Nezhoda s partnerom

29. júl 2022

Chcela by som sa vás spýtať na názor.
S partnerom sme spolu 6 rokov v podstate ukážkového vzťahu. Občas nejaká hádka ale vždy si to vykomunikujeme a uzavrieme. Bývame spolu 4 roky. Problém je v tom, že ja by som pomaly chcela náš vzťah spečatiť manželstvom a začať plánovať rodinu. Partner by veľmi chcel babätko no k svadbe má úplne iný postoj ako ja. Berie to ako "bezcenný papier". Jeho rodičia sa zobrali až vtedy keď sa on narodil a aj to tak, že jedného dňa išli s dvoma svedkami na úrad a hotovo. A on to tak berie, že toto je svadba a že načo to celé je. Ja si to ale nemyslím. Pre mňa je svadba niečo, čo ma ubezpečí v tom, že ten človek to so mnou myslí vážne a neopustí ma pri prvej nezrovnalosti. Nemyslím si, že by ma môj partner opustil ale istota je istota. Určite nechcem mať dieťa bez toho aby sme boli svoji.
Viackrát sme začali tému "svadba", väčšinou som ja začala niečo také, že niekto sa zasnúbil a idú sa brať a partner mal vždy taký "posmešný" postoj k tomu, že "načo im to je pre boha". Nikdy som sa ho priamo nespýtala či by sme sa aj my nezobrali. Nemyslím si, že má problém s vážnym vzťahom alebo záväzkom ale je z rodiny naučený, že svadba je "bezcenný papier" a "ľudia za to len vyhadzujú peniaze". Nehovorím, že chcem nejakú obrovskú svadbu, to nie. Obrad a nejaké menšie posedenie pre najbližších (max 30 hostí). Ako by ste partnerovi povedali, že teda asi by sme sa mohli dať k činu?

lucia7933
29. júl 2022

a kolko mate rokov? 🙂 viem ze vek nieje dôlezity ale ak ste este mlady mozno preto ma taky postoj k tomu aky má

zuzinka888
29. júl 2022

Ani ja by som svadbu nepovazovala za nutnost ale keby malo prist babo tak asi ano.

andrea_82
29. júl 2022

a keby si mu povedala, že chceš len obrad o dvoch svedkoch na úrade, tak na to by povedal čo? Keď je to zbytočné vyhadzovanie peňazí, tak toto by ho nič nestálo. Inak, súhlasím s tebou, ja mám presne také isté zmýšľanie.

solange7
29. júl 2022

Takymto chlapom to nemozes naznacovat. Vybal na nho, ze ten papier je pre teba dolezity aj z pravneho hladiska a ze bez neho dieta mat nebudes. Chces tvorit normalnu rodinnu jednotku a nie zlepenec. Neznasam tuto nezrelost, maju problem s instituciou manzelstva ale decka by si nasekali. Tymto sa ta nechcem dotknut. Len ma stve, ze uz ho vopred ospravedlnujes, ze si nazor nesie od rodicov.

lucia7933
29. júl 2022

inak my sme tiez cez 6 rokov spolu, uz aj babo planujeme ale k svadbe sme sa tiez zatial nedostali..ale nie preto ze by on nechcel alebo ja

ninka99865
29. júl 2022

Normlane priamo mu to treba vysvetliť. Oni nechápu nejakým náznakom. Vysvetliť, čo to pre teba znamená a aj to že s ním chceš ten život stráviť ale že ty sa nato pozeráš inak. A že keď máte mat dieťa tak tiež chceš mat aj právnu istotu. A ze by ta trápilo, ak by sa tvoje dieťa volalalo inak ako ty.. ach bože neviem čo sa ti muži tak strašne boja svadby 🙈 podľa mňa dieťa je väčší záväzok ako svadba a oni to berú presne naopak 😃

andrea_82
29. júl 2022

inak, toto dnes na plochu dala jedna kočka, tak tvoj partner je na prvom bode.

