Sme 3-členná rodina, syn bude mať rok, rozmýšľame aj nad ďalším dieťaťom, no ja si neviem predstaviť, ako sa 4, možno aj 5 do takého bytu pomestime. Manžel o sťahovaní nechce ani počuť a ja stále rozmýšľam, ako by sme mohli pridať detskú izbu, pripadne spálňu nechať deťom a my niekde supnut manželskú posteľ. Pripájam aj môj mini nakresik 🙂
@simonka204 v obývačke oproti dveram posteľ za posuvny panel a z boku to oddeľte buď nábytkom, alebo priečkou, ktorá by bola aspoň z časti presklenna.
Druhé čo ma napadlo, na to isté miesto dajte vyklapaciu posteľ a okolo buď záves, alebo posuvné panely a máte dez deň viac priestoru. V tomto prípade vyklapacej postele, môžete posteľ umiestniť aj na inú stenu v izbe.
Alebo klasika, kúpiť kvalitný rozkladací gauč a každý deň rozkladat
Asi by som spálňu nechala deťom a do obývačky vopchala manželskú posteľ. Uz som to videla kadejako, predelené napr žalúziami spravená taká akože stena.
@simonka204 ešte ma napadlo, keďže by bolo fajn mať obývačku pri kuchyni, z väčšej izby ukrojit na posteľ oproti dveram, dať vedľa postele priečku, vlastne predelit napevno izbu, pričom hornú časť priečky by som dala pieskové sklo, aby bolo viac svetla. K druhej časti dorobiť druhé dvere a máte 3, aj keď mini izby
1. známy spal so ženou v obývačke...
2. brat dal kuchyňu do chodby - otvoril dvere a bol v kuchyni....jedálenský stôl bol v obývačke...ale po čase radšej postavil dom...
3. ešte pozri modrú strechu - tam by si mohl niečo nájsť...
4, do obývačky daj posteľ a oddeľ nejako polstenou, alebo
5. otvorený priestor, prebúraj niektoré priečky čo sa dajú ....
Radšej prehovor manzela na kúpu väčšieho. A pri dvojizbaku by som na dalšieho krpca nemiesila 😁
Max v obyvacke urobit spanie pre vas , predelit nejako dizajovo so sedenim a v spalni detska. Kuchynu by som neprekladala, vela roboty
Dobrý večer prajem Dať stenu teda múr do jednej izby ďakujem
@simonka204 najjednoduchsie je asi v obyvacke urobit spaci kut pre vas a spalnu nechat ako detsku izbu. Tu obyvacku niecim vhodnym predelit (sadrokarton, vstavane skrine, zaves-zalezi od financii). Alebo potom presunut kuchynu do obyvacky a mat kuchyno-obyvacku a potom z kuchyne urobit detsku izbu, toto je vsak uz narocnejsie-aj na robotu, aj na financie.
@simonka204 asi len čosi také http://postelesomnus.sk/sklapacie-postele-so-se...
Akože celé mi to príde zbytočne.
Syn má len rok.
Jemu je suma fuk či bude spať pri vás alebo v obývačke.
Načo trieskať tisíce do prerábky bytu.
Dieťa je ešte malé.
Kľudne môžete byť všetci spolu v jednej izbe.
Ak si budete vadit, tak ty s miminkom môžeš byť časom v spálni a manžel s prvým dieťaťom v obývačke na rozkladacom gauči .
Deti reálne "potrebujú" detskú izbu až okolo školského veku. Dovtedy sa isto presťahujte keď budete chcieť.
A ked radite presunúť kuchyňu do obývačky odpadovú rúru z umývadla ako presunie? A prenášať vodu a plyn?
@katulienkax sikovny robotnik spravi bez problemov. Sestra teraz prerabala jednoizbak, mala velku kuchynu, tu zrusila, spravili spojenu kuchynu s obyvkou a v kuchyni ma spalnu. Spravili z 1 izboveho jeden a pol.
