Mám odísť zo vzťahu, v ktorom som tri roky?

4. máj 2022

Ahoj. Potrebujem sa poradiť,..
Som vo vztahu 3roky. Keďže nemam rodicov, okrem sestry a priatela už nemam nikoho. Jeho rodina si predstavovala trochu inú ženu pre svojho syna (čo mi dali najavo a sam moj priateľ mi to povedal, že jeho mama si to predstavovala inak a nie je z toho stastna, že sme spolu) ze jej chýbajú svokrovci. Že ona chcela vzdy velku rodinu a keďže ja nikoho nemam - sa jej to nesplní. Ja tuzim po vlastnej rodine. Svadbe, deťoch, dome… pýtala som sa na to môjho priatela, ako to so mnou vidí do budúcnosti pretože vidim, že to obaja necítime rovnako. Povedal, že svadbu nikdy nechce, že je to preňho obycajny zdrap papiera a že to nechce. Čo sa týka spoločného domu (napr) povedal, že chce, aby som ja mala svoje vlastne bývanie a on svoje vlastne. Že spolocny dom neprichádza do úvahy a dieta tak za 10 rokov že by chcel. To je všetko uplne inak, ako chcem ja. Aj keď ho milujem, kazdy deň citim, že to nie je a asi ani nebude dobre. Odist zo vztahu, kde je “všetko fajn”okrem vyhliadok do budúcnosti a kde toho druhého milujem? Citim sa tak, že ma na lepšiu ako som ja… už len kvôli tomu, že nemam rodičov.

maranta_leuconeura
4. máj 2022

Nie. Ty mas na lepsieho ako je on, co si ta bude vazit a rovnako to bude vnimat aj jeho rodina. Za to, ze nemas rodicov a rozvetvenu rodinu predsa nemozes! A ani nemate spolocne nazory na buducnost... Utekaaaaj kym sa da

melanta
4. máj 2022

Odísť zo vzťahu, kde je všetko fajn? No u vás nič nie je fajn. Ženiť sa nechce, spoločné bývanie nechce, dieťa možno za 10 rokov. Jeho rodičia namiesto toho, aby riešili, či ich syn bude mať dobrú ženu riešia to, že nebudú mať svatovcov. On nemá na lepšiu, to ty máš na lepšieho.

andrea_82
4. máj 2022

akože máš pocit, že preto, že nemáš rodičov, tak si niečo menej? Neblázni. Ak chcela tvoja svokra veľkú svadbu, mala si ju pred rokmi spraviť sama. Alebo nech pozve kopu svojich príbuzných a zaplatí si to ona. Ak ťa má za horšiu, lebo nemáš rodinu, tak to je dobre úbohá.
Skôr by som bola na pozore kvôli názorom tvojho priateľa - každý vlastné bývanie a dieťa bohvie kedy. Veď keď budete manželia, malo by byť všetko spoločné. A s chlapom, ktorý by mi povedal, že nevie, kedy budú deti, by som ja čas neplytvala.

zojazoja
4. máj 2022

Bože to je pako. Aj on aj jeho mamička. To je tak prizemne a úbohé tieto ich reči. Toto asi dobre nikdy nebude. Nemas uz 20,ani 25, zacni mysliet uz na svoje blaho, nielen, aby inym si spravila po vôli. Ked ta nechcú, tak ta nechcú. Nech si hľadajú dalej inde.. Len aby synacik neostal nakoniec na ocot.. Spoločne byvanie nie, svadba nie, deti nie.. Co chce teda vo vztahu?

maca1984
4. máj 2022

Fajn vyzerá trochu inak si myslím. Ty vľavo-on vpravo, a to fajn nie je.
K tomu že jeho mama si predstavovala že bude mať svatovcov a ešte xy členov novej rodiny- čo dodať... to aj škoda slov.

didamt
4. máj 2022

Láska neláska, utekaj, v tomto vzťahu to je iba láska / a či vôbec.... ?/ iba z tvojej strany, to na vzťah nestačí....

maruski99
4. máj 2022

no tak ako hlavne je to vztah o vas dvoch a nie o tom ze jeho matka si predstavovala velku rodinu...jedna vec a druha ako pokial mate rozdielne nazory na zakladne otazky co sa vztahu a rodinneho zivota tyka, asi by bolo ok zvazit ci sa vam takyto vztah oplati.

mable123
4. máj 2022

Človek kt. miluje chce byť s osobou kt. miluje a nie že Ti zadre že ty si bývaj po svojom a on po svojom... Prosím nájdi si normálneho chlapa ktorý si Ťa bude vážiť. Nevstupuj do lajna ku chlapovi kt. využíva, že nemáš nikoho. Čo môžeš na takom chlapovi vidieť nechápem.

petamich
4. máj 2022

vsetko fajn okrem vyhliadok do buducnosti? a co je dolezitejsie ako tvoja/vasa buducnost? naozaj sa treba pytat ci zotrvat v takomto vztahu?

