Po 10 rokoch a 2 deťoch nechce svadbu. Čo by ste robili?

lvandrealv
4. sep 2014

Sme spolu desiaty rok, byvame spolu 4 roky, mame dve deti, 3 - rocne a polrocne. Dokym sa nam nenarodilo 2. dieta, tak mi to nevadilo, ze nie sme zobrati. Teraz cim dalej tym viac nad tym romyslam aj s ohladom na buducnost, keby sa nieco stalo... Ani raz nespomenul svadbu, ked som tuto temu viackrat nahodila ja, nepovedal nic. Vyjadril sa len v tom zmysle, ze som ho dostala do neprijemnej situacie, ale ako sa citim ja ho netrapi... Je mi jedno, co hovoria ostatni, aj ked je niekedy neprijemne reagovat na otazky kedy a preco sme sa este nezobrali, teraz mi vsak chyba ten pocit, ze sme rodina. Vztah mame normalny, niekedy ok, nieedy horsie....Priatel mal vela prace s rozbehnutim podnikania, chapem, ze nemal cas atd. Ale aspon na moju otazku v slabej chvili, ci si ma mieni niekedy zobrat, mohol nejako reagovat. Stacilo by mi vediet, ze to ma niekedy vobec v plane, nech viem na com som... Co by ste robili na mojom mieste?

mimik79
4. sep 2014

a cim si ho mala dostat do tej neprijemnej situacie? a nikdy nikdy ani slovkom nezmienil ako si predstavuje buducnost s tebou a detmi?

felycity
4. sep 2014

Ja som asi staromódna a viem, že mnohí zastávajú názor, že papier nie je dôležitý, ale ja si myslím, že nejde o papier, ale o prejav úcty muža voči žene a pre ženu by ta mala byť česť....osobne by som sa ani ja necítila ako rodina, nechcela by som svojim deťom vysvetlovať prečo ja sa volám inak a ich tatinko inak atd a no čo robiť, myslím, že už je neskoro niečo riešiť radikálne keď sú už vo vzťahu deti, možno v dobrej nálade sa skúsiť o tom porozprávať aký ma na to názor , ale nútiť bohužiaľ nikoho nemôžeš.......

janulka765
4. sep 2014

Veru ked nema cas riesit svadbu popri praci co vela muzov nema, aspon mohol povedat zlatko povedz kedy a kde, vybav to a mozme sa zobrat....aspon nejaky naznak by clovek v takom vztahu a s detmi ocakaval no nie? ale tak vy musite vediet ci ste sa o tom niekedy davno ropravali a aky ma vobec nazor na manzelstvo a stym veci suvisiace, to ste uz mohli za tie roky vyzistit a este aj predtym ako ste mali deticky ved o tom sa ludia vo vztahu bavia ci nie?tazko radit ked nevieme ☹
ja by som sa urcite vyjadrila ako to citim a co vlastne od neho ocakavam a ze ked uz mame spolu deticky a tie su z nasej lasky nakolko dve uz niesu nahoda a sme spolu tolko rokov tak sa iste lubite tak preco nebyt rodina ako sa patri a hlavne aj kvoli detom a priezviskam a pomoci od statu pretoze manzelia maju ine vyhody a jednoducho uz asi k sebe patrite...sak ho dokopte aspon ktomu aby sa nejako vyjadril 😉
drzim palce

erickaa
4. sep 2014

A možno ani nejde o teba, ale "bojí" sa svadby ako takej..ceremónie pre 100 ľudí. Tak mu povedz, že ti stačí sa vziať na úrade (alebo hocikde inde bez obecenstva), že chceš byť rodina ako sa patrí...a nejde ti o tú "šaškarinu" okolo 🙂 Píšem to preto, lebo my sme sa brali iba o dvoch svedkoch, dokonca na dovolenke. Ja som bola ale tá, čo svadbu stále odkladala a práve kvôli tej šaškarine. Brali sme sa po 8 rokoch (druhé dieťa na ceste). 😉

