Idem sa skúsiť spýtať či ste o tom nepočuli nezažili...sem tam sa mi stáva (pri nejakom pohybe) že začnem mať krče pri srdci (apson ja si myslim že je to pri srdci),začnem sa potiť a velmi sa zlaknem,niekedy sa musim aj nadychovat uplne pomalynky lebo tie krče su ostre..neraz som si myslela že idem zomriet 😢
Dosť som si o tom študovala na nete a našla som niečo o zasviknutom nerve v chrbte, že je to z toho..prestala som nosiť ťažké tašky na jeden strane na istu dobu to prešlo..ale dnes (2dno som nosila na tej strane 12kg dieta) sa mi to stalo znova...na vysetreni som pred rokom bola, ekg tiež ok...je pravda že som dost aj zhrbená...ale bojím sa toho..(samozrejme čo najskôr pojdem k doktorke)
počuli ste o tom?zažili? čo to môže byť, resp. kde bude pes zakopaný?
Ďakujem za názor a rozumnú reakciu 😉
@materina_duska a dalej čo?🙂 čo s chrbticou? vieš aj niečo čo pomáha? Díkes
@zuzlicek44 Ja neviem, či myslíme teda to isté, ono sa to aj ťažko popisuje 🙂 Ale ak myslíš to isté, čo ja 😀 tak to netreba riešiť. Tiež som gúglila 🙂
to je chrbtica poznam doverne ... treba prestat nosit dieta a cvicit, cviky na chrbticu sa daju najst na nete, napr je vyborne aj plavanie ...
Jaaj to poznam doverne, teraz uz aj pri nejakom energickom cviceni.. mozes ist teoreticky na neurologiu, urobia ti RTG a vysetria chrbticu, ale dozvies sa iba to co vies 🙂 Treba postupne posilnit celu chrbticu, brusne svaly a hlavne klud, dobry maser tiez vie pomoct.. a nestresovat. mne to urobilo v zime tiez riadnu paniku ked sa mi to prvy krat stalo 🙂))
@maznacik007
@simca06022011
dakujem dievčatá naozaj pekne 😉 ..už som myslela že je to naozaj infarkt.. 😖
@zuzlicek44 - no mne pomaha magnezko par dni a viacej pit, inak fakt len posilovanie chrbtice veru...
@zuzlicek44 - chrbtica, 😒 , skus pravidelne masaze u dobreho masera a ak sa da, vyborne su aj reflexne, mne sa to po par z nich upravilo 😉
áno určite chrbtica 😉 mám to aj ja ,už druhý rok,a to som milion x,pred tým absolvovala vyšetrenia ekg,holter atd...a nič mi nezistili....a je to presne nerv v chrbticvi,ktorý vytreluje az ku srdcu a vobec celu ľavu stranu.je to riadne bolestivé
@ewka1980 čiže ked to vystreľuje k srdcu je to aj nebezpečne...a čo ten nerv? je to pri nejakom pohybe, alebo čo?
@zuzlicek44 nie nebezpečné to nie je ,nemusíš sa báť 😉 a boli ma to nezávisle od pohybu....teraz mam napr,pokoj asi mesiac inokedy ma to chyti,a boli to v kuse aj pol roka.....raz mi dali obstrek na neurologii,to bola ina lahoda...som necitila nič,ale ako prestala ušinkovať zase bolesť....mala som chodiť na masíže chrbtice ,naša dr ma chcela poslať ,ale nemam čas kôli deckám....
ok, dakujem vám🙂
Ja som mala nieco podobne.. Jeden lekar si zo mna robil srandu a poslal ma prec, ze som ok. Az druhy zistl, ze mam vyskocenu platnicku nejakym blbym smerom, tam mi napraval chrbticu a uz je klud 🙂
@zuzlicek44 ja mavam toto iste uz od puberty. Ostra bolest pri srdci, problem sa plne nadychnut. Dychanie zacne byt pre bolest prilis plytke a po nejakej dobe to prejde. Problemom je chrbtica.