jajanka31
4. máj 2022

Chod si za svojim manzelom ( nie priatelom) za spolocnym byvanim a za spolocnymi detmi... A to ze nemas rodicov je normalne vacsinou to tak byva ze deti ziju dlhsie a o par rokov moze byt sirota aj on.. Len este nie je tak dospely aby si uvedomil ze vztahom so zenou si vytvara novu rodinu, ktora raz bude prenho ta jedina.. Ked tu uz rodicia nebudu..

laucia
4. máj 2022

tak ako si to vydrzala 3 roky neviem...evidetne to nie je muz na dlhodoby vztah a uz vobec nie spolocny zivot kedze s tebou nic neplanuje....rodina o 10 rokov...byvanie kazdy o sve...ufff...sa cudujem ze potomto si mu hned nebuchla dvermi pred ocami. MAs svoju hrdost, toto nie je podla mna opatovana laska...zial... nech si teda svokra hlada svoj ideal a on ani nevravim... Ty mas na viac a ani o tom len neuvazuj, ze je to tvoja chyba!

marcellka32
4. máj 2022

A čo je fajn v tomto vzťahu???

negymama
4. máj 2022

chybaju im svatovci??? no toto?
Ja nepoznam v okoli ziaden vztah, kde by rodicia a svatovci udrziavali blizsie vzahy okrem formalnych stretnuti na svadbe deti a krstinach vnucat. Moji rodicia a svokrovci sa nevidavaju a nevolaju si, nic spolu nemaju, takisto to ma svagrina, moje sestry, kamaratky.
v dnesnej uponahlanej dobe je dost, kde sa najde cas na blizku rodinu, deti, rodicia, vnucata.

dorottka
4. máj 2022

Omg uz nech si prec od neho. Ved sa zamysli - kazdy clovek, ktory lubi, chce zit s tym druhym. Najma v tychto casoch je bytat dlhodobo osve velmi neekonomicke. Neexistuje, ze ta lubi. Znie to mozno hnusne, ale ved s tebou nechce nic, co zavana dakym odovzdanim sa a doverou. Cim dlhsie s nim budes, tym ti viac podkope sebavedomie a pocit sebahodnoty. Utekaj fakt.

negymama
4. máj 2022

ale aj keby si mala rodicov a doma vas bolo "jak hadov"... rozmyslela by som si pokracovat vo vztahu s chlapom, co ma preestavu o buducnosti uplne inu.

heln
4. máj 2022

ahoj, vobec to neber tak, ze nejaka je lepsia ako ty.... urcite existuje niekde muz, pre ktoreho budes najlepsia...
sama si odpovedas, ze toto nema buducnost kde by ste boli obaja stastni....
bolo vela pribehov, ze muz sa nechcel zenit, ze zdrap papiera, nechce byvanie, deti, rozisli sa, a nasiel druhu a zrazu bola aj svadba aj deti....
a co sa tyka svokrovcov, je mala sanca, ze najdes takych, ktorym by si naplnala ich predstavy, tak si z toho nic nerob.
zelam ti, aby si nasla takeho partner pre ktoreho budes najlepsia a svadba bude znamenat ze uz nie ste jednotlivci, ale "my".

lucia147852
4. máj 2022

Vztah nie je ani náhodou fajn. O čom je vztah ak nie o budúcnosti? Utekaj z kratšej cesty, lebo o pár rokov si budeš buchat hlavu.

danalop
4. máj 2022

Myslím si, že on moc zo sebou nehá mávať zo strany jeho matky. čo proste povie, tak tak to spraví aj on. Rozchádzate sa v primárnych veciach a tak si skôr myslím, že si zalsúžiš niekoho lepšieho, kto bude myslieť hlavne na teba a nie na to, čo na to povie niekto iný

spadnutaslivka
4. máj 2022

Chodenie je o tom, aby ste sa spoznali a spoznali svoje plány do budúcnosti. Rozumela by si si určite aj so stovkou mužov, ale nie každý z nich má aj podobné plány do budúcnosti. To, že ti je niekto sympatický, neznamená, že s ním musíš založiť rodinu. Ok, spoznali ste sa, zistili ste, že nemáte rovnaké priority a ide sa ďalej. Buď rada, že si to zistila skôr než ste si zaobstarali miminko. Koľké tu potom plačú, že chlap je taký alebo onaký, chce toto a nechce tamto. Vy nevyberáte farbu závesov do obývačky, ale riešite diametrálne rozdiely na váš spoločný život v budúcnosti. Ustúpiť treba vedieť, ale vo veciach, kde sa ustupovať má. Vy keď si nerozumiete už v takýchto dôležitých veciach, tak sa nebudete vedieť dohodnúť ani na menších a tým pádom budeš aj tak jednou nohou stále v rozpade vzťahu (nenapíšem manželstva, keďže si ťa vziať nechce).

