Porovnávam sa s ľuďmi vo fitku a je mi z toho zle

26. apr 2024

Cvičím už tretí rok v kuse, schudla som to, čo som chcela a aj niečo viac, výrazne som spevnila postavu. Povedala by som, že som so sebou spokojná, lebo viem odkiaľ som išla.
Ale vždy keď som vo fitku a príde tam nejaká fakt namakaná žena (6pack, fakt vycvičená) tak ma chytajú také myšlienky, že to čo robím nestačí a nie je to dosť dobré. Neviem čo s tým mám robiť, veľmi by som chcela aby som si vedela povedať, že každý sme niekde inde na ceste ale nejde mi to. Nejaké rady? 🥹

zmrzlinka2021
26. apr 2024

Porovnávať sa iba so sebou.

svetlonos
26. apr 2024

Ja sama so sebou foto z pred 7 rokov, rada by som sa tam znova dostala, mam o 10 kg viac.
Neporovnavaj sa s nikým, len so sebou ;)

mondolina
26. apr 2024

nie každý vydrží chodiť do fitka toľko čo ty 😉
si skvelá
ja chodím niečo cez rok a pol a niekedy sa fakt musím premôcť.
nikdy nebudeme vyzerať všetci rovnako. cesta je cieľ.

mamutka
26. apr 2024

Predpokladám, že aby tak vyzerala, musí jest presne vyrátanú a upravenú stravu, inak by to tak perfektne nevyzeralo. Myslím že si neda v klude s deťmi puding, kus dobrého chleba, všetko je prísne strážená strava. A cvičiť denne aspoň hodinu. Možno ma kopu iných starosti, ktoré ty nevidíš. Viem o jednej čo takto žila, ani menzes nemala pravidelný, hnala telo do úmoru.

gleep1
26. apr 2024

@mamutka pokojne si zena so sixpackom moze dat doma s detmi puding. Aj celu tabuľku cokolady moze zjesť a pravdepodobne aj s mensimi vycitkami nez ty.

Autorka, zeny so sixpackom su hnusne, mne bolo zo seba zle ked sa mi začal rysovat a zacala som robit vsetko preto aby zmizol, uplne som prestala cvičiť rectus abdominis, cvicila som len vnútorne svaly, pribrala som trochu tuku.. Akoze fakt neviem co zenam na takom bruchu zavidis, podla mna je take brucho najhoršie ake zena moze mat. Totalne asexualne

autor
26. apr 2024

@gleep1 To čo sa nám páči je podľa mňa veľmi individuálne. Mne sa to veľmi páči aj keď si myslím, že na moju stavbu tela je to nereálne lebo tuk sa mi drží práve na spodnom bruchu.

yoxinka
26. apr 2024

Robíš obrovskú chybu v tom, že sa porovnávaš s inými ľuďmi. Jediný človek s ktorým sa treba porovnávať si ty sama. Pokiaľ sa vkuse budeš porovnávať s inými, nikdy nebudeš šťastná ani spokojná, lebo VŽDY bude niekto lepší od teba.

basulaak
26. apr 2024

Aj mne by bolo zo seba zle keby som sa porovanavala s namakanymi ludmi z fitka. Si ok. 😃

wolf_
26. apr 2024

Snaž sa byť dnes lepšia ako pred týždňom. To je jediné na čo by si sa mala zameriavať, súperiť sama so sebou, nie s inými. To platí pri všetkom. Nie je to ľahké, ja viem. Máme to nejak prirodzene v sebe porovnávať sa s ostatnými, ale aj o tom to je - sebarozvoj. Ak ťa má niekto lepší inšpirovať, nabádať k tomu, aby si napredovala a skúmala čo môžeš robiť lepšie, tak je to fajn. Ale ak ťa má ten lepší deptať a demotivovať, tak treba na tom pracovať - v hlave.

chodec15
26. apr 2024

Sixpaky nie su zadarmo. Dieta, trening,.. Cize dotycna maka tvrdsie a stravuje sa lepsie ako ty. Tak si povedz, ci chces mat pohodlnejsi zivot a o trochu horsiu postavu, alebo opacne. Je to cisto o mnozstve namahy, driny a je na tebe, ci ti to za to stoji.

yoxinka
26. apr 2024

A áno, presne ako píše @chodec15, sixpaky sú tvrdý tréning a brutálna strava. Ja keď som si reálne predstavila, čo by som ja osobne musela popri troch deťoch a práci robiť, aby som mala sixpak, uvedomila si, že mi to za to absolútne nestojí. Ja chcem byť hlavne zdravá, mobilná, chcem aby telo bolo fukčné, chcem športovať a hýbať sa pre radosť, robiť rôzne druhy športu a to mi úplne stačí.

fruitys
26. apr 2024

No dobre, ale ak už bude mať sixpack a povedzme, že dosiahne svoje naturálne maximum a príde do fitka niekto, kto vyzerá lepšie, čo potom... pôjde do steroidov, na chirurgiu, aby sa opäť mohla posúvať ďalej?
Skôr sa asi pýta na to, ako prijať samú seba a ako byť so sebou spokojná, cvičiť, posúvať sa, no nepociťovať negatívne pocity pri pohľade na niekoho, kto vyzerá lepšie.

akvi
26. apr 2024

To veľmi záleží aj od typu postavy. Ja napríklad by som mohla mať vypracované brucho relatívne bez námahy, pretože mne sa tuk ukladá úplne inde, ako na bruchu, zato ak by som chcela mať vypracované ruky a chrbát, tak by som sa asi namakala ako hovädo 😅😅😁 Tak isto ženy, ktoré majú minimum podkožného tuku, tak rýchlejšie sa vyformuju, zato vrásky na ksichte majú pomaly od 25-ky. Každá máme niečo a každá by chcela to, čo nemá 😅😅🙈 A pridávam sa k názoru, že tehly na bruchu na žene mne tiež nepripadajú vôbec žensky.
A súhlasím s @fruitys. Ty potrebuješ zmeniť nastavenie v hlave, pretože ak by si mala 6pack, aj tak by si si našla niečo, za čo sa nebudeš mať rada. Takže miesto driny v posilke investuj čas do terapie, ktorá ti pomôže naučiť sa prijať samú seba.

larena
26. apr 2024

Ja aktívne cvičím už 10 rokov a teda ten 6pack mám paradoxne až od vtedy od kedy som prestala cvičiť kvôli tomu ako chcem vyzerať ale už to bolo viac o tom že ma to baví a mám z toho radosť

barborachors
26. apr 2024

kto ti povedal ze 6 pack je super? myslíš nejaku muzatku alebo nieco na ten styl? mne sa to na zenach vôbec nepaci a nepaci sa to ani muzom. dalsia vec ak raz nemas genetiku mat tehly v živote ich nevycvicis. tehly mala.aj moja spolužiačka a vobec necvicila ani nedrzala dietu, proste mala taku genetiku

nataly420
26. apr 2024

🙂 zober to ako motiváciu ale netrestaj sa s tou myšlienkou

andrejka1974
26. apr 2024

Prestaň sa porovnávať s inými nie je to dobre buď spokojná s tím ako si ja chodím cvičiť začala som až teraz a vsetky sú chudší a mladšie a ja som spokojná s tím že si krásne zacvičim s nimi