Partner si ma nechce zobrať

19. apr 2024

Neviem, či som si sem prišla po radu alebo sa len vyventilovať ale nestala situácia, ktorá ma veľmi mrzí.
S partnerom sme spolu cez tri roky, tri roky spolu bývame v podnájme. Mali sme takú náhodnú konverzáciu ohľadne bytov a kupovania bytov s tým, že ja som povedala, že nerozumiem ľuďom, ktorý si spolu kupujú byty "na dobré slovo" resp. že nie sú zobratí. Nikdy sme sa s partnerom o svadbe nerozprávali ale tak nejak som to očakávala, každopádne asi moja chyba viem. On mi na toto veľmi prekvapene povedal resp. opýtal sa, že či si ma teda musí zobrať. Až to znelo ako urážka. Tak som mu povedala, že teda ak spolu chceme žiť, tak by som to očakávala. A zostal ticho. Doteraz sme mali veľmi pekný vzťah, veci medzi sebou máme vyriešené, už sme si spolu niečo prešli. Neviem úplne ako mám reagovať len ma to strašne zamrzelo.

colsami
19. apr 2024

Ano, chyba je, ze uz ste spolu 3 roky aj so spolocnym byvanim a doteraz ste sa o tom nebavili.
Aspon vies uprimnu reakciu ako na tom je, vies co od neho (ne)cakat a ake (ne)ma plany.
Je mi to luto.

Ak si clovek, pre ktoreho je dolezite zit usporiadane, tak je to prekazka. My sme toto mali vyjasnene este pred riadnym vaznym chodenim, su to predsa prirodzene otazky, co kto od vztahu ocakava a tiez od mozneho spolocneho zivota. Pretoze napr. pre mna je rozdiel medzi frajerkou a manzelkou.
Pre niekoho byt nemusi. To ale asi nie je Tvoj pripad.

minenkak
19. apr 2024

A zas tie očakávania,pekné treba blikať očami a cakat,že dotyčnému dôjde čo chceš

h2
19. apr 2024

A prečo je podľa teba problém, ak si kúpia byt ľudia, ktorí nie sú zosobášení?

januska12323
19. apr 2024

Ďalšia prekvapená, ono by stačilo závažné veci prebrať na začiatku. Vzťah k deťom ste tiež ešte nestihli prebrať?

ibrunova
19. apr 2024

Veci medzi sebou máte vyriešené? Nevyzerá to tak.

zuzka0605
19. apr 2024

nejako si podcenila zakladne veci. vyriesis to tak, ze sa porozpravate.a budes mat hned jasno.

anjelicek26
19. apr 2024

Ved lepšie,ze si mu to povedala teraz,ako po troch deťoch a nesplnených očakávaniach a frustracii.. je prekvapený,lebo si to nespomínal už dávno, tri roky je strašne dlhá doba...uvidíš,ako sa zariadi.. véd nepovedal nie nikdy.. len bol prekvapený.

domkakvet
19. apr 2024

Porozpravaj sa s nim ako si to predstavuje do buducna, byvanie, svadbu, deti.

morusha
19. apr 2024

Keby nepadla otázka kupovania bytu,tak by si s danou situáciou bola spokojná? Ako tu už spomenuli,to ste doteraz vôbec nemali rozhovor na tuto tému?Veď to je základ vo vzťahu prebrať aj otázky, predstavy budúceho fungovania ...no nič aspoň teraz vie o čom premýšľaš a aké máš plány...len si za tým stoj a neuhni

autor
19. apr 2024

Keď sme spolu začali mala som 19 rokov a bola som v tom, že to pre mňa nie je podstatné resp. vôbec som nad tým nerozmýšlala. Bavili sme sa o deťoch hneď na začiatku vzťahu a tam máme zhodu, že deti nie. Trošku som dospela, resp. mám vo svojom okolí veľa ľudí, ktorí kupovali byty na dobré slovo a teraz sa ťahajú po súdoch. Preto som to povedala. Teraz by som bez "istoty" do niečoho takého nešla. Toto bol aj pre mňa taký prvý stret s realitou, že asi by som chcela aby si ma vzal.