koala7
4. sep 2014

Otazka znie co by ste robili na mojom mieste. Ja by som sa vydala a potom mala deti

vodnicka
4. sep 2014

no Ja zijem s priatelom uz 5 rok.mame spolu dceru ktora bude mat 4 roky v januari a nechce si ma zobrat vraj som sa zmenila a som na peniaze zlatokopka a pritom som vecsne bez penazi deli mi peniaze na cent a pod.Vlastnej dcere nedopraje a nekupi je skoro nic je drzgros a Ja som si ho uz prestala vazit a nevydam sa za neho vratila som mu aj snubny prsten lebo u Neho obrucka je branenie osobnej slobody takze ja uz k nemu necitim lasku len som s nim zo zvyku a kvoli dcere a zial nemam na to aby som sama existovala .Zijeme v takej dobe ,ze nik nema stalu pracu a moj prijem ako zivitelky by nestacil ne schvalenie hypoteky na aspin 1 izbak takze som nuteny s nim zit ale stale mu pripominam keby som mala nato uz davno spolu niesme Ja nikde nesmiem bez Malej ist a po 20 tej uz toboz a On sebe chodi vonku sem-tam s kamaratmi po 20 tej a prichadza po pol noci a este ocakava odomna sex tak ma to serie niesom nejaka ludra.Vraj zena ma byt obetava a takto prejavovat lasku ,ze caka na muza kym sa nevrati ale uz v jeho ociach ,Zena ktora ide vecer s kamoskami po 20 vonku je K... tak kde je spravodlivost a rovnopravnost zien .Chlapi chcu byt slobodny a My zeny co mame trpiet .Viem,ze ta to trapi ale nechaj este cas tomu ale nie 10 rok a uvydis ci si Ta vazi ako ,zenu a matku svojich deti a ci Ta naozaj miluje.Moj my stale hovoril preco nenosis Moj snub.prsten aby som Mu takto aj prejavovala lasku a Ja jemu odpovedam a ...Ty preco nespecatis Nasu lasku TAK MLCI A PREHODI TEMU ALEBO LEN ODPOVIE ,ZE SOM SA ZMENILA.zAUJIMAVE JE NA TOM TO ,ZE ZIADEN CHLAP SI NEPRIZNA ,ZE AJ oN SAM sa zmeni nielen zena ked pridu deti.

panidia
4. sep 2014

Presne ako píše koala,najskor ste mali naplánovat svadbu a až potom detičky,prečo to teraz robí skoro každý naopak???

godzillka
4. sep 2014

Ako pise erickaa, mozno ho desi predstava tradicnej svadby. Ani ja po takej netuzim. Mate spolu dve deti a stat sa moze vselico... Tebe, jemu... a co potom? Myslim ze ten blby papier je uz len kvoli tomu dolezity. Celkom sa mi paci nazor ze manzelstvo je v podstate balik pravnych sluzieb zdarma. A to je velka pravda, ktoru si vacsinou uvedomime az ked je neskoro. Kedze mate deti mal by sa k tomu aspon kvoli nim postavit zodpovedne a nejakym sposobom ten papier poriesit. Drzim palce!

ukulela
4. sep 2014

mne papier nechyba, rodina sme aj bez toho. no dolezity je pre tento stat ... clovek nechce nikdy privolavat nic zle, ale keby sa jednemu z rodicov daco stalo, ten druhy - pokial nie su manzelia - nema napr, narok na vdovsky dochodok, problemom moze byt aj dedicstvo (najma, ak druhy partner nema dobre vzrtahy so svokrovcami)
takze s dvoma detmi to uz vidom skor ako nutnost, nez ako romanticku ceremoniu v bielych satach so sto ludmi v kostole ... urad, podpis a cau parky, len nech sme naporiadku keby daco ... tiez som mojmu absolutne neromanticky povedala, ze v takej situacii sa uz vezmeme . ak to @lvandrealv ten tvoj ani takto nechape, tak potom jednoducho si iba nechava otvorene nie zadne vratka, ale poriadne velke dvere ako do stodoly.

bodka70
4. sep 2014

píšeš, že sa vyjadril, že si ho dostala do nepríjemnej situácie. Čím? Hanbí sa za teba? Alebo je mu nepríjemné s tebou žiť? Sú mu nepríjemné vaše spoločné deti? Je mu nepríjemná predstava, žeby si bola jeho manželkou?

