Náš vzťah ochladol

25. júl 2023

Žienky, chcem len nestranný pohľad na moju situáciu a trochu sa vykecať. Mám 24, priateľ 25, sme spolu 4 roky, žijeme spolu 3 roky (v podnájme). Doteraz to bol viac menej krásny harmonický vzťah, ale posledný cca rok sme len spolubývajúci. Nikdy sme sa nehádali a teraz to je takmer na dennom poriadku - pre úplne zbytočnosti samozrejme. Skrátka to celé tak zrazu ochladlo. Fyzický kontakt nič moc, sex ani neviem kedy naposledy bol. Keby sme nemali spolu bývanie a dvoch psov tak pravdepodobne už by som to dávno ukončila. Lenže asi nechcem, lebo mám pocit že je to prirodzená fáza vzťahu. Ako to ale prekonať? Nechce sa to zmeniť podľa mňa ani mne ani jemu, skrátka si už lezieme na nervy. Keď sa stretneme večer po robote na byte, riešime psov, prehodíme pár viet o tom ako kto mal a potom si každý robí svoje alebo pustíme film. Ešte pred rokom bol ten vzťah úplne iný. Tešili sme sa na seba každý deň, žiadne hádky, veľa dotykov a teraz je to všetko minulosť… Som z toho smutná, ale zároveň neviem, či to má zmysel riešiť..

autor
25. júl 2023

*oprava - s tým rokom som to asi prehnala, môže to takto byť cca polroka.. nejak plynule sa to proste pokazilo takže neviem presne ako dlho takáto apatia medzi nami trvá

shewinka
25. júl 2023

som v podobnej situacii, ani ma nedrzi ani ma nepusta

levandula7
25. júl 2023

nejaký nový spoločný koníček? napríklad sa prihláste spolu na tanečnú 🙂 alebo vysnená spoločná dovolenka? ideálne niečo akčné. poprípade, ak máte tú možnosť, choďte na dovolenku každý sám - aj odlúčenie vie vzťahu pomôcť.

dzulli1980
25. júl 2023

Možno váš vzťah už skĺzol do stereotypu, nikde dopredu sa neposúvate ...možno stretol niekoho iného ... možno ... treba sa o tom na rovinu porozprávať, komunikácia vo vzťahu je základ ... ste ešte krátko spolu na to, aby ste žili ako spolubývajúci.

vanilkovazmrzka
25. júl 2023

Pozri, vztah je nieco, comu sa treba venovat, starat sa onho, zamilovanie vzdy po case opadne. Musite sa spolu porozpravat, v prvom rade zistit, ci mate spolocny zaklad a spolocnu predstavu o buducnosti, ci stale jeden v druhom vidite cloveka, ktoreho chcete mat po svojom boku. A ked si toto vyjasnite, tak sa bud rozidete, alebo kazdy nejakym pricinenim pomozete ten vztah ozivit, priniest donho nejake nove vzrusenie a aktivitu.

marianarem
25. júl 2023

Treba poriadny rozhovor. Spytat sa ho, ci si to tiez vsimol, ako to vnima, co je podla neho pricina. Ako sa vo vasom vztahu citi. Povedat mu o svojich pocitoch. Pocuvat pritom jeden druheho, ziadny vyrok toho druheho nezmiest zo stola ako blbost. Zapatrat po tom, ci sa este mate radi a co mate na sebe stale radi, co si jeden na druhom vazite. Moze vysvitnut, ze vztah uz realne skoncil a je to uz len zvyk. Ale moze sa to este dat aj spravit. Len skratka treba o tom hovorit a s kludom.

colsami
25. júl 2023

Tak hlavne si vecer sadnut, a neriesit psov ale seba. Toto vsetko mu povedz a nastol otazku, ze obaka musite porozmyslat nad tym, ci mate zaujem vztah zivit a pokracovat v nom. Nieco pre to aktivne robit.
Ak nie, nema to vyznam.

autor
25. júl 2023

Úprimne ďakujem za rady. Kedysi pred már týždňami sme už takýto rozhovor mali.. vysvitlo z neho, že obaja chceme vzťah zlepšiť, dohodli sme sa na spoločných tréningoch, vyjasnili sme si čo nam na tom druhom vadí a prisľúbili si, že to zlepšíme.. zmena bola možno týždeň, potom sa to vrátilo do starých kolají… mám samozrejme v pláne opäť túto tému otvoriť, lebo ma to veľmi trápi ale ešte viac ma trápi, že s tým nikdy neprišiel on ale ja.. pritom to musí vnímať rovnako, už len ten sex mu musí chýbať ako mužovi..

