Dobrý deň. Je v pohode ak mám 12 rokov a 65kg?(som dievča a mam 171cm) budem vďačná za každý komentár
@colsami ďakujem neviem čo povie na to moja telocvikarka keď som mala minulý rok 54😅
podla mna je to vela, teraz ma tu mozno ukamenuju, ale mam rovnaku vysku a 50,5kg, neviem si predstavit mat o 15 viac. Kazdopadne zalezi ako sa citis, obezita to nie je, zdravotne rizika tam nie su. Zalezi aj ake mas percento tuku atd. Tazko hodnotit objektivne.
@janka000008 je to dosť. Aj keď ma milión mamky zhejtuju 😅 65 kg je proste veľa na takú výšku a vek🫣
Nie je to v pohode. Tu ti budu 80 kilove zeny hovorit, ze je to ok. Nie je na tvoj vek.
@janka000008 no na tvoj vek je to vela. Moj syn ma 11 146 a 35 kil..ty si sice vysoka ale nejak na vek 12 rokov mi to pride vela..
Keby máš 40 to vela nie je,keď máš 12, tak je.. telocvikarku a jej komentáre môžeš mat niekde, ale skus nejaký šport mimo školy a trochu si dozrieť stravu...
Pamatam si na strednej, mala som 175 cm a 63 kil a citila som sa tucna.. spoluziacka mala rovnaku vysku, 5 kil viac - stihla - samy sval. No a teraz ked vidim, aka som bola s tymi 62 kilami tucna, tak by som opat raz brala taku obezitu..
Zalezi, aku mas postavu, kolko tuku a kolko svalov. Na 12 rokov to znie vela, ale zas si aj vysoka na svoj vek.
@pe_mi tiez si myslim. Ja mam 169. cm a pri 65 kg uplne akuratnu a dobru postavu, ziadne faldy ani kila navyse napohlad. Spokojnejsia som ked som na 63 kg, ale ta vaha je OK, a nie, netrpim nedostatocnou sebakritikou ze som tucna a prekypujem a nepriznam si to.
Sestra schudla aktualne 53 kg na 170cm a vyzera fakt nezdravo. Ako vychrtlina... Aj ona sama chce pribrat.
Samozrejme, urcite veci su naozaj o otazke sval/tuk, ale urcite toto nie je obezita.
@mirola to si neviem predstavit. Ja pri rovnakej vyske ako mas ty,ked som mala 61kg, tak to boli same poznamky,ze mam pribrat, lebo som vychrtla :D a s vahou 58 som vyzerala pomaly ako z koncentraka..
@janka000008 Je to v pohode. V 12 rokoch sa deti menia, rastú, formuje sa postava a vytvaruje telo, meníš sa postupne z dievčatka na ženu. Telocvikárka to určite vie a mala by pochopiť. Ak si nejaká športovkyňa, môže ti poradiť, ale určite nie robiť nejaké nevhodné poznámky, ako aj tu niektoré. Si už dosť vysoká, tak predpokladám, že nemôžeš byť ako špajdla, niečo tú kostru musí držať pokope. Vlani si mala menej kg, ale aj menej cm, na to nesmieš zabudnúť. Si určite pekná. 🙂 Nech sa ti darí.
Máš 171/65, to sú parametre dospelej ženy. Tvoja váha za týchto okolností by bola v norme, ale keďže máš len 12, tak by som odporučil, aby si si hmotnosť strážila. Nie tak, že odteraz nebudeš jesť ale zvýšená fyzická aktivita by ti mohla výrazne prospieť. Tvoja telocvikárka už bude vedieť čo má robiť ;)
Je to trosku vela. Ziadne diety si ale neordinuj, pekne sa stravuj poriadne, akurat skus obmedzit co najviac sladkosti, nepi sladke vody, nejedz chipsy a podobne. A ozaj ze sportuj kazdy den. Deti v tvojom veku potrebuju minimalne hodinu fyzickej dennej aktivity. A ak si vela na mobile, vymen aspon cast toho casu za drepy napriklad 😉
@janka000008 si vysoká a máš len 12 r všetky dievčatá v tom veku priberú majú ženské tvary ty si fakt vysoká vôbec to nerieš.Ja, keď som mala pri tej výške 62 kg som bola veľmi štíhla.Uz máš menzes?
Telocvikarku neries
@amelie2017 ja mam štíhle brucho len stehná sú väčšie
@luccija ano
@loliki v lani som mala 162 tak ze no ehm
@pe_mi
@lubkovaandrejka
No tuk nemam takmer asi ziaden, mozno trochu na zadku, ale necitim sa daka vychudnuta. Aj ked hovori mi okolie, ze by som mala pribrat, ale to cely zivot okrem tehotenstva, ked som pribrala na 90 😅
@janka000008 si krásna mladá žena. Nenechaj si tu nič nahovoriť. Ešte sa tvoja postava len začala rozvíjať. Hlavne neblbni s diétami lebo skončíš naozaj tučná. Máš super váhu na tú výšku. Očividne budeš ešte rásť.
Podla mna je to uplne v pohode. Aj podla BMI je to normalna vaha. Moja dcera ma 16 - 156cm a 47 kg a teda je podla mna strasne chuda. Vyzera tak na 12 rokov
@janka000008 uuuolne v poho vaha, moja dcerka sporrovkyna 12r 155cm a vaha 49kg, super vyformovana postava😊
@janka000008 Fíha. Na 12 rokov si dosť vysoká. Ale váha zodpovedá tvojej výške, tak môžeš byť kľudná.
Ďakujem všetkým 😁
mne to v pohode nepride, ale na kazdej postave tie kila mozu vyzerat inak. Jedna moze s nimi vyzerat "rozkysnuto" a druha primerane. Ale na 12 rokov sa mi to zda dost, ale zase nie si nizka.
Normálna hmotnosť podľa BMI.
A nie, nemám 80 kg aby som bola neobjektívna, ako tu niekto poznamenal. Mám menej ako autorka
Mam rovnaku vysku a 64kg som mala, ked som sla rodit, vyzerala som ako tulen, takze pochybujem, ze ti tie kila nevidno, za mna extrem vela, ale si len na zaciatku puberty, tak uz len dufat, ze sa to bude stracat…
@janka000008 nepoznáme tvoju stavbu tela, nevieme ako vyzeráš, a hoci BMI, ako tu niekto písal, vypadá ok, podľa mňa je to moc. Telocvikárka ti môže byť ukradnutá. Prečo si tak výrazne pribrala?
@janka000008 je to v poriadku.ak chces športovať stačí zaradiť pohybovú aktivitu ktorú máš rada 2x do týždňa..žiadne preháňanie
Na 171cm je 65kg normalna vaha. Bud v pohode 🙂