Teta maju dvojizbak v centre, tiež nechceli meniť. Oni zrušili obývačku ( urobili z nej detskú) a, nepotrebovali ju, prac. stôl mali v spálni, tv mali v kuchyni a v detskej, takže obývačka ako samostatná miestnosť im prišla zbytočná. Sedávali spolu v kuchyni, mali rohovu lavicu a jedno kreslo, prip.na balkóne.aj tak deti radi trávili čím viac času v detskej, oni vybehli posedieť stále do blízkych kaviarní, doslova žili mestom. A keď sesternice odišli z domu, tak až potom spravili takú obývačku, aby dcéry mohli prespať keď prídu na návštevu. Teraz má ten byt neskutočnú cenu, ale sú radi a v pohode prežili v dvojizbaku. Takže porozmýšľaj či vám obývačka treba.
možno najschodnejšie preburat priečku medzi kuchynou a spalnou , urobit kuchyno obyvačku a tam dat postel alebo rozkladaci pohodlny gauč
a z obyvačky spalnu
Spálňu s kuchyňou otvoriť (dať preč priečku ak sa dá) spraviť obývačku s kuchyňou otvorenú. Cez chodbu spraviť do byvacky druhý otvor, dvere, a spraviť sadrokartonovu priečku cez pol izby, rozdeliť na dve malé.
Spálňu urobte na detskú izbu, dve deti môžu byť v kľude spolu a vy sa dajte posteľ do obývačky ku spalnovej stene, oddeliť viete napr. Skriňou, priečkou, videla som aj moznost s vertikalnou zaluziou medzi posteľou a obývačkou a aj vstvan skrin na celú stenu sa im zmestila. Dnes už posteľ v obývačke nik nerieši netreba ju skryvat... aj tak ľudia doma už väčšinou len spia, návštevy nechodia denne a tebe asi ako mame doma je to jedno, hlavne deti nech majú svoju izbu a veci tam 🎲⚾... Dvere , kuchyne do spálne preč a urobiť ich do obývačky.
Je aj riešenie dať kuchyňu do chodby s obývačkou, neviem či je to nosná priečka. To už ale chce viac prerabok, vodu preložiť, obklady atď. Neviem či do takej velkej rekonštrukcie chcete ísť. Skôr potom investujte neskôr do väčšieho...
@inulienka29 na rozdelenie je to malá izba s priečkou to budú dve 2 metrové kutice
@simonka204 mate velku obyvacku, znamy to mali podobne, na konci obyvacky pri okne asi tak 2-2,5m urobili od kazdej steny take 50cm priecky take vycnelky a osadili tak dvojkridlove posuvne dvere s mliecnym sklom. Takze v obyvacke aj tak bolo svetlo. Ked bol den, dvere sa otvotili a schovali za tie vycnelky a ked isli spat dvere posunutim zavreli zostala im aj taka pekna trosicku mensia obyvacka. Do tvz. Spalne sa im zmestila postel a proti posteli mali stol s pc
@simonka204 uložny priestor do obývačky, hlboké skrine na sezonne oblečenie, vitrinky na zbytočnosti vám netreba ... predel spacej niky od detskej izby s poschodovou postelou je sadrokartonovou stienkou so zabudovaným puzdrom pre posuvne dvere... tieto mikro priestory dajte do bielej farby na opricke zvacsenie. V detskej izbe skrinky nad zarubňu pre sezonne veci. Dajú sa vašez balkony presklit a zateplit ? Dostali by ste par m2 aspon na kreslenie, pisanie pre deti ...
@simonka204 verzia plnohodnotnej detskej izby a vasa nika na spanie v obyvacke ...
Máme rovnaký byť. Priečky sa búrať nedajú. Jediné riešenie je ako píše už vyššie fotoarch. Ale osobne si to neviem predstaviť. Alebo potom zrušiť obývačku a tam urobiť izbu.
My máme šikovnú pol izbu ...😊
Keď sme sa sem sťahovali majiteľ bytovky vravel že to bol veľký jednoizbak ale že pretvorili na 1 a pol....my sme prišli už do 1 a pol...a obývačka je stále i tak veľká....🤗🤗🤗🤗
Ale ak to chcete jednoducho treba spraviť zo spálne detskú...vy spat v obývačke na gauči jednoducho spálňu mať nebudete....poprípade zachovať spálňu z obývačky detskú spraviť
A nebudete mať obývačku...😅😅
Prajem vám všetkým pekný zvyšok dňa....🤗🤗🤗
Ďakujem za všetky rady. Ste úžasné. 💕
@fotoarch super nápad. Veľmi si pomohla. Dakujem
v kuchyni urobit spalnu, v spalni detsku izbu a linku dat do kychyne urobit taku kuchyno obyvačku , linku schovat napr za posuvné dvere, taku mini kuchynu
pripadne do obyvačke dat postel čo sa dáva hore k stene neviem či vieš čo myslim