autor
25. júl 2023

dnes keď prišiel z práce chcela som sa o tom všetkom pobaviť, ale nemal energiu a rýchlo po práci zaspal, tak som to nechala tak.. skúsim zajtra keď máme obaja voľno.. lenže stále mi chodí v hlave otázka prečo s tým neprišiel nikdy on.. síce po hádke je on väčšinou ten kto sa to snaží uzmieriť, lenže tu nejde o tie nezmyselné hádky ale o to že už nemáme vôbec medzi sebou žiadnu chémiu a zaľúbenosť a to musí vidieť predsa tiež

rebrambora
25. júl 2023

Dat si pauzu a prehodnotit, co dalej. Ste v mladom veku. Ak si neviete naplno uzivat spolu, tak aspon oddelene.

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
25. júl 2023

Pri vzťahu by som sa moc na zaľúbenosť nespoliehala. Je to len koktejl hormónov, ktorý časom vyprchá. Vzťah je tvrdá práca OBOCH partnerov. Cielená práca. O vzťah sa treba starať, vždy, stále na ňom pracovať. Jeden to však neutiahne. Obaja musia chcieť, obaja musia makať. Z tvojho opisu mám pocit, že ste spolu už len zo zvyku. Ja žijem v 15 ročnom vzťahu, z toho 13 rokov sme manželia a máme tri deti. Prešli sme si kadečím, ale vždy nám obom na našom vzťahu záležalo a makali sme na ňom.

zmrzlinka2021
25. júl 2023

Autorka,

vôbec nemusi ist o nejaku fazu. Proste ste nejaku dobu chodili a casom obaja zistujete, ze k sebe nepasujete. Bola tam zamilovanost ale neprerastlo to do lasky.
Na tvojom mieste urcite by som nepokracovala v chodeni s chalanom, kde evidentne si uz nemame co povedat, nechapeme sa a to len spolu chodime.
Vezmi si, ze by ste sa vzali, mali deti - bolo by to ovela tragickejsie.

Je lepsie odist z nefukncneho vztahu.
Som vo vztahu 16 rokov, z toho 14 v manzelstve, a vzdy sme si jeden druheho s muzom vazili a aj ked sme mali toho vela, boli unaveni, vedeli, ze nam jednemu na druhom zalezi.

mikadooo
25. júl 2023

Prečo neprišiel s tým on? Nuž, chlapi sa neradi rýpu vo svojich citoch a pocitoch atď atp. Nepoznám chlapa, ktorý by z vlastnej iniciatívy išiel so svojou partnerkou rozoberať ich vzťah 🙂. To radšej futbal a formulu, alebo autá a počítače 😁. Chlapi sú ináč nastavení, takže, ak chceš komunikáciu o vzťahu, budeš musieť začať ty podľa mňa... Držím palce! Už to, že aj on chce vás vzťah dostať do starých koľají, je veľmi fajn, teraz už len skúsiť na tom spolu pracovať 🤷.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninusa221
25. júl 2023

Som na tom rovnako.

ada12345
26. júl 2023

Tiez sa cudujem, ze ocakavas, ze s tym pride on. Mozno keby bol teply, tak to pride riesit. Ale normalny chlap nepride za tebou a nezacne sam od seba rozoberat vztah. Chlap si vacsinou zvykne a berie to ako to je. A ked mu to nevyhovuje, hlada inde. Vacsinou zena je ta nespokojna co ma stale potrebu nieco riesit, vrtat sa vo vztahoch, pocitoch... Neviem kolko vztahov mas za sebou, ale zamilovanost opadne a potom je rozhodujuce ci ste dobri priatelia a viete spolu fungovat. Ked ti chybaju tie zamilovane pocity, otazka je ci sa ti obnovia aspon napr. ked ste spolu intimne alebo ani vtedy uz nic necitis.

domkakvet
26. júl 2023

Toto je moc mlady vek na take vyhorenie, okrem toho pises v mnoznom cisle, ze chemia vyprchala, cize aj u teba, podla mna treba vztah ukoncit a nezabijat mladost.