Predpokladám, že pištol si mu pri hlave nedržala, keď ste spolu mali sex, následkom ktorého boli okrém iného aj vaše 2 deti. A zrejme mu okrem sexu s tebou nie je nepríjemný ani servis typu opraté ponožky a navarený obed 😉 😎 .

Toto si spolu vyjasnite - čo k tebe cíti, či vás berie ako rodinu a či s vami počíta do budúcna. To je ešte dôležitejšíe ako to, či sa chce alebo nechce ženiť. Mne pripadá, že si zo vzťahu berie iba tú povestnú čerešničku na torte, iba to, čo mu vyhovuje. A čo nie, na to kašle, hm.... 🤐 😕

horana
4. sep 2014

Skusila by som mu ukazat pripady zien-matiek ktore z nicoho nic ochoreli (rakovina) alebo hned zomreli (porazka, cievka praskne v mozgu). Nie je ich malo a tiez by im to nikto dopredu netypoval, to su veci ktore sa stavaju zo dna na den, mladym, zdravym. Nikto nie je Boh a nevie dna ani hodiny. A spytaj sa ci mu nevadi ze by prisiel o vdovske, ci to riskne. Alebo keby sa nieco stalo jemu, ci mu nevadi ze prijdes o vdovske ty. Ked uz pre nic ine, sam dospely sa pretlcie, ale tie peniaze by teoreticky mohli chybat jeho detom, lebo teraz uz ide o ne! Vzdy sa lahsie pretlka aspon trosku lepsie zabezpeceny.
Detto nepamatam si to presne ako to je ale tusim nejake tie peniazky ked zena nezaraba, alebo ma nizky prijem, ma potom manzel mensie tie zrazky ci ktore to je, skratka aj na beznej mzde to pozna. To chce tiez len tak vyhodit oknom a darovat statu?

Moze to vziat cisto ako zivotnu poistku, formalitu, saty nemusite mat ani jeden nejake co by ste doma uz teraz nemali, ani prstienky nie su povinne, za kolky a tie veci okolo zaplatite tusim cca 15E, to je dobra cena za poistku - svadbu. Stacia 2 svedkovia a cca 15min casu.
By som mozno takto isla na neho...

liz_lemon
4. sep 2014

@ukulela ak su vo vzatahu deti, tak nie je s dedicstvom nijaky problem, lebo dedia deti

mamulienka30
4. sep 2014

Papier nie je dolezity vtedy, ked to nechce ani jeden z partnerov... ak to jeden chce, je dokazom lasky toho druheho, ze mu tento (uplne normalny) sen vyplni. Mne by uz vadili detaily ako to, ze moje deti nemaju ani moje meno 😝 Co je to za rodina?

sono2
4. sep 2014

Ja by som nechcela dieťa s človekom čo si ma nechce vziať. Ja som môjmu povedala to som mala 25 päť rokov skoro chodia za sebou . Pozri áno nie. Mm sa len bál že sa niečo teraz len moja žena manželia môj majetok si. Proste sme spolu jedno telo. Ja takýchto mužov nechápem a nebola by som s takým ani minútu. Áno on sa raz rozhodne, alebo teba niečo dožerie a pôjdeš s obnosom s ktorým si prišla pod most. To by sa takýmto páčilo. Neni moc na peniaze? Neni dôvod že sa nechce deliť!

