Ako to bolo s Korčokom a Juhosláviou?

26. mar 2024

Ahojte, ako to bolo s korcokom a juhosláviou ? Ozaj súhlasil a bol za aby sa zbombardovali nevinný ľudia ? Celkom ma to zmestilo ale Pelleho voliť nechcem

aalt
26. mar 2024

Osobne sedel v tom bombarderi ...

pandorra
26. mar 2024

Chcete riešiť Juhosláviu? Tak poďme riešiť Srebrenicu a pod.

autor
26. mar 2024

@pandorra čo s tým ? Neviem naozaj, slušne sa pýtam

dskjhfdlkdjhl
26. mar 2024

Ako to je s nominativom mnozneho cisla pridavnych mien?😘

autor
26. mar 2024

@aalt nemusíš byť ironicky. Je mi jasné že nesedel, ale ak bol za bombardovanie civilistov tak to sa mi nepáči samozrejme. Či čo sa má netýka to neriešim ?

autor
26. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl to fakt ?

evika80
26. mar 2024

Ivan Korčok bol v rokoch 2002 až 2005 štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí vo vláde Mikuláša Dzurindu. Tá odsúhlasila prelet lietadiel NATO ponad Slovensko pri operáciách v Juhoslávii. Tam vojská Severoatlantickej zmluvy bombardovali územie Srbska, čím chceli zastaviť tvrdé zákroky srbských jednotiek proti albánskym separatistom v Kosove. V nedávnom profilovom rozhovore Ivan Korčok zaspomínal na svoju rolu vo vláde pri tomto rozhodnutí. „Vtedy som to vnímal a stále vnímam ako nevyhnutný krok na zastavenie toho, čo sa dialo v Kosove. A treba zdôrazniť, že to prišlo až po dlhých, dlhých, dlhých kolách rokovaní, počas ktorých sa snažili prezidenta Miloševiča presvedčiť, že to je neakceptovateľné. Až to prišlo do momentu, keď sa Aliancia rozhodla vykonať vojenskú operáciu, aby boli zastavané etnické čistky,“ povedal s tým, že to bolo pragmatické a správne rozhodnutie, ktoré v tom čase spravili aj všetky okolité krajiny.

autor
26. mar 2024

@evika80 áno toto som si prečítala, to ale nevylučuje že tam zomreli nevinní ľudia nie ?

deedol
26. mar 2024

tam si treba pozriet casovu naslednost. ze co sa najskor zacalo diat v juhoslavii a preco tam nato zasiahlo. nechcem to nejako zjednodusovat, nemam to uplne nastudovane, ale v podstate tam islo o to, ze v ramci obcianskej vojny zacali srbi vyvrazdovat ine narody a nato zasiahlo proti srbom. (pokojne ma niekto opravte/doplnte, ako pisem, nemam to uplne nastudovane.)

ostatni, co sa zapajate - ako chcete viest konstruktivnu debatu s niekym nerozhodnutym alebo aj "z druheho tabora", ked predvadzate toto? ved sa normalne opytal/a.

vanilkovazmrzka
26. mar 2024

@autorka v kazdej vojne a konflikte zomieraju nevinni ludia.

evika80
26. mar 2024

Fico s Pellem su priamo zodpovedni za smrt Kuciaka a jeho priatelky, kedze nastavili taky rezim, kde vladli oligarchovia, ktori sa citili beztrestni, preco toto sa neriesi?

gir
26. mar 2024

Tu o tom nemá zmysel diskutovať, pretože progresívno - agresívne mamičky to vidieť nechcú. Pre nich sú to dezinformácie... Svätý Korčok

tetapetra
26. mar 2024

@evika80 nebolo bombardovanie náhodou v roku 1999?