autor
29. júl 2022

@lucia7933 Ja mám 27 on má 28

katkaseiner
29. júl 2022

necitam komentare... skus ist nanho inym sposobom... ak by sa ti nedajboze nieco stalo, v nemocnici ho ani nemusia pustit za tebou... partner sa neberie... tiez riesili svadbu teraz znamy z tohto dovodu... clovek kym je mlady berie to ako papier, ale potom neskor z toho mozu byt aj sarapaty kedze ako partneri po sebe ani nededite v pripade smrti jedneho.

pribinak
29. júl 2022

Otvorené povedať, že svadba je pre teba znak toho, že zo mysli s tebou vážne
Tak ako si napísala

lucia7933
29. júl 2022

a zasnubeny ste?

melanta
29. júl 2022

Ak je to pre neho bezcenný papier, tak predsa nemôže mať problém ten bezcenný papier podpísať, ak vie, že pre teba je to dôležité. Ak nie, znamená to, že až tak mu na tebe nezáleží. A s takým by som nemala rodinu, majetok ani vzťah. Toto mi príde ako príliš silný rozdielový názor.

karhu
29. júl 2022

hla, alebo mu za tu svadbu stojis, alebo nie, jemu staci povedat, ze bez svadby s nim nebudes

mikadooo
29. júl 2022

Ak je to pre neho len bezcenný papier, neviem, prečo je to pre neho taký strašný problém vziať si ťa a odtrpieť si tú hodinku na úrade. Proste by som si ten "bezcenný papier" zaželala ako darček k narodeninám alebo k vianociam. Aspoň to potom pred rodinou môže hodiť na teba, že on to ani nechcel 🤪. Ak však trváš na veľkej svadbe a zásnubách atď., tak to bude asi dosť vážny problém a bude treba hľadať kompromis 🤷.

melanta
29. júl 2022

@katkaseiner toto sa reálne stalo kolegyni, spoločná hypo, 2 deti, muž mal haváriu, v umelom spánku na ARE, nepustili ju, rozhodovali rodičia. Ľudia na toto nemyslia.

derdia
29. júl 2022

Vysvetli mu, ze pre teba postavenie byt manzelkou, znamena mat v spolocnosti urcity status. Lebo byt len druzka, nie je bohvie co
Proste ze je to pre teba nesmierne dolezite, volat sa tak ako on a ako tvoje deti..
Nuz a ked to nepochopi tak neviem.. Mozno by som suhlasila len s malou svadbou v kostole, za 30 minut...

derdia
29. júl 2022

@andrea_82 normalne mam z toho obrazka husaciu kozu.. To sa mi este nestalo.... Tolko emocii nakreslenych na papier.

haley7897
29. júl 2022

V poriadku, ak je svadba len papier bez hlbšieho významu prečo má problém ti ho dopriať? A dá sa mať svadbu prakticky bez nákladov, úrad, svedkovia, decentne šaty, prstene. Myslim, že je to z tvojej strany viac než fér požiadavka a osobne by som z nej neustupila, aj keď osobne by som stratila záujem o muža ktorý má takýto postoj. Už vôbec by som nezvazovala porodiť mu dieťa. Vaše vklady do vzťahu sú extrémne nevyvazene

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. júl 2022

Ja nechcem svadbu v kostole. Nie sme veriaci. A nechcem ani svadbu "dvaja ľudia na úrade". Viem, že svadba mi nezaručí, že ma neopustí, ide mi skôr a právne aspekty, že ak by sa tak nebodaj stalo (o čom pochybujem keďže sme si fakt sadli) tak mám nejakú záruku, že neskončím bez všetkého s dieťaťom.
A nechcem ani svadbu "dvaja ľudia na úrade". Neviem ja svadbu považujem za niečo, čo sa deje raz za život (ideálne), proste niečo ako keď človek dokončí vysokú školu. Je to nejaká životná udalosť, ktorú chcem osláviť s najbližšími. Nechcem veľkú svadbu, niečo malé komorné ale chcem aby to bolo.

cocolino234
29. júl 2022

@autorka môj mi vždy hovorí, že pre neho nie je svadba o nejakom papieri ale o tom, že oficiálne spečatíme náš vzťah, že budem nosiť jeho priezvisko, že ak by sa niečo stalo, tak budem v bezpečí. Jednoducho tá svadba nie je len o tom, že doteraz ste sa za ruky držali bez papiera a teraz sa budete s papierom.

