Problémy vo vzťahu

18. máj 2023

Ahojte. Mám 24 rokov priatel ma 28. Sme spolu 4 roky a posledný rok riešime otazku budúcnosti - ja by som tak o 2-3 roky chcela dieťa, priateľ by chcel až tak v 35 a to je 7 rokov a bez svadby. Ženiť sa nechce. Ja viem že som mladá ale sme spolu štyri roky, zijeme v jednej domácnosti (jeho byte) 3 roky - obaja mame dobru pracu. Okrem rozdielnych pohľadov na buducnost mame ešte iné problémy - nespali sme spolu už dva mesiace - on sa ma nechytí, nevšíma si ma, keď ja ho objímem on drží jak poleno. Aj v posteli keď chcem niečo začať, že ho bozkával atď on len drží.. a mna to prestane bavit keď nevidím odozvu. Pusu od neho si musím pytat. Nespýta sa ma takmer nič - ja sa ho opýtam aký mal deň, ako sa vyspal atd len aby som nejak začala konverzaciu a on vie byt ticho aj cely deň. Spolocne záujmy takmer žiadne, nechce ísť so mnou ani na dovolenku vraj nemá peniaze, pritom ma vyšší príjem než ja. Ma vôbec zmysel bojovať ešte o tento vztah ?

pribinak
18. máj 2023

Nie. V podstate si jeho gazdinka

martina803
18. máj 2023

Ahoj, a bol taký stále alebo až teraz poslednú dobu?

sasa1310
18. máj 2023

a o čo chceš bojovať?

autor
18. máj 2023

@martina803 tak prvy rok a pol nie .. potom to postupne začalo upadať, akoby si na mna už tak veľmi zvykol že nemá potrebu si ma všímať

autor
18. máj 2023

@sasa1310 aby to bolo lepšie.. aby sa to zmenilo a bolo ako predtým

levandula7
18. máj 2023

tak aký zmysel má byť vo vzťahu, v ktorom nie je žiadna komunikácia, iskra, intimita, načo si s človekom, s ktorým nemáš spoločné záujmy ani predstavu o budúcnosti? takto chceš fungovať do konca života?

salamistka
18. máj 2023

nemyslím, že to bude lepšie...aj po 20 rokoch vzťahu by sa mali partneri dotýkať, bozkávať, zaujímať o seba...jeho to prestalo baviť už po roku aj pol...ak s ním zostaneš, budeš frustrovaná, že nedostaneš od neho to, čo by si potrebovala, aby si bola šťastná

sasa1310
18. máj 2023

nič nebude lepšie. Bude už len horšie. Pretvárka pominula, nastal skutočný stav

simona20201309
18. máj 2023

Vyzerá to tak, ze je už s tebou len zo zvyku a nemá odvahu ta opustiť, lebo vie, žeby ti ublížil. Urob to prvá. Ste spolu 4r. Takto nevyzerá ani manželstvo po 20r

jarnajar
18. máj 2023

Nemá to zmysel, máš len 24 a čaká t'a niečo oveľa lepšie. Veď podľa tohto medzi vami nič nefunguje. Verím, že boli pekné chvíle a sem tam možno ešte stále sú, ale celkovo toto už lepšie nebude.

sasa1310
18. máj 2023

môj muž si ma všíma aj po 20 rokoch manželstva.

sajmonka_1216
18. máj 2023

veď vy už teraz nemáte vzťah.. a to ste len dá sa povedať že v začiatkoch... čo bude dalej? dieťa ani svadba toto nevyrieši

adulka182
18. máj 2023

toto by som uz necakala, ja som takto cakala 7r a teraz si trieskam hlavu, ze som stara uz a ani dieta nemam 🙂 takisto, chodit nikde nechcel, bral ma ako samozrejmost, sex nechcel...na vsetko mal cas....si este mlada a stretnes ineho

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
18. máj 2023

A teda aky vztah spolu mate? Nic spolu nerobite, nikam nechodite, nespavate spolu. A ty mu este varis, peries, upratujes? No tak to prestan robit, tak ako on prestal mat o teba zaujem.

kamatopo
18. máj 2023

Chlap čo si ťa nechce vziať je úplná životná výhra ,svadba nie je cieľ no už to aký má na to názor znamená že je sám pre seba. Takže nemá to zmysel. A to čakanie na dieťa ťa môže nakoniec priviesť do skupiny,, snaziliek,, po 30 keď už tikajú biologicke hodiny. A tam by som tiež moc s jeho pomocou nerátala. Nakoniec môžeš ešte skončiť v skupine ,,na deti sama,,

maranta_leuconeura
18. máj 2023

Takze fungovalo to 1,5 roka a teraz to uz 2,5 roka nefunguje. Co chces zachranovat prosim ta? Prestan zit v minulosti a spominat ake to bolo ked vas este ovladali hormony, uz vidis realitu, nemate nic spolocne, dokonca ta ignoruje, ukonci to a najdi si lepsieho alebo bud chvilu sama a zrovnaj si v hlave ci si hodna takehoto pristupu zo strany partnera (rovno ti odpoviem: nie, mas na viac). To ze s niekym stravis 4 roky (chyby sa stavaju) neznamena, ze musis aj dalsich 40 🤦

olimuc
18. máj 2023

Mozno Ti ignoraciou naznacuje, ze sa mas odstahovat 🤷🏻‍♀️ Mozno si chce este uzit, len je zbabelec aby ta vyhodil, ale skor alebo neskor pride s frazou, ze ochladol … takze skor ako na zachranu vztahu sa zacni pozerat po vlastnom byvani

januska12323
18. máj 2023

Vy vzťah už dávno nemáte.

