Som tehotná a partner nechce deti

eva98
23. feb 2024

Ahojte , mam 30 rokov a z partnerom sme spolu 4 roky , vždy to klapalo proste všetko super . Pred pár dňami som zistila že som tehotná a on mi povedal že deti nikdy nechce a že buď si to dám zobrať alebo sme spolu skončili , odvtedy sa somnou nebaví a úplne ako keby to bol iný človek ktorého som doteraz nepoznala , on to myslí fakt vážne a ja som úplne v pi...

vanilkovazmrzka
23. feb 2024

A to ste sa za cele 4 roky nikdy nerozpravali o detoch?

meriki22
23. feb 2024

Nie si uplne v pi... Musis si porozmýšľať a zvážiť pre a proti;
1. Utiahnes z platu/materskej seba a dieťatko?
2. Máš zazemie?
3. Máš rodinu, ktora ti pri výchove pomoze?
4. Chceš ty to babatko?
5. Chces takeho chalapa, ktorý zdrha pred povinnostami na celý zivot po svojom boku?

Ked si na zakladne otázky úprimne pred sebou odpovies, zistis, ktorá voľba je ta správna.
Žijeme v 21. storoci. Nech by si sa akokolvek rozhodla, nik na teba nepoukaze prstom 🙂

pribinak
23. feb 2024

No nič, čo sa stalo už sa neodstane. Takýto chlap by u mna skončil.
Používal napr kondom ak chcel sexovat a mat istotu že nebudeš tehotná?
Alebo zaplatil tebe nejakú formu antikoncepcie?
Ak nie, tak nech drzi hubu a krok a znáša dôsledky

Prichystaj sa, že budeš osamelá matka. Nebudeš prvá ani posledná.
Bude zo ťažké, ale mame pomerne silne nastavené dávky takte až tak v pi.. nie si

eva98
autor
23. feb 2024

@vanilkovazmrzka teraz budem za sprostú, áno hovoril že deti nemá rád , že nechce byť otcom ale ja som to brala tak že keď to príde pohľad na to sa zmení , že to je u chlapa bežné že najprv povie že nechce , ale nenapadlo by ma že keď ostanem tehotná , čo som ani nespravila naschvál to bude takto a jeho chovanie sa úplne zmenilo fakt až tak že ho nepoznávam..

eva98
autor
23. feb 2024

@pribinak beriem pravidelne antiku takže nechápem ako sa to mohlo stať prisahám že ani raz som na to nezabudla , vlastne u doktora som ešte nebola chystám sa nabudúci týždeň ale robila som si 3 testy čo je asi jasné , byt v ktorom bývame je jeho a dopredu ma oboznámil stým že ak si to nedám zobrať ja tam bývať nebudem s mám ísť k mame ... Ja ani niesom tak zničená z toho že som tehotná ale výčitam si že som bola nejak sprostá že som nevedela aký naozaj je ... Úplný dobrák v mojich očiach a zrazu sa ku mne chová ako keby som mu neviem ako ubližila

pribinak
23. feb 2024

@eva98 nemusíš si vyčítať že si nevidela aký je …..to sa niekedy ani nedá kým sa neuspejú zasadne a principiálne veci

Chod k mame, si mladá, život máš pred sebou. On nech si žije teda svoj život, nezaslúži si teba a ani dieťa

janai1
23. feb 2024

@eva98 ale jeho chovanie sa nijako nezmenilo. Povedal ti, že deti nechce a nemá ich rád. To len ty si sama sebe klamala, že keď otehotnieš on sa zmení.
Aj keď sa čudujem, že nešiel na vazektomiu.

