Môže psík do lietadla?

6. máj 2023

Ahoj . Môže ísť psík do lietadla? Spoločnosť Ryanair smer Holandsko slovensko? Je to male plemeno mops

nikka1212
6. máj 2023

Treba si to zistiť priamo u leteckej spoločnosti. Väčšinou tie nízkonákladové spoločnosti túto možnosť nemajú. Malé plemená (cca do 9 kg aj s taškou) môžu ísť v taške, ktorá musí spĺňať určite podmienky. Ostatní v prepravke do podpalubia.

annm81
6. máj 2023

Neviem pre túto konkrétnu spoločnosť, ale štandardom je, že na palubu môže zviera v prepravke, ktorá sa dá zasunúť pod sedadlo a súčasne, prepravka musí byť natoľko vysoká, aby sa v nej zviera mohlo pohodlne postaviť. Ak je na to priveľké, potom musí do podpalubia.

zuzanaam
6. máj 2023

Ryanair zvieratá neprepravuje, môžete ho poslať zvieracím kuriérom ak ho sami nevezmete autom.

syslik81
6. máj 2023

ryanair je nizkonakladovka takze nie.. ale vela ludi jazdi autom aj prepravcovia tak by sa dalo tak preniest

colsami
6. máj 2023

Kazdy prepravca ma svoje pravidla. Na palube zvacsa moze byt pes len do urcitej hmotnosti (u mopsa tazko povedat ci sa zmesti, niektori su jednak vacsi jednak obeznejsi). Na letecku cestu by som sa mimochodom riadne pripravila, od zaciatku do konca, kedze ide o brachycefalickeho psa, samo o sebe je to zataz na psa, i toho bez problemov...

annm81
6. máj 2023

@colsami Toto mi nenapadlo a v plemenách psov sa nevyznám, ale viem, že sú také rasy, ktoré majú niektoré letecké spoločností úplne vylúčené z prepravy, kvôli vysokému riziku problémov s dýchaním.

colsami
6. máj 2023

@annm81 zaujimave, to som nevedela. Hoc, "keby ja som bola cestovka", robim tak asi tiez. Tam staci ze pes sa vystresuje alebo psychicky "vzrusi" z hocicoho, vsetka sliznica okamzite prirodzene reaguje, prekrvi sa, opuchne a uz i tak maly priestor na dychanie a priechod vzduchu je este mensi, a pes skolabuje. No a potom nasleduju zalovania a natahovacky... A pritom.. Zial, moze za to plemenna predispozicia a anatomicka a fyziologicka degeneracia (sprada tu viac plemien, vsetci vieme..) a nie cestovka/veterinar/vycvikar/iny pes ci clovek... Takze... Ja by som aj ako majitel ozaj s takym psikom zvazovala, ci ist letecky, ak sa naozaj neda inak... Drzim palce.

teleskop
6. máj 2023

ano take male na palubu v prepravnej taske, ryanarom urcite nie