ivetz
4. sep 2014

Postoj tvojho partnera by ma ponizoval. Ja by som s takymto clovekom nemohla mat ani dieta. Partneri by mali mat tuto otazku rozdebatovanu uz v case, ked vztah smeruje do vaznej roviny. Je to iba fraza, ze papier nie je dolezity. Podla mna je. A nie iba z pravneho hladiska. Manzelstvo nie je autobus - nemozes vystupit na hociktorej zastavke, ked si zmyslis. Podla mna, v pripade nezhod sa manzelia viac snazia o najdenie riesenia, ako v partnerskom zvazku - odsledovane aj v realnom zivote v mojom okoli.

silaviat
4. sep 2014

otazka je skor keby ti odpovedal nie nevezmem si ta,lebo vo svadbu dajme tomu neveri ci by sa nieco zmenilov citoch voci nemu .. prestala by si ho lubit..opustila..? rodina nemusite byt papierovo..mnohy su vzaty a maju prisernejsi vztah ako ty co spolu len ziju ...

guinevre
4. sep 2014

Mno, moj priatel mal dost dlhodoby vztah, neboli zobrati, pred koncom vztahu prislo aj dieta, onedlho potom rozchod, ale moc sa mu nechcelo s nou ist do manzelstva, asi citil, ze to nie je ono, len nevedel sa po takom dlhom caxse z toho dostat. Ked sme sa my dali do kopy, tak uz po troch mesiacoch mi povedal, ze si ma chce zobrat, a svadbu mame uz naplanovanu, inak mimo manzelstva by som si dieta nerobila, nie ze mi ten papier niec znamena, ale je to iny pocit ked viem, ze si ma chce zobrat a neboji sa co sa stane keby sme sa rozisli. Teda, moze sa to stat, ale normalne, ked sa beries tak s tym moc nepocitas.

larisa
4. sep 2014

najprv svadba potom deti. Nežila by som takým mužom čo by si ma nechcel zobrať to znamená, že neľubi a neváži si ťa...asi.

janinah
4. sep 2014

na tvojjom mieste by som nerobila nič,je neskoro 😒 nemáš páku ho nejako "donútiť",má všetko čo treba,má deti,má ženu v posteli,má mu kto oprať i navariť..taká "maličkosť" niekomu prisahať vernosť a lásku mu zjavne nechýba...ale aspoň sa poučia niektoré čitajúce,že staré porekadlo Najprv fara,potom Mara celkom dobre platí aj dnes...

monciky
4. sep 2014

ja som tiez asi staromodna, ale u mna najprv svadba a potom dieta...., pre mna je ten papier dolezity, presne kvoli tomu, ze nikdy clovek nevie co sa moze stat.....

l3yla
4. sep 2014

Určite najskôr svadba,potom deti ...toľko ti k tomu poviem 🙄

mihula
4. sep 2014

A prečo si mu porodila druhe dieta,ked odmieta svadbu?

katarinamarkova
4. sep 2014

ja osobne si neviem cisto z praktickeho hladiska predstavit zit dlhodobo s muzom, byvat s nim, kupit byt, brat uvery, mat deti a nebyt manzelmi............
dennodenne by som zila v strachu co ak, ked.....ved som matkou a pre svoje deti potrebujem istotu a nie jedneho dna uvazovat nad tym ze mam napr. uver na dom ktory patri parnerovi, ze v nemocnici mi o nom ziadne info neposkytnu, lebo nie som manzelka...ked nieco spolu vacsie kupime, nabytok, atuo, dom, byt, pozemok....na koho to napisat, koho to bude.....ako sa podelime ak nahodou.....
co sa lasky tyka na to papier nepotrebujete 🙂 krasny vztah vie byt aj bez papiera 🙂
co sa praktickych veci tyka su jednoduchsie s papierom 🙂
ale na svadbu musia byt vzdy dvaja, ak jeden nechce tak to nejde :(

lenbea
4. sep 2014

no asi z času na čas treba tu temu nenapadne otvoriť a vymenuvať vyhody prenho. môžete za seba na uradoch vybavovať nejake veci. ked nebude môcť on, pôjdeš ty. deti sa budu volať rovnako ako rodičia. treba pozerať aj na ne. je vela takych "rodin" teraz, ale aj tak je ešte stale viac tych, kde su rodičia zobrati. tiež, aby sa deti za to nehanbili. alebo sa ho narovinu spytaj, či počita s tym, že sa rozidete a nechce mať naťahovačky s rozvodom. a to by tiež aj deti ťažko niesli.