belllinka
19. apr 2024

Ako to myslíš, že "na dobré slovo" ? Nemusíte byť manželia, aby ste si mohli kúpiť byt. Hypo pol na pol a vlastníci bytu budete tiež pol na pol. V čom vidíš problém?

bytc20
19. apr 2024

Ty o com rozpravas? Na ake dobre slovo? Byt by ste normalne kupili 50:50. Po sudoch sa mozte tahat ci ste zobrati alebo nie.

anjelicek26
19. apr 2024

Keď mate teraz 22 rokov, tak je relativne normalne,ze nad svadbou ešte neuvažoval...to nie je vek na zenenie v dnešnej dobe.. ci je oveľa starší ako ty?

zuzanka.zuzu
19. apr 2024

čiže máš 22 a on tiež tak nejako, však 🙂 deti 🙂 toto vôbec nemusí byť posledný a očividne asi ani ty nie si tá posledná

alickapusinka
19. apr 2024

TY si ochotná obetovať jednému chlapovi čo si ťa nie je ochotný ani vziať to že deti nebudeš mať lebo ON nechce. Len aby si nedopadla ako moja kamarátka boli vzatý deti nechcel prispôsobila sa mu a teraz už ONA ma vysoký vek na dieťa už je neskoro muž sa pozbieral má cez 50 rokov zmyslel si že chce deti našiel mladú s ktorou ma 2 deti vzal si ju už za ženu. Takže ONA sa mu prispôsobila deti ani za čerta odrazu si spomenul pre ňu bolo neskoro ale jeho to nezaujímalo povedal že sú aj iné ženy mladšie čo deti mať môžu a chcú. Takže tak. Tento nestojí za nič ak sa dohodnú že deti mať nebudú v poriadku ale nie že jeden by chcel a druhý sa mu prispôsobí a potom ženu oklame chlapi môžu mať aj na 50 rokov ženy len do určitého času.

ibrunova
19. apr 2024

Ste ešte veľmi mladí na veľké životné rozhodnutia.

autor
19. apr 2024

Nerozumiem... Tu na MK je extrémne množstvo príspevkov, kde ženy dostávajú náklad, že si robila deti bez manželstva, bez vyriešeného bývania ale keď do toho ja nechcem spadnúť je to zle. Tu sa človek fakt nezavďačí.
Áno mám 22 partner má 26, nie je môj prvý ani ja jeho. To ale ako súvisí? To keď som mladá, tak ma to nemôže zaraziť. Či myslieť na vážny vzťah s niekým s kým mi je dobre môžem až keď budem mať 40+?

@alickapusinka JA nechcem deti. JA som povedala, že deti nebudú.

lenka.25
19. apr 2024

Tak ono zas keď nechceš deti , tak možno ani preto partner nad svadbou neuvažoval . Byt si kúpite normálne na hypo 50:50 a vybavené .

zuzana76
19. apr 2024

mozno on prehodnotil, ze by deti chcel a kedze ty nie, tak neplanuje ani svadbu a viazat sa. Uprimny rozhovor urcite pomoze vyriesit tuto situaciu. Aj pre teba lepsie, ak by ta poslal kade lahsie teraz, ako neskor vydatu, ked si zmysli, ze deti chce. Myslim, ze casom ich bude chciet, ale asi nie s tebou.
"@alickapusinka JA nechcem deti. JA som povedala, že deti nebudú." tak ked si to ty povedala, tak on to berie ako zavazne a mozno on uz zacina citit, ze nie si ta prava a deti bude casom chciet. Tak si ta nechce ani vziat.