A on bude v poriadku s tým, že ak by ste mali dieťa bez svadby, tak nebude nosiť jeho meno? pretože to, že by som dieťa bez svadby nemala a seba oberala o čas to určite nie. Ale ak by on nechcel svadbu, tak by dieťa malo moje priezvisko.

A čo sa týka veľkosti svadby, tam by som upustila z nárokov. Ja osobne mám z tej svadobnej oslavy zlý pocit a moc po tom netúžim ale samozrejme ani nie obrad na úrade, my chceme v prírode a za peniaze, ktoré by šli na hostinu pre 100 ľudí pôjdeme na dovolenku. Takže čo sa týka oslavy by som spravila kompromis ale narovinu ti poviem, že ak by si ma nechcel vziať, tak s ním nebudem. 😀 Ale nie je nič zlé na tom, že nechce veľkú svadbu, svadba a manželstvo nie je to isté.

mapypotkancek
29. júl 2022

Je rozdiel, či partner nechce svadbu (tj. tie cirkusy okolo) alebo nechce manželstvo. Odporúčam si najskôr toto vyjasniť. Ak nechce maskaradu svadobnú, tam sa dajú krásne urobiť kompromisy. Ak nechce vstúpiť do manželstva, tak tam to bude na zváženie ďalšieho vzťahu, keďže Ty na manželstve trvas.

mirro
29. júl 2022

Veď mu povedz, že ok, majme dieťa,ale priezvisko bude mať po mne. To ešte len uvidíš ako bude vyskakovať. Alebo sa vezmime a budeme sa volať všetci rovnako. Inak,svatba nie je len papier...

solange7
29. júl 2022

@mirro to je tiez zaujimavy fenomen. Uz som sa s tym stretla. Byvaly kolega bagatelizoval a zosmiesnoval manzelstvo, ale ked sa im narodila dcera tak hulakal, ze meno bude mat jeho. Za mna uplny uboziak.

xena0
29. júl 2022

Neviem ja som vždy vo vzťahu na rovinu povedala čo od toho čakám a teda že pre mňa nie je manželstvo len nejaký papier a v tomto by sa mali partneri zhodnut prípadne by mal byť nuž ochotný pristúpiť k manželstvu napriek tomu že pre neho je to papier ale keď jeho budúca to vníma inak

lucik194
29. júl 2022

osobne ked tak velmi chces svadbu, tak mu narovinu povedz, ze fajn ty ked nechces svadbu, ale chces dieta, tak dieta bude mat moje priezvisko a nie tvoje. Ci s tym bude v pohode...... jaj teraz citam ze to uz predo mnou niekto napisal.....

lucia7933
29. júl 2022

jaj skoda ze narodenym detom sa nedava automaticky priezvisko po matke...mozno by sa tí chlapi sami hnali do svadby este pred dietatom...

koniarova
29. júl 2022

Ukončila by som vzťah. Skôr,či neskôr mu to budeš vyčítať a nikdy to neprekusnes.Ja by som muža,čo si ma nechce vziať nechcela.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona92101
29. júl 2022

Treba mu vysvetlit,ze ak planuje dieta,tak ten bezcenny papier bude celkom dolezity,v pripade ze by sa nedajboze s jednym z vas nieco stalo (sirotske..),ak by jeden z vas skoncil v nemocnici tak vas za partnerom nepustia ani nepodaju info,atd.