Treba sa objednat na masaz, pri ktorej Ti postupne chrbticu napravia, vsetky bloky, stuhnute svalstvo atd.
Ak Ta videl kardiolog a vsetko bolo v poriadku na 98% to vyriesi spravne zvolena masaz.
Opytaj sa svojej obvodnej lekarky nech Ti doporuci niekoho v nemocnici, kto sa tomu venuje. Poistovna Ti to sice nezaplati, ale aspon budes mat istotu, ze personal je bud lekar alebo clovek, ktory ma vsetky potrebne znalosti. 🙂
@zuzlicek44 mám to isté po úraze 😉 konečne som sa po 4 mesiacoch odtrepala k lekárovi, samozrejme že je to z chrbtice, inak predpísal mi rehabilitáciu... masáže, bahno, laser... neskúsiš ísť aj ty k lekárovi? snáď by rehab. pomohla... a daj si urobiť aj EKG, nech máš dušu namieste 😉
@zuzlicek44 ahoj, tiež som mala niečo podobné, po RTg výsledok zaseknutá krčná chrbtica, tak som chodila na elektroliečbu a pomohlo.
@zuzlicek44 ahoj no ako si na tom s pichanim pri srdci?bola si u lekarky.ja mam tiez take problemi ze ma picha na lavej strane srdce prsnik pri vetsom nadychu.a ako si to riesila?
@janula2511 ahoj.je to z chrba...povedať dala mi aj doktorka že pokiaľ niečo pichá tak je to z chrbta...treba cvičiť,naťahovať chrbát...
@zuzlicek44 tak aj ja to mam zchrbta urcite.a zvikne ta boliet alebo nieco?
@janula2511 nie teraz mám už pokoj,klop klop klop,snazim sa aspoň nejak 'natiahnut'...veľmi ta to pichá?☹
ja som to mavala ako školáčka, take zovretie na hrudi, a nie a nie sa nadychnut. Vzdy mi pomohlo ked som sa zavesila na ruky (na rebriny, na strom) len nie vzdy sa dalo...
@materina_duska prosím odpovie mi niekto ci tie krce moze zhorsit kofein/káva....a ak ano tak preco 😢cry:😢😢
@lenbi tieto kŕče nie, ale ak máš napríklad Histaminovu intoleranciu, môže sa objaviť kadejaky príznak, dokonca aj búšenie srdca, závrat až úzkosť. Ja už kávu nepijem niekoľko rokov.
No dolezite je vediet,ze z coho su tie bolesti....ak je to z chrbtice,tak kava neuskodi....ale ak mas nieco so srdcom nedajboze.. ano kava uskodi...pretoze kofein dviha tlak
@snehuuulienka bola som na ekg a echo. nic neobvykle nevidiet.no mam zablokovane stavce krcne.a teraz mi trosku trpne lava ruka.....
@lenbi To je 100% z chrbtice. Treba začať cvičiť, lebo sa to postupne bude len a len zhoršovať. Manžel je po operácii krčnej chrbtice a má presne takéto ťažkosti, ako opisuješ. Takže len cvičiť a cvičiť.
Žienky, nečítala som všetky komentáre, ale ak máte pravidelnú menštruáciu, tak infarkt nemôžete dostať 🙂 . Chránia nás hormóny 🙂
@marika3678 mne je len divne ,kym som nevypila kavu nebolo to az take strasne.preco to ma vplyv ked to nie je srdce ale chrbtica?😢
@lenbi tlacia Ti tam nervy,a ono je to cele prepojene
@zuzlicek44 ahoj prosim ta ake krce si mala ?ja mam take skor na lavej strane akoby pod rebrami a to je ako taky krc ako ked do lytka dostanem krc tak tak mi tam zovrie pod tym rebrom a chvilu trva kym mi to pusti a potom ma rozboli cele brucho... tiez mas take krce aloby svalove? Dik
@zuzlicek44 Chrbtica. Kľud 😉