🙂

autor
18. jan 2022

@macekovam Trebišovska :D

macekovam
18. jan 2022

A bola si sa pýtať na prácu?