14 ročná dcéra má asi mykózu

2. nov 2021

Ahojte. Moja dcéra (14 rokov) má pravdepodobne mykózu. V septembri brala antibiotiká 500mg a hneď nato v októbri zase antibiotiká a to už 1000mg. O týždeň nato ju začala svrbieť pošva a aj ju má červenú. Vnutri ju má zanesenú takým bielym povlakom. Myslím, že to bude mykóza. Ja som ju mala raz v živote, tak neviem čo jej môžem dať... Hľadala som na internete a tie také vaginálne tabletky, čipky a mastičky by som jej veľmi nedávala, lebo viem, že by to nechcela.... Našla som na internete mastičku fungicidin na vonkajšie použitie myslíte, že by mohla pomôcť? Neuškodí jej??
Vopred ďakujem za odpovede🥰

simsalabim
2. nov 2021

Neuskodi, ale stacit nebude. Mykozu treba liecit aj vo vnutri v posve. Takze treba vaginalne tabletky a krem.

nikpa
2. nov 2021

Neviem či jej to zaberie. Budeš jej to dávať zopár dní a nakoniec aj tak budeš musieť s ňou zájsť na gyndu a zbytočne sa bude len dlhšie s tým trápiť, to pálenie a svrbenie je dosť nepríjemné.

chg
2. nov 2021

Väčšinou sú prípravky na predpis účinnejšie zbehnite k dr 🙂

miskamicha
2. nov 2021

Zavolaj popripade svojmu dr a porad sa 🙂 mozno zaverie aj volnopredajny canesten

momo212
2. nov 2021

Mne velmi pomohli vyplachy rosalgin 👌

lorin29
2. nov 2021

Ja by som s nou išla rovno na gynekológiu.. Žiadne voľnopredajné lieky.. Spraví výter a to jej najlepšie ukáže kde je problém...pretoze takto môžete skúšať nebude to zaberať a zbytočne sa bude trapit

syslik81
2. nov 2021

k antibiotikam treba aj probiotika.. chod s nou k dr pre cipky alebo tabletky a gel na intimnu hygienu kup

desore
10. nov 2021

@lorin29 Je to iba trapenie dietata. S trivialnou mykozou ist k dr? Aj tak jej predpisu cipky alebo krem, ktore su aj volnopredajne.

lorin29
10. nov 2021

@desore každý nech si robí so svojím dieťaťom ako uzná za vhodné ... Pýtala si radu tak jej ju tu každý dal.. 👍 Nechápem prečo by to malo byť trápenie dieťaťa keďže lieky na predpis bývajú veľmi veľa x účinnejšie ako tie voľnopredajné

desore
10. nov 2021

@lorin29 Kupujem si Jenamazol, je volnopredajny. V minulosti mi ho dr. predpisoval. Pochopila som, po straveni 3 hodin v cakarni, ze staci ist rovno do lekarne. 😉 Ucinnejsie su iba lieky na zmiesanu, popr bakterialnu infekciu.