ivka225
26. mar 2024

Dosť podrobná analýza aj s historickým pozadím je v práci https://is.muni.cz/th/dbwms/mharnak.pdf

vanilkovazmrzka
26. mar 2024

@evika80 Su priamo zodpovedni aj za tisice ludi umierajucich na slovensku z dovodu hnileho rozpadnuteho nefunkcneho zdravotnictva a za milion inych veci. Ale ano, tu je teraz najdolezitejsia juhoslavia 🙂

deedol
26. mar 2024

tam islo o to, ze nevinni ludia tam zacali zomierat skor, ako tam prislo nato. niekedy je tazke rozhodnut sa, co v takej situacii urobit, ci to nechat tak, nech sa tam povrazdia, alebo zasiahnut. mozno keby to nechali tak, tak dnes by poculi vycitky, ze naco to nato vlastne mame, ked nezasiahlo. rovnako ako pocuva vycitky osn, ze nezasahuje. (tam je to ale dane zlozenim bezp. rady.)

gir
26. mar 2024

@evika80 polož si otázku komu táto vražda pomohla, kto sa dostal k moci a pod.

tetapetra
26. mar 2024

@gir no daj komu.

evika80
26. mar 2024

Korcok sa tam nerozhodoval hlavne sam, rozhodli sa tak vsetky okolite krajiny. Keby tam sedel niekto iny ako Korcok, spravil by to iste. Cize zbytocne spinenie jeho mena. A jasne ze nie je svaty, je to len clovek.

pieces
26. mar 2024

@evika80 skôr je pravdepobnejšie, že Kuciaka dal zlikvidovať niekto, kto sa chcel dostať k moci a teda do parlamentu... ale ľuďom chýba kritické myslenie, aby toto pochopili...

ivka225
26. mar 2024

A mimochodom, s tým bombardovaním civilistov to nebolo až také, ako to často prezentujú dezoláti. Máme známych v Novom Sade a v tom čase sme im ponúkli, že z bezpečnostných dôvodov môžu prísť k nám. Odpovedali, že ďakujú, ale neprídu, pretože piloti mieria presne. A naozaj, bola som krátko potom v Novom Sade a zničené boli iba dve strategické miesta - most cez Dunaj a rozhlasová stanica šíriaca Miloševičovu propagandu.

nini1978
26. mar 2024

Autorke-“slušne sa pýtam”( tvoje slova’)
A prosim ta,prečo anonymne?
Len tak propagačne’ aktivity “pro pelle “ z nudy?

evika80
26. mar 2024

@pieces ja mam kriticke myslenie, preto ma neberu konspiracne teorie 😀

aalt
26. mar 2024

Spomenul som si na jeden post k tejto suvislosti (chvilu som ho teraz hladal, hadam je to ten povodny)
https://www.facebook.com/ivan.kuhn.7/posts/pfbi...

nelca0510
26. mar 2024

Jasné,korcok je za vojnu a pelle mier. Podme z neho urobiť,podľa včerajšej bezpečnostnej rady, hrdinu.

danica2711
26. mar 2024

na tej Súmračnej by mohli aspoň zamestnávať gramotných ľudí... nevinnÝ ľudia, a kam ťa to "zmestilo"? Trápne

nini1978
26. mar 2024

@pieces Kuciak zomrel,lebo s hrabal v spojitosti - krvavý mafiánsky taliansky klan a eurofondy
Istý pan Vadala sa dostal na Slovensko vďaka ficovi a ten podporoval jeho činnosť a dodacie eu pre rast chudobných oblasti na východnom Slovensku
(Chov dobytka)
Mafián bral eurofondy ale dobytok nikde
No a doplním,že vadala je v lochu len vďaka talianskej strane,prišli si po nho s medzinárodným zatykačom pre biznis s drogami!
Tak radšej netrep,keď nevieš

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evika80
26. mar 2024

Maju nanho tuto jednu jedinu vec, tak z toho musia vymacknut co najviac. Pravda vsak je, ze keby sa Korcok vtedy rozhodol ze sa bombardovat nebude i tak by bol v hlasovani v mensine a i tak by sa bombardovalo..

deedol
26. mar 2024

@nini1978 dakujem, ze som to nemusela dohladavat. este mi tam chyba troskova 🙂