Prečo Pellegriniho volajú drahá nevesta?

6. okt 2023

Prečo Pellegriniho volajú drahá nevesta?

belllinka
6. okt 2023

Lebo iba od neho záleží, ako bude vyzerať zloženie koalície. Je na ňom, ku komu sa rozhodne pridať, či k PS alebo ku Smeru. Bez neho vládu nezostavia.

alenamihal
6. okt 2023

Lebo Pelle je na koni a moze vyjednavat ako jemu sadne..bez neho sa vlada nezostavi...

mima1608
6. okt 2023

@belllinka po posledných vyjadreniach KDH asi žiadna koalícia s PS nehrozí.

belllinka
6. okt 2023

@mima1608 áno, zachytila som, že KDH strčkuje, ale nevedela som, že tu už je isté.
Ale tak bol asi od začiatku jasné, že Pelle sa spojí s tým zmrdom Ficom

aalt
6. okt 2023

To slovne spojenie pouzil este Kollar v 2020 (ci kedy boli predchadzajuce volby), ked vychadzalo, ze ich sice nevyhraju, ale bez neho sa vlada nebude dat zostavit. Vravel ze bude draha nevesta, ze sice do vlady chcu ist a pojdu, ale ze budu mat narocne poziadavky.
Teraz to iste plati aj na Pellegriniho. Hlas volby sice nevyhral, je az 3., ale je jasne, ze vladu v skutocnosti "zostavuje" on, lebo bez HLASu, ziadna vlada vzniknut nemoze. A asi to vyuzije tak, ze si da take poziadavky, ktore by si inac vzhladom na pocet poslancov v parlamente nemohol dovolit.

alenamihal
6. okt 2023

SMER-HLAS-SNS je to davno dohodnute a dlho im to nevydrzi...lebo smer-hlas vedia,ze sns je uplne zla volba,kvoli tomu akych ma Danko ludi v strane-neuzitocnych a zmiesanina haha..takze toto vladnutie sa nevidi na dlho 79 kresiel je malo na schvalovanie ...

maryetta
6. okt 2023

Lebo hoc vyhral smer. Rozhoduje hlas. Aka vlada bude. Ci povie Pelegrini svoje “ano” ficovi. Alebo sa otoci na päte a pojde za PS a svoje “ano” povie Šimečkovi.
Tak preto. On rozhoduje s kym bude tvorit koaliciu. Dava si podmienky a teda kto mu dá viac-moznosti.

viestta
6. okt 2023

Je draha nevesta, pretoze on caka kto mu ponukne viac

charliee1980
6. okt 2023

Podla mna najdrahšia nevesta bolo nakoniec KDH, ktore nakoniec určilo, ako bude vlada zostavená 😁

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bloger
6. okt 2023

Možno preto lebo sa nedá tak ľahko kúpiť.

charliee1980
6. okt 2023

@alenamihal Ako poznáme Fica, ten len profitovať bude z neužitočnosti inych strán (SNS) vo svoj prospech 😁 A Pellegrinimu to ide tiez celkom dobre. A Fico znova na výslní 😁

cubo2
6. okt 2023

Draha nevesta to povedal Kollar pred tym ako vytvorili koaliciu s Matovicom.. akoze si zapytaju vela za to, ze podporia vladu. No a Pellegrini sa len hra na nedostupnu damu, jasne, ze chce ist s Ficom. Ale je to hra, snazi sa pre svoju stranu vybuchat co najviac postov a ministerstiev. Toto povolebne porcovanie statnych flekov a funkcii je nechutne, jak keby si isli delit nejaku korist alebo co..

chodec15
6. okt 2023

KDH je asi jedna z najzbytocnejsich stran na Slovensku. Predtym vo vladach robili problemy, ze riesili blbosti (zmluva s Vatikanom, Zaborska,...). Neboli ani v parlamente, dostali sa po rokoch konecne don a hovoria, ze s nikym nebudu spolupracovat. Tak naco sa tam vobec pchali? S 5% neovplyvnia ziaden zakon.

bloger
6. okt 2023

@chodec15 Nepovedali, že s nikým ale musia zvažovať pochopiteľne, že s kým pôjdu. A asi takzbytočná nebude ak ľudia rozhodli, že ich tam chcú.

chodec15
6. okt 2023

@cubo2 Je to ako repriza 1994. Po docasnej vlade Moravcika (vid docasna vlada Odora) nastupil Meciar, prisla noc dlhych nozov, valec od Zlatej Idky, vsetkych odvolali, dali svojich ludi, na tvrdo rozkradli. Schifferovu nosil este vysmiaty po dialnici a v 1998 uz potom plakal v tv, ze idem od vas ... a nezostal po nom ani ten smr.d.

