Problémový kolega

24. apr 2024

Ahojte. Manžel nevie už, čo má robiť. Je v novej práci, kde mu každú chvíľu menia kolegov. Teraz je s jedným, s ktorým je to vraj na nevydržanie, že strašne po ňom huláka, obviňuje ho, atď. Už bol za šéfkou, ale vraj ho nemá ku komu priradiť a kvôli tomu jeho kolegovi odišli už dvaja ľudia z firmy. Teraz je na nočnej a vraj je celý roztrasený z toho. Dá sa s tým niečo robiť? Horko ťažko si našiel prácu 😢

syslik81
24. apr 2024

tak nech je priatel chlap a slusne ale razne mu povie,aby sa n nom nevozil.. ze rady ohladne prace rad prijme ale nech spolu komunikuju ako dospely ludia .. snad priatel necaka ze tam nabehnes a narobis poriadky ci das kolegovi precitat odpovede na konovi

0silvia0
24. apr 2024

Ano, da, tvoj muz mu musi razne po chlapsky prehovorit do duse. Moj muz robi tiez roky s chlapikom, s ktorym nikto nechce robit. Raz za cas ho musi muz razne upratat a je chvilu pokoj

autor
24. apr 2024

@syslik81 určite nie. Iba chcem vedieť, čo by ste robili vy, možno by som mu mohla niečo navrhnúť. Pretože vraj už naňho manžel zvýšil aj hlas, ale že on si ide svoje, vôbec nevníma.

pralinka25
24. apr 2024

ludia skusaju hranice kolko si mozu dovolit. nech nepovoli a nech si tiez ide svoje. nech mrkne nejake asertivne techniky. ja viem ze to nie je idealne ale mozno je to len skuska a ked sa neda kolegy sa znormalizuje.

sevrin
25. apr 2024

Mňa by skôr zaujímalo, prečo šéfka nevyhodila radšej jeho, keď kvôli nemu už dvaja ľudia odišli. To je tam taký dôležitý? V akej oblasti sa tam pracuje?

mqkm
25. apr 2024

Nech mu rázne povie mu že to čo je za správanie a že ho bude reportovať na HR.
A potom nech sa mu vyhýba. A doma nech si manžel hľadá lepšiu prácu v súkromí.
Bohužiaľ je to tak že ľudia odchádzajú zo zamestnaniach väčšinou kvôli manažérom alebo kolegom.
Držím palce že to manžel zvládne a situácia sa zlepší 🙏

mqkm
25. apr 2024

@sevrin pravdepodobne nemôže lebo nikto na neho neurobil oficiálny report a HR to nerieši.
Keby sa napríklad našlo že tamten berie drogy alebo je alkoholik atď a urobili by mu testy počas pracovnej doby a keďby boli pozitívne tak vtedy by už mohla ho riešiť.

mqkm
25. apr 2024

Keď môj manžel ma problémy v práci s kolegami ja ho stále skúsim usmerniť aby bol v kľude, nenechal sa vystresovať a nech sa vyhýba takým konfliktných ľudom ale nech im priamo na rovinu povie že to čo je za správanie. Nech jeho focus je rodinka a dobrá výplata 😉 a tamten nech si skáče ale keď je to priveľa treba urobiť na neho asi oficiálny report a poradiť sa s manažérkou a HR.

babkaland
25. apr 2024

Pozor, pozor, zlo plodí zlo. Mňa skoro všade šikanovali kolegovia (aj kedysi v škole spolužiaci) a výsledok je vždy ten istý. Keď som sa im (v škole) postavil a pobil sa s nimi, tak si ma počkali a zmlátili. A takto by to šlo donekonečna že ja by som zavolal bandu, zmlátime ich, oni by zmlátili nás... Keď som sa sťažoval tak ma zase zmlátili za bonzovanie. Z toho neni cesta von. V dospelosti je šikanovanie už v inej forme skôr na psychickej báze ako aj vy tu opisujete, ale pointa zostáva rovnaká ako na školách. Keď och riešite cez HR a zamestnávatel ich pokarhá, nasleduje pomsta, ak sa im postavím osobne, nasleduje pomsta. Takže nič iné nezostáva len znášať to, alebo každý polrok utekať do nového zamestnania, a na pohovore keď uvidia CV že každý polrok inde, tak vysvetluj že ťa všade šikanujú... Nikto tomu nechce veriť. Ale sú proste typy ludí čo sa stanú stále obeťou. Čítal som aj články z viktimológie, ani veda zatiaľ nevie prečo.

babkaland
25. apr 2024

Ja som od malička autista, ale postihnutie nemám v takej miere aby mi priznali invalidné a chránenú dielňu, tak som nútený chodiť do bežného zamestnania a keď si na wikipedii prečítate čo je hlavný problém autistov, že sa nevedia hádať ani správne bojovať resp. nevedia odhadnúť situácie kedy ako reagovať na podrypovanie, srandičky, kanadské žarty, keď si znich uťahujú, a tak na to dopláciajú. A tak vlastne im znemožňuje pracovať ani nie samotná diagnóza ale ludia. Autista vie fungovať kým sa k nemu správajú dobre. Jakmile začne šikanovanie nevedia ako sa brániť a tak musia odísť zo zamestnania.

sevrin
25. apr 2024

@mqkm no a práve preto to mala šéfka riešiť inak a nie iba tak, že pokrčí plecami že ho nemá kam priradiť.

Ono horšie je to vtedy keď si niekto horko-ťažko nájde robotu, vtedy nie je veľký priestor na manévrovanie.
Ja takého kolegu by som poriešil hneď, len raz by na mňa zhúkol. Ale ja mám kam odísť, tak preto sa mi tu tak machruje.

minenkak
25. apr 2024

Môj muž má takého aj teraz a aj v bývalej,ignoruje ich,keď sú slušní tak sa s nimi rozpráva keď nie úplná ignorácia aj niekoľko týždňov,baví sa iba o robote

autor
25. apr 2024

Oni dvaja robia pri stroji, spoločne ho obsluhujú, takže si viem predstaviť, čo manžel zažíva.