veronicka1901
19. apr 2024

V 22 rokoch by som si ešte trošku dala pauzu od toho, že deti nie, toto nie, tamto nie. Neber to zle, ale podľa mňa si ešte trochu nezrela na také vážne životné rozhodnutia. Možno o pár rokov to bude úplne inak aj u teba.
Capslock netreba používať, všetky tu vieme čítať 😉.

autor
19. apr 2024

Bože normálne ľutuje, že som sem napísala.
On povedal, že neche deti = Som zlá lebo ako to, že som sa prispôsobila tomu.
Ja som povedala, že nechcem deti = Som zlá lebo on si určite nájde inú, ktorá bude chcieť.

ibrunova
19. apr 2024

nikto nepíše, že si zlá.

zuzana76
19. apr 2024

nie si zla, ale pravdepodobne tento vztah k nicomu nevedie, neviem teda, ale je dost cudne, ze si ta nechce vziat. Nastala nejaka zmena, mozno aj on citi, ze casom bude chciet deti, iny zivot, ze teraz mu je s tebou este dobre, ale ako manzelku ta nevidi a voli vyckavaciu taktiku.

anjelicek26
19. apr 2024

Berieš to moc osobne.. nikto ti nič nevycita,len ako na takéto definitívne záväzné zivotne rozhodnutia si proste ešte mladučká.. život to môže sto krát zmeniť. Len to chce rozhovor s partnerom,či to po troch rokoch vidí rovnako, lebo ako budúcu manželku ta evidentne kvôli týmto výrokom nevidí...

zuzana76
19. apr 2024

a ludia svoje nazory a rozhodnutia menia, on moze mat deti aj ako 40-rocny

lienka.7
19. apr 2024

Autorka, zďaleka medzi sebou nemáte všetko vyriešené. Inak si myslíš, ze ak sa vydas a kúpiš byt po svadbe, tak sa potom nemôžeš naťahovať po súdoch? Hm, zaujímavé myšlienkové pochody mas 🤔
Inak uprimne, keď nechceš deti, naco ti je svadba? To fakt môžete žiť nadivoko až do smrti v podnajme

michaela789
19. apr 2024

Ja ťa chápem. Pre mňa bolo manželstvo úplne prirodzené a logické vyústenie vzťahu. Bez perspektívy svadby by som asi odišla. Nevravím, že byť bez svadby je druhotriedne (predtým, ako sa tu do mňa niekto obuje), ale ja to mám tak ako ty a tiež na tom nevidím nič zlé. 🤷🏻‍♀️ A tiež by to asi zmenilo môj celkový dojem z toho vzťahu.
Ale tak veď nepovedal, že svadbu nechce. Len asi nečakal, že ho s tým "prepadneš". Určite by bolo jednoduchšie si to vydiskutovať na začiatku, hoci ste mladí. My sme sa o tom bavili a mali sme 21-22. Nechaj to vyšumieť a keď emócie odoznejú tak sa k tomu v pokoji vráť, aby ste to nejako uzavreli a vyčistili obzor. Lebo teraz si tu sklamaná z niečoho, čo sa vlastne stalo len v tvojej hlave. On mal nejakú reakciu a ty si si ju vyložila po svojom.

gelifil
19. apr 2024

tak mate tam zhodu alebo TY deti nechces?

basulaak
19. apr 2024

Sadla by som si s nim znova. V klude bez emocii mu treba vysvetlit, ze si prajes vediet na com si. Davaj mu priame otazky - ci s tebou nerata do manzelstva, ci nad tym doteraz neuvazoval, lebo ostal dost prekvapeny, ako si predstavuje dalsie fungovanie, co by sa pre neho sobasom zmenilo vo vztahu k tebe…atd. Ja osobne som nepotrebovala manzelstvo na spolocne zobratie si hypo na dom, ani na dalsie ine veci, ale ked to takto citis mas pravo od neho dostat jasne stanovisko. Pytaj si ho.

basulaak
19. apr 2024

@gelifil obaja nechcu.