777januska777
6. okt 2023

@chodec15 tak akože ja ich aj chápem. Oni moc nemajú na vyber. Lebo ich dosť volili mladí demokraticki ludia (tvarili sa ze su mlada odnoz krestanstva), ale aj starí proruski ludia (tvárili sa, že majú krestanske hodnoty). Problem je ze to pred volbami hrali na takých akoze neutralnych a ani tak, ani tak nešli. Toto im po volbach už moc neprejde, kedze stratia časť voličov, ak pôjdu so smerom a časť, ak pôjdu s ps. Toto je ich hlúposť a ich problém. Oni majú jedinú šancu, že smer sa sám zdiskredituje za 4 roky, vtedy majú šancu sa dostať znovu do vlády, ak sa to nestane, do vlády sa už za 4 roky pravdepodobne nedostanú. Preto som ich ja osobne nevolila, aj keď patrím k mladej odnozi krestanstva, vedela som, že budú musieť zvažovať alternatívu smeru a to bolo za mňa neprijateľné a nechcela som svoj hlas riskovať pre smer.

chrumka333
6. okt 2023

Ktovie či bude drahy....ale výmenou za to, že pôjde s ficom /pretože o sebe veľa vedia/dostane nejaké veno,aby sa nepovedalo.

mazisika
6. okt 2023

len caka, kto mu co ponukne aj ked si teda myslim, ze uz davno vie, s kym pojde do vlady a toto vsetko je len take divadielko na oko, no to mu uz asi tak tak tazko niekto len tak uveri

777januska777
6. okt 2023

Tak ale vola, ze je drahá nevesta, ale teda ja mu jeho pozíciu nezávidím. On si vyberá z dvoch zlých možností. Ked si vyberie ps, prijde o veľkú časť voličov a môže prísť aj o časť svojho poslaneckého klubu, ak si vyberie smer, príde o svoju stranu, taka aká je a akú ju chcel akoze mat. Akože fakt neviem co čakať a ako dopadne vláda po 4 rokoch.

mima1608
6. okt 2023

@alenamihal ja by som tam možno videla tichú podporu od KDH. Lebo predsa, programovo sú si bližší s národniarmi a sociálnou demokraciou ako s liberálmi a progresívcami. Možno výmenou za - my vám toto a vy nám tamto. A tak by ani "nezradili" svojich voličov.

Inak Pelle sa už vyjadril v zmysle, že jemu sa pozdáva predstava, že ak jedna koalícia zlyhá, tak môže ísť vytvoriť druhú 😂

charliee1980
6. okt 2023

@777januska777 Problem u Pellegriniho je ten, ze za 3.roky sa ako politická strana nijak “nevyhranil” On akoby tam len tak existoval a tíško plával. Ano, je orientovaný smerom na západ ….a dalej….?
Progresivni maju jasnú agendu. jasne smerovanie. Fico ma jasnú agendu. KDH ma jasnú agendu. Este aj ten Matovic je nejak identicky vo svojom smerovaní (to je jedno teraz, ze je na gebulu).
No a Pellegrini si tam len tak prežíva, necha sa pocut, co ludia pocut chcu 😁 Spolieha sa na svoj osobnostny šarm (ale ten v politike nikoho nezaujima, resp.je to malo). Takze ak Fico bude chciet, zhltne ho ako ceresnu 😁

charliee1980
6. okt 2023

@777januska777 A Pellegrini rovnako vie, ze zlepenec zo 4.strán je nestabilný a este tak rôznorodý. On sa tam tíško doslajchoval a radsej pojde istejsou cestičkou- so Smerom. Ak by nastali predčasne voľby, Fico by ich zvalcoval.

panda21
6. okt 2023

@777januska777 a hlavne vopred vie, že nech si vyberie hoci koho a ten to poserie, tak sa tam už nedostane. Teraz si len vybrať, s kým najviac dokáže nahrabat, aby mohol zduchnut po ďalších voľbách ak nevyhrá 🤷‍♀️
Ale môj odhad je, že si vyberie Fica. Na ňom budú všetky prísne oči. Niečo pokazí a o 4r alebo aj skôr, vyhrá PS so Sulikom.. Uvidíme. Toto Pellemu nezavidim, musí mu to srotovat v tej hlave strašne.

charliee1980
6. okt 2023

A medzi vetami, ak niekto počúval Pelleho v rádií, jednym dychom povedal, ze samozrejme, planuje aj stretnutie s Progresivcami….Takze tam sa prezradil, ze rozhodnuté uz je.

panda21
6. okt 2023

@charliee1980 predtým povedal, že Fico je už zazemitom a určite s ním neplánuje sedieť v kolacii.. A aha ako otočil. Jemu netreba veriť nič 🤷‍♀️

charliee1980
6. okt 2023

@panda21 No jasne 😁 Pelle nema moc na vyber. I ked sa tak tvári, resp.cisla nepustia. Ti, co ho volili, neočakávajú od neho, ze sa spojí s PS. Nateraz to bude so Smerom a uvidi sa dalsie voľby….

chodec15
6. okt 2023

To naozaj niekto cakal, ze sa byvali smeraci nespoja, ked vyhraju a budu sa porcovat statne peniaze? 🙂 Vydrbali s volicmi. Fico by nikdy nemal v nerozdelenom Smere cez 31%, to by sa demokraticki voli(ci) zmobilizovali. Ficovi slo o vsetko, o slobodu. Potrebuje teraz zrusit stihania, zastasit sudcov, zrusit specialnu prokuraturu, nie "nasich" policajtov nakopat do g..i (ako Lexa s Hudekom). Akoze sa pohadali, rozdelili, zahrali dovadielko a divadielko vyslo. Takto ich maju spolu dokopy ...

kvetinka75
6. okt 2023

@777januska777 ale tak , na jednej strane, sám si je na vine.

chodec15
6. okt 2023

Dobry (jamkaty) a zly (hranaty) policajt ... :D