Prvýkrát vo fitku

12. mar 2024

Ahojte. Mám 18 a chcela by som začať chodievať cvičiť do fitka. Odhodlávam sa na to už mesiace, ale vždy predtým to vzdám, lebo mám strach, že všetci tam na mňa budú pozerať, že niečo robím zle a podobne. Ďalšia vec je, že sa celkom hanbím za svoju postavu (mám 164 cm, 50 kg). Chcela by som trochu vyformovať a tak 3-4 kg schudnúť. Máte prosím nejaké rady, ako prekonať ten strach?

lucia13022023
12. mar 2024

Proste ísť. Stratiť nemôžeš nič, len získať. Nebude sa ti tam páčiť, budeš sa cítiť zle, odídeš domov. Bude to ok, pôjdeš aj druhý krát.
Ono ľudia tam si fskt hľadia svoje, neriešia druhých. Co by som ti odporučila je urobiť si akoby plán, čo chces v ten deň cvičiť, a keď tak si poziert na nete ako sa tie stroje ovládajú. Ja som to neurobila, ale pýtala som sa tam ľudí s ktorými sme sa dala do reči, a nakoniec sa z nás stali aj kamaráti 😁

domkakvet
12. mar 2024

Nikto si ta tam nebude vsimat, kazdy si cvici svoje, ale je lepsie ist aspon prvy krat s niekym.

libertine
12. mar 2024

mozes skusit nejake vacsie fitko, kde je viac ludi. neriesia sa navzajom, necumia po sebe. tiez si mozes doma pozriet nejake cviky, ktore budes robit vo fitku a nebudes musiet riesit tam, ze co a ako. kopu ludi tam vidavam cvicit podla nejakych videi. vo velkom fitku si kazdy riesi svoje, so sluchatkami na usiach. nie je sa coho obavat.

majamat
12. mar 2024

vo fitku nikto nic neriesi, neboj sa toho.

co sa tyka cvicenia, vyformuj si postavu,a el nechudni, ved uz teraz mas podvahu.

nikdenikto
13. mar 2024

Váhu máš na svoju výšku veľmi fajn, to číslo by som neriešila vôbec. Iné je, ako to telo vyzerá. Nenechaj sa odradiť keď po začatí cvičenia trošku priberieš alebo neschudnes, ale za to budeš mať pevné vytvarované telo.

mamutka
13. mar 2024

Neviem odkiaľ si, ale skús napr hľadať iba ženské fitko, keď máš obavy, že by niekto zizal, teda či budú chlapi frajerit a ocumovat. Super koncept je napr. Fitcurves- len pre ženy, žiadne zrkadla, žiadne ocumovanie a porovnávanie, baby tam pomôžu každej žene, tete, babke…. Poznám to v BA a chodili tam všetky možné veľkosti a veky 😁 z môjho pohľadu ideálne fitko.

janka95
13. mar 2024

Aj ja som mala takýto strach. A to mám pár kíl navyše už od pôrodu sa s tým ťahám. Raz som si povedala dosť, keď nevyskusas nevieš.
A naozaj to bolo v pohode. Chodila som taký čas ked nebolo plné fitko. A naozaj ľudí kadejakých. Aj 100 kilový aj starý, mladý... nikoho nezaujíma čo robíš, každý si cvičí svoje. Takže určite choď. Prvé razy ti to bude zvláštne a potom si už tak zvykneš že to nebudeš vôbec riešiť 🙂

autor
13. mar 2024

@mamutka som z BA, chcela som vyskúšať form factory, ale toto znie tiež super.

mamutka
13. mar 2024

Tak ja mám s fitcurves super skúsenosti, taká komorná atmosféra, samé ženy, mnohé skpr také tety, nehrajú sa na super formu, proste si len prídu zacvičiť. Trénerky sú tam stále, ochotne, všetko ti ukazu, prvé tréningy sa ti venujú celý čas, potom popri celej skupine, alebo ta nechajú tak, ako chceš. Mne to veľmi pomáhalo formovať, mašiny majú na to dobre