vanilkovazmrzka
23. feb 2024

@eva98 nie si za sprostu. Len za naivnu. Ked niekto povie ze neche deti, lebo nema rad deti, tak proste je naivne dufat, ze si to potom zrazu rozmysli. Kedze ti to od zaciatku hovoril, nemas byt preco prekvapena… zial, nikdy asi nebudete rodina. Mas to teraz tazke. Bud ostanes sama s dietatkom, alebo (casom) ostanes sama bez dietatka, lebo ked sa aj podvolis jeho natlaku, nemyslim, ze ten vztah po takejto vaznej situacii moze pokracovat ako keby sa nic nestalo…

eva98
autor
23. feb 2024

@vanilkovazmrzka najhoršie je na tom že mám stále v hlave tie jeho slová ako som nás dvoch ja zničila a že mám to čo som chcela ....áno je pravda že som nepristúpila na potrat ale zároveň som neotehotnela naschvál ach... Nepoužíval síce kondóm ale brala som antiku dlhé roky a nikdy sa mi niečo takéto nestalo a s faktom že som nevynechala tabletky tomu sama nechápem ale ja som tá čo si to plánovala a spravila to naschvál

vanilkovazmrzka
23. feb 2024

@eva98 brala si hak a napriek tomu si otehotnela? Fu… tak to musela byt aka obrovska zhoda nahod? Si si tym tehotenstvom na 1000% ista?

lienka.7
23. feb 2024

@eva98 myslím si, že týmto vás vzťah nadobro skončil, cize sa zariad aj podľa toho... osobne si myslím, že keď si necháš babo vziať, vyhodí ta tak ci tak. Ak máš podporu zo strany rodiny, neváhala by som a odišla už teraz. Nebudeš prvá ani posledná slobodná mamina a ten chrapun ti za to nestojí.
Držím ti palce

eva98
autor
24. feb 2024

@vanilkovazmrzka nebola som ešte u lekara ale ako som písala robila som si 3 testy , menzes som mala dostať pred týždňom a pol no tie prve dni som sa nejak nezamýšľala nad tehotenstvom jednak preto že som brala tabletky a plus sa mi niekedy stalo že mi pár dní meškali , na 1000% to budem vedieť pondelok

dadka1997
24. feb 2024

@eva98 velmi tazka situacia, ale myslieť si, že muz ktori ti jasne povie ze deti nechce nema rad zmeni nazor, tak si na omyle.. ano, v jeho ociach si ta, ktora to planovala, a sklamala si ho ty, a uz vsetko vo vasom vztahu je zničené. Ak si ty chcela deti, mala si to ukoncit na zaciatku, nezmeni ho nič, bud odides a male si nechas, alebo odides a rovno pojdes na potrat.. uz len to ze beries antiku hormony, neviem ake by to dieťa bolo, asi by som bola na ihlach si ho nechat, pre tebaa to je rana, pre neho sklamanie..

mantilka
24. feb 2024

Ten tvoj partner bol omyl v tvojom živote. To že čakáš dieťa to omyl nie je. Máš 30 rokov, nie je čo rozmýšľať. Nebudeš prvá ani posledná. Poznám viac žien, ktoré si našli ďalšieho partnera aj s dieťatkom. Dieťa je veľká radosť, samozrejme aj starosť...nedaj sa o to obrat. Tvoj partner ...už by som ho nazývala ex...je obyčajne hovado, prepáč. Takto ublížiť žene, ktorú vraj ľúbi. Jediná rozumná voľba je si nechať bábätko. Už z pohľadu tvojho veku. Máš 30 rokov, po potrate kým sa dáš do poriadku a začneš hľadať nového partnera. Po takej traume, kedy príde čas na dieťa. O 5 rokov? Dosť neskoro. A to nehovorím, že každé čistenie je rizikom neplodnosti. Tie čo ti rádia potrat, vôbec nepozerajú na tvoj vek. Tes sa, ono sa všetko utrasie...byt matkou je veľká radosť ❤️. Dnes je veľa slobodných matiek. A keď budeš hľadať nového partnera, poriadne si ho preklepnúť...lebo 4 roky chodiť s takým chrunom...bola chýba. Buď si si ho dostatočne nevšimla alebo si jeho reči zľahčovala. Držím ti palce...orientuj sa na bábo...mamička ♥️♥️.