sense
4. sep 2014

myslim ze toto ste mali mat uz davno vyriesene a ked nie nesuhlasila by som s druhym dietatom.....u nas to bolo tak ze ani jeden nechcel svadbu ale ani deti, potom sme chceli dieta ale ja som nechcela svadbu, dieta mame a svadba bude hoci keby je to vyslvoene na mne tak mi vyhovuje aj stav bez papiera a preco sa teda povedala ano? ani sama neviem, teda jeden dovod viem, keby sa mi nieco stalo zial hoci je uvedeny ako otec a mame spolocnu starostlivost tak by dieta vzala najprv socialka az potom rozhodla co s dietatom bude a on by nedostal vdovsky, takto dostane vdovsky aj sirotsky (zial v opacnom pripade to tak nebude lebo zarabam omnoho viac ako on), takze to beriem ako zabezpeku pre neho...ale lubim ho ale to som ho aj bez papiera....a som povedala ked svadba bez ceremonii....takze taketo veci treba riesit dopredu a musia to chciet obaja inak je vzdy jedna strana nestastna

a na tvojom mieste bud sa s tym zmieris alebo sa budes trapit, alebo od neho odides

mirkaandrej
4. sep 2014

Najzaujímavejšie na Tvojom príspevku je : ,,dostala si ma do nepríjemnej situácie" .... asi tým myslel, ze Tvoja vina je, ze máte deti?? Ak áno, je to deb*l!!! Nazývat vlastne deti nepríjemnou situáciou... tazko ale reagovat, ked nepoznáme celú situáciu, napísala si len čo sa týka svadby a ze on nechce, ale za tým môze byt kadečo, mozno máte medzi sebou niečo, mozno on sa nechce zenit, lebo sa bojí, mozno sám nevie, čo chce...je to niečo, čo je medzi Vami dvoma a musíte si to vyriešit sami, my Vám určite nepomôzeme....drzím palce, nech dostane rozum 😉

adamar
4. sep 2014

Urobit nemas v podstate co, ked nechce nechce. Pusti to z hlavy, mozno to raz pride same z jeho strany😉

martina833
4. sep 2014

Neskoro plakat nad rozliatym mliekom, treba sa s tym zmierit. Kazdopadne je to neuctive a nezodpovedne z jeho strany. Chlap, ktory nevie, co sa patri.
Ja som pochopila tu neprijemnu situaciu tak, ze aj keby ju mal v plane poziadanie o ruku, je to uz take divne a bude to vyzerat ako z donutenia...

oktobermimi
4. sep 2014

z více příspěvku mam pocit že jsem asi nebo že jsem pochybila v tom že mam díte před manželstvím......
ale autorce chci říct jenom tolik že pokud myslel nepříjemnou situací vaše 2děti pak je kretén...
ale základ vztahu je komunikace 🙂 takže šup za chlapem a povídat si o problému ohledem svatby sním a neřešit tu páč my nevíme co se mu honí v kebuli 😝 😅

janka258
4. sep 2014

Nikdy nepochopim,preco je pre niekoho vacsi zavazok svadba ako spolocne dieta,teda v tomto prípade deti. Rozviest sa da za 15min., sle rodicom spolocneho dietata su obaja navzdy,tak o akej neprijemnej situacii je tu rec? Narovinu by som sa ho spytala kde je problem a potom hladala riesenie,aby boli vsetci spokojni.V opacnom pripade by dom si sama pripadala ako jeho sluzka, inkubator a operka v jednom 😝