0kristina0
18. máj 2023

Kazdy zdravy chlap nevydrzi bez sexu tak dlho. Takze su iba 2 varianty: bud je chory alebo ma bokovku.

vanilkovazmrzka
18. máj 2023

A ty pri takomto stave vasho vztahu s nim chces nadalej byt a este aj planujes deti? Ved on ocividne s tebou nechce mat rodinu a ani ziadny zavazok do dalekej buducnosti. Asi by ste mali byt nejaky cas od seba, aspon 2-3tyzdne, mozno mesiac ci dva. Ci mu budes chybat, ci o teba este prejavi zaujem.

Ja si nedokazem predstavit, ze by som s partnerom 2 mesiace nemala sex, ze by bol taky chladny a odtazity, a ze by som aj napriek tomu pomyslala na manzelstvo a rodinu. Mate ocividny problem, a treba to riesit diskusiou, nie chabymi pokusmi o fyzicke zblizenie, z ktorych musis byt este aj uplne frustrovana. Trapi ho nieco? Problemy v praci, mysli na ine zeny, alebo na inu konkretnu zenu? Tiez je dost mlady este, mal pred tebou ine vztahy?

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. máj 2023

@vanilkovazmrzka jeho odpoved už dva tyzdne je: “nič mi nie je “ ja nemozem to z neho ťahať a prosiť ho, nech mi povie čo mu je. Keď sa spýtam či ma lubi ešte, povie ano. Nie Ano lubim ta, ale len ano. Čiže je možno zbabelý mi povedať - nie nelubim ta a chcem sa rozist. Predo mnou vztah nemal, len take sexuálne vzťahy.

vanilkovazmrzka
18. máj 2023

@autor skus teda na isty cas odist a nechat ho sameho. Uvidis, ako zareaguje… ale musis sa pripravit aj na moznost, ze to bude znamenat definitivny koniec.

Hovorim to z vlastnej podobnej skusenosti - ale moj partner bol v tomto otvorenejsi a zhovorcivejsi, ale tiez to trvalo nejaky cas, kym bol schopny o tom hovorit. Aj ten odstup bol potrebny a prospesny. Bola to ista “unava” zo vztahu, stereotypu, nevyburenost, pochybnosti o buducnosti, problemy s vlastnou sebadoverou, a verim a aj chcem verit, ze v tom city k inej zene neboli, urcite nie hlboka laska porovnatelna s nasou, nejake poblaznenie alebo vzrusenie z nejakeho flirtu nevylucujem, ale to sa stava ovela castejsie a ovela vacsiemu poctu ludi, nez by sa nam pacilo… 🙂 je to proces, dlhy a narocny, a stoji obcas ovela viac energie, nez mozno si ochotna vo vztahu spalit, kedze v idealnycha iluzornych predstavach o idealnom vztahu by ten vzah má byt praveze to safe place, kde energiu nacerpas. Mozno sama po case pochopis, ze tento druh vztahu ta nenaplna a viac ti berie a odides ty. Ale bude to pre teba lahsie, lebo odides vyrovnana a s vedomim, ze to je ta najlepsia volba.

barborachors
18. máj 2023

nemam dobre spravy. Ty ho uz nezaujimas a len caka, kedy na to prides a rozides sa ty s nim.... Este pol roka, max rok sa v tom budete placat a potom finito.

jaskolka
18. máj 2023

Co chceš zachraňovať? On neplánuje nič z toho, čo chces ty, nemá absolútne záujem komunikovať s tebou, nemá záujem o teba ani o riešenie nejakých problémov.
Kam to speje? Lebo podľa mňa nikam, to vyzerá, že ste už na konci, len je otázka, kto prvý naberie odvahu a povie tie rozhodujúce slová, že "ideme od seba"

janetinka27
18. máj 2023

Ahoj, niektori chlapi si zbabelci a chovaju sa ako debili, len aby nemuseli byt uprimni.pockaju, kym to zenu prestane bavit a rozide sa ona s nimi.mne to podobne urobili dvaja, iba sme spolu chodili,nezili sne spolu.zacali byt ticho,kratke odpovede,nic mi nie je,pozerali casto do blba pred seba.bol to koniec.

danica2711
18. máj 2023

nie je o čo bojovať, utni to čím skôr

sunshine_18
18. máj 2023

Nemiluje ta.

hankm
19. máj 2023

Dost sa mu cudujem. Naco byvat so zenskou, ked ju netrtkam. Gazdinu si zaplatim, obedy restauracia/donaska. Intelektualny spolocnici nie ste. Ak aj ma inu, zbytocne starosti kde sa musia stretavat, ak nahodou ona nema vlastne, a on ma vo svojom byte niekoho. A propos, ak by ti odpovedal celou vetou, Ano, lubim ta, ale vsetko ostatne by bolo uplne rovnako, bola by si spokojna? Ak uz teda by to bola suvisla veta.