brendaa
24. feb 2024

@eva98 oh držím ti palce, spoznala si jeho povahu, kedy nie je tak, ako on si povedal...
Týmto spálil mosty ....
U mna by skončil, ak by som mala zázemie u rodičov, babatko si nechám... Ak by som nemala, lebo je tam problém, hľadám pomoc u rodiny.....
Do rodného listu by som ho nenapísala....
Držím ti palce, nebudeš ani prvá ani posledná slobodná mamička s babatkom.... Ber to tak ze fungujú aj rozvedené matky...

janinah
24. feb 2024

Chlap.ktory posiela ženu na potrat vlastného dieťaťa nestojí ani za jediný môj pohľad.Uz by ma tam nebolo.
Tu niet čo riešiť a niet o koho stať.

milanemila
24. feb 2024

Aj ak sa rozhodnes ist na ten potrat, lebo sa necitis na to aby si bola na to sama, tak rozist by som sa s nim rozisla urcite. Lebo aj to, ze dieta nechce sa da odkomunikovat inak ako urazkami, obvinovanim a vydieranim aby si isla na potrat a aha este vyhadzovanim z bytu 🤦🏼‍♀️ nevedela by som s takym partnerom byt, kt sa v krizovej situacii sprava ku mne zrazu horsie ako cudzi clovek na ulici.

korylan
24. feb 2024

@eva98 on je tiež somár,keď nikdy nechce deti,mal ísť na vazektomiu. Je to na 50% aj jeho chyba,mal sa aj on chrániť. Aj on zlyhal a musí prebrať svoj diel zodpovednosti. Žiadne len teba obvinovanie,boli ste pritom obaja, aj on.
To mu povedz,mal ísť na vazektomiu. Daj mu trebars mesiac na rozdychanie.
Nachystaj si papiere na súd,keby sa chce zbaviť zodpovednosti-mas právo od neho na príspevok na výživu a úhradu niektorých nákladov nevydatej matky.

0silvia0
24. feb 2024

@eva98 nebola si chora, nebrala atb, nevracala, ked zlyhala hak?
Teraz to vidis ako zufalu situaciu, ale ver, ze o par rokov to budes brat ako najlepsie, co sa ti stalo. Ukazal sa ti charakter tvojho frajera. A ten je teda dost mizerny.
Na tvojom mieste sa este dnes zbalim a vypadnem k mame. Ak s nou mas dobre vztahy. Dve to zvladnete.

klementinka58
24. feb 2024

niektore lieky znizuju ucinnosti HAK. Takze je dost moze potom otehotniet. Takyto chlap ziadne terno,by som ho s usmevom opustila.

saxana000
24. feb 2024

On bol.k tebe uprimny deti nechcel a ty su to vedela..mas dve moznosti zivot s nim bez deti.alebi zivit s dietatom bez neho..nie ani jeden z tychto zazracne nezmeni nazor.ked uvidi.ruzove klbko stastia..mozes.trvat.na.vyzivnom akurat a to je vsetko

hellwant
24. feb 2024

Ak ty deti chces, nevyriesi to potrat, ktory sice zachrani vztah teraz , ale na aku dobu? Uz vies ze s nim nikdy deti nemôzes mat a ty budes trpiet v takom vztahu a neskôr si vycitat potrat(ak deti chces v zivote). Psychicky sa budes nicit prejavi sa to vo vztahi a mozno ta vymeni. A ak aj ostane s tebou, tak ked teraz manipulacne hovori, ze ty si znicila ich vztah, neskôr ked budes na tom tazko, a bude sa ta pytat, co sa deje a ty mu povies ze ta ten potrat trapil, tak ti povie, ved ty si si ho dala zobrat, mohla si si ho nechat a zit sama. Hodi to zas na teba. Prec od neho a nech plati hnusak jeden.

