Ahoj. Brali ste si psika autom do Nemecka? Je to malinke plemeno.. bol by problém keby mame kontrolu že ho mame v aute a nemá pet pass?
@gejb ja viem to nie je problém.. len je problém ze nás veterinar ma dovolenku... myslite ze keby idem druhému v našom meste ale nie sme jeho .. tak by mi ho mohol vystaviť?
Ziadny veterinar nie je vas. U zvierat to nefunguje ako u ludi. Cisto teoreticky mozes zakazdym ist k inemu veterinarovi.
Určite. Na základe ockovacieho preukazu a čipu vám to vystaví.
@gejb supeeer. Skúsim zajtra šťastie
Určite nechoďte bez pasu.
Ano bez pasu je to velky problem a kocky pisu vyssie dobre, pas vam vystavi na pockanie ktorykolvek veterinar, a stoji cca 20.
A hlavne aby ste tiez splnali podmienky vstupu konkretnej krajiny a vsetkych krajin, ktore budete prechadzat.
Nikam bez pasu nechoďte, ak vás chytia, psa vám odoberú v danej krajine do karantény a nejaký čas ho neuvidíte.
Ano hocijaky veterinar ti vystavi pas.
My ale chodime s psami - doberman, rottweiler cez 10rokov po celej europe a stale sa dalo, aj ked sme nemali pas.
Ale pas je fajn mat.
Ty by si šla bez pasu a alebo OP do DE?
nielen pas ale aj bezpecnostny pas pre psa alebo klietka .. pas vystavi hocijaky veterinar len si zisti podmienky vstupu do uk treba vakcina na besnotu a to nieje tak easy lebo sa musi cakat
Ano
Cestovala som so psom velakrat … 50 kg, neprehliadnutelny. Ano pas v kazdom pripade, myslim, ze raz kontrolovali … treba mat iba normalne ockovania, ake kazdy pes ma. Nic viac netreba - u mna bolo este, ze ci nie je bojove plemeno alebo nejaky krizenec … v Pase bolo napisane labrador, tak je to labrador (len trochu prerasteny) . Na hranici v Salzburgu zase namatkovo kontroluju auta a zdrzuju 🙈, v Braunau nie je nikto (ale ani dialnicu este nedokoncili)
Samozrejme je to problém. Pas stojí 20€ na počkanie