Ahojte, zistili mi blato v žlčníku, žlčník sa začal ukazovať cez sviatky, bola som na usg tak mam Blato, moja pani Dr hovorila ze ak mi robí problémy treba ho dat von, no lenže ja bolesti mam každý deň a nehovoriac o tom ako žlč mi ide po jedle ci po vode smerom hore do úst, 5den som na prísnej diéte a je to o niečo lepšie no aj tak mam bolesti ale nie veľké a aj žlč mi ide naspäť, v stredu 12.1.2022 mam chirurga, ja som zúfalá pretože neviem co mam Jest som neustále hladná a mam chuť na sladké
Moja strava je len o piskotach, suchare, mrkva na pare, kuracie mäso na pare ryba na pare, varené zemiaky v šupke a ryža všetko bez korenín a keď olej tak olivový alebo Kokosový použijem, je blato nebezpečné? Ďakujem
Treba ho dat von, bude to robit problemy uz stale, ked zjete nieco co nesmiete tak pravdepodobne uz bude zlcnikovy zachvat, co su strasne bolesti, ja som to mala v tehotenstve. Na piaty zlcnikovy zachvat uz operovali a to som bola v 6 mesiaci tehotestva, to boli stresy,odkladala som to aj ja stale a nakoniec som aj tak musela uz na akutnu operaciu. Bola to velka ulava naozaj, nebolo to nic hrozne. Dietu som drzala asi mesiac a odvtedy sa stravujem takisto ako predtym okrem papriky. Urcite budu trosku bolesti po operacii ale da sa to vydrzat. Drzim palce 🙂
@denyskalili ahoj, zatiaľ záchvaty nemám len bolesti, a v noci už dobrý mesiac neviem spat, bolesti pod lopatkou mam a zle sa mi preto spi, musím Čakať do tej stredy tak ma Chirurg dal 😔
@alexisa93 no neviem teraz ci poviem uplne koreknu odpoved, ale blato je horsie ako kamene. Tie kamene sa daju vybrat a tiez dokazu ostavat na mieste aj dlhe roky. Takze nemusia polohou zabranovat odtoku zlce. Ale blato je no.. blato. Zabranuje volnemu prietoku zlce a moze upchat zlcovody. To naozaj usti len k chirurgickemu odstraneniu zlcnika.
Poviem ti pravdu, ze aj ja mam strach z tychto veci. Ale zlcniky sa dnes operuju ako na beziacom pase, pekne laparoskopicky a takmer bez ziadnej jazvy. Uvidis ako sa ti ulavi. Zit v bolestiach a s prisnymi dietami nieje zivot, a zvlast ak mozes problem odstranit.
Moja mamina roky po operacii nema ziadnu dietu aj ked je bez zlcnika. Nema ziadne komplikacie. Samozrejme, ze nieje konzumentom obrovskych mnozstiev vyprazanych jedal atd. To sa u nas nikdy nejedlo. Normalne sa stravuje ako bezny clovek, ziadne extremy.
@alexisa93 to si vezmi, ze mas "len" bolest. Niekto mava okrem toho aj neustale koliky. To su hrozne zachvaty bolesti. Aj kavu by som vynechala, ak zvyknes pit. Nejedz pecivo, pripadne aspon dva dni stare.
Nemas nejake tabletky, napr febichol alebo rowachol? Precitaj si na nete ako posobia a skoc si po ne do lekarne, su volnopredajne. Alebo sa aj v lekarni informuj, to je taky beznejsi problem tam ti poradia. Mozno by ti este trochu do tej navstevy chirurga mohli pomoct .
@alexisa93 no spa je na bolest zlcnika slaby. A je to len na uvolnenie krcov hladkeho svalstva. Tamtie mnou vyssie menovane tablety su prave na zlcnikove problemy. Dopomahaju spravnemu vylucovaniu zlce.
Tu kavu rano by som asi vynechala tiez. Alebo by som si ju dala ak tak po 10tej, ked uz som riadne po ranajkach. Zlcnik rano potrebuje vypustit za noc nahromadenu zlc, takze je fajn skonzumovat nieco s malym obsahom tuku, ako napr ten light jogurt alebo nieco podobne. Zaliat to hned kavou nieje dobry napad.
@alexisa93 blato je nebezpecne. Moja mamina ho mala tiez, naplno sa jej to prejavilo po porode. Mavala velmi caste koliky a bolesti. Museli jej vybrat zlcnik. Mala laparoskopicku operaciu a velmi sa jej ulavilo. Od operacie ma uz cca 15 rokov a je spokojna.