lenkakravcova
24. feb 2024

@eva98
1. Choď od neho preč, kľudne k tej máme a dieťa si nechaj (máš dosť rokov a už ďalší pokus ti po interrupcií vyjsť ani nemusí, nehovoriac o Tom ako dlho budeš hľadať ďalšieho možného partnera).
2. Zavolaj jeho rodičom, povedz im čo sa stalo - rovnako svojmu otcovi. Ak má "svokor" a tvoj otec trochu vážnosti, pekne mladému pánovi vyčistia žalúdok za tie svinske reči
3. Daj si žiadosť na výživné na seba a neskôr na dieťa - nech sa z toho nevyvlecie. Tie peniaze nie sú pre teba ale pre dieťa a tomu sa zijde každé euro.
4. Dobuducna: hľadaj muža, ktorý bude chcieť deti (ak ešte nejaké budeš chcieť) a muža, ktorý nebude len tvojim priateľom vo vlastnom byte - ktorý ťa použije na čo potrebuje a odhodí pri najbližšej príležitosti kedy mu nevyhovujes.

ahhola
24. feb 2024

Preco mas ty už st na UPT s tvojim deckom, ved nech ide on na potrat zo sebou.
Nikdy nie je neskoro👿roztrhat pinzetou takeho degesa. 😀

milanm12
24. feb 2024

@lenkakravcova Dospelá žena sa pôjde vyžalovať jeho rodičom... Chudák tvoj chlap, ak nejaký je... Musí byť riadne pod papučou ..

micusa2222
24. feb 2024

@eva98 Len tvoja chyba...keď ti to hovoril a upozorňoval,,,teraz načo plačeš ?

kiki68
24. feb 2024

@ahhola toto ma nenapadlo, ale je to fajn napad, pripadne mu ukusnut hlavu, po pareni je uz na nic 😂😉
Autorka, za mna dieta si nechat a chlapa pouzivat iba na platenie vyzivneho. Ist kludne k mame, ten clovek je hnusny bastard. A nech to vedia aj jeho rodicia. Ze co za decko sa im podarilo.

sissy27
24. feb 2024

@micusa2222 jej chyba?? Ked on deti nechcel, mal sa dat vykastrovat alebo nemal sexovat so zenou 🤷‍♀️ja ked nechcem spadnut z bicykla, tak na ten bicykel neleziem. A ked nikdy nechce deti, tak naco si udrziava schopnost oplodnit zenu?

@eva98 a on sa ako chranil, aby ta neoplodnil?? Ci jeho rozhodnutie a tvoja zodpovednost?? Bez ohladu na to ci sa dieta narodi alebo nie - nebola by som s nim uz ani den. Aj ked ja by som asi nebola s niekym, kto nechce deti ale nic pre to neurobi. A ak sa narodi, tak to vyzivne platit bude. Zlyhal v prvom rade on, nie len tvoja antikoncepcia.

mimi408
24. feb 2024

@micusa2222 ale ved pri splodeni boli obaja, ona to predsa neurobila naschval. Takze v tomto maju "vinu" obaja. Hovorit mohol kolko chcel to predsa neovplyvnilo to, ze otehotnela. 🙉 och zeny niektore... autorka, uprimne, po takomto postaveni sa problemu od tvojho "chlapa" by som viac nerozmyslala a odisla od neho. Ved aj ked deti nechcel mohol sa k tomu postavit uuplne inak. Ani sa len neopytal ako to vidis ty, len taketo ultimatum... prajem ti vsetko dobre a verim ze to zvladnes

0silvia0
24. feb 2024

@micusa2222 ked nechcel deti, nech nesexuje. To je povinnost mat sex? Ziadna antikoncepcia nie je na 100% spolahliva, s tym kazdy, kto sexuje, musi pocitat.