sissy27
4. máj 2022

veď vy ste každý na inej koľaji, nechápem, ako ste sa stretli vôbec..
že jeho mama túži po veľkej rodine by ma vôbec netrápilo - mala si spraviť a odchovať 12 detí, to je jej problém, že má len jedného syna.
ja napríklad dávam tvojmu priateľovi za pravdu čo sa týka majetku - aj podľa mňa je to ideálne riešenie. Ale musia to tak vnímať obaja a ty to máš inak, tu kompromis neexistuje. Ešte by pravdepodobne súhlasil s tým, že nehnuteľnosť bude iba jeho, ty tam budeš bývať, ale to je pre teba veľmi nevýhodné, to si dúfam uvedomuješ...
Dieťa o 10 rokov - a keď o 10 rokov zistí, že je na dieťa starý, alebo že nie je schopný splodiť dieťa, alebo aj u teba prídu nejaké zdravotné komplikácie tak čo? zmieriš sa so životom bez detí? Ak by to bolo o 2-3 roky tak fajn, to sa dá ešte počkať, a aj potom vzťah ukončiť, ale čakať 10 rokov, v cudzom dome, bez svadby po ktorej túžiš a s rodinou, pre ktorú nie si dosť dobrá... Kašli na to, ukonči to už teraz. Niekde čaká muž, ktorý má rovnaké hodnoty ako ty ;)

mpg
4. máj 2022

To je celkom isté, že do budúcna to nebude dobré a je škoda strácať s takým mužom čas, nájdi si iného, ktorému nebude vadiť niečo takéto a všetko bude vyzerať inak.

tarinka155
4. máj 2022

Ja to mam podobne z priatelom.Pred par tyzdnami som sa ho spytala ,ze sme uz pomaly spolu 4roky ze ci by nebolo nacase rozmyslat o spolocnom byvani.A ze ci si myslim ze 4roky je dost na spolocne byvanie.A ze ako si to predatavujem ze ci on ma kupit dom ale pod.Kedz on ma svoje byvanie u rodicov a ja u svokrovcom.No len on ma syna z manzelstva a ja 3synov z manzelstva.A ze si mam ja radsej sama najst byvanie.Tymto ma dost zranil a zacinam ho brat skor ako kamarata a nie ako priatela do buducna

mandala77
4. máj 2022

nemáš sebahodnotu. Na tom začni pracovať. Áno, zo vzťahu odíď. Čím skôr, tým lepšie.

jaskolka
4. máj 2022

Prepáč, ale budem priama... Kde konkrétne máš pocit ze je to super vzťah? Lebo ja vidím len jednu zamilovanu ženu a jedného sebeckeho "chlapčeka"
Nic spoločne do budúcnosti nemáte, možno trochu ku cti mu slúži že ti nemaluje medové motuzy, ale priamo ti povedal, že vlastne nikdy s nim nebudeš mať status manželky, spoločné bývaní ani náhodou, a moooozno dakedy dieťa..jeho rodičia ta nechcú jasne to tiež dali najavo a ver tomu, že budú ti dávať to najavo ešte viac.
Toto je podla teba úžasný super vzťah? Naozaj?už začínaš cítiť, že "tudy cesta nevede" tak zlož čím skôr tie ružové okuliare a daj tomu "super vzťahu"zbohom.
A vôbec to nesuvidu s tým, že nemáš rodičov, že si" menrjcenna "to absolútne nie
Ale s týmto chlapom vy nemáte vôbec nič spoločné, takýto vzťah sa rozpadne skôr či neskôr

iv007
4. máj 2022

Nestracaj s nim cas.Zivot uteka pomedzi prsty a ty prichadzas o prilezitost byt s muzom ktory ti da vsetko-byvanie,papier aj rodinu.Drzim palce na odhodlanie💙 Tento nestastnik zostane navzdy nevyrastene decko..

ckocka
4. máj 2022

A mamka si tu veľkú rodinu bez svadby, detí a spoločného bývania predstavuje ako?

autor
4. máj 2022

@ckocka asi tak, že jej syn bude slobodny, s vlastným domom kde mu frajerka porodí dieta a bude mu platiť nájom. Toto chce si myslim

rora
4. máj 2022

Tam je to cele zle, aj priatel, aj jeho mama.... daj sebe sancu na niekoho lepsieho, nie ze ty si neni dost dobra... pre hentakeho si az prilis, on si zasluzi akurat tak ostat sam a mamicka moze snivat dalej o velkej rodine...

zlatica99
4. máj 2022

Ak sa v tomto smere nechá ovplyvňovať matkou, tak to nie je partner pre teba. Vyčítať ti veci, za ktoré nemôžeš a zvlášť takéto, tak to je podľa mňa nie že neúctivé, ale priam nechutné

luccija
4. máj 2022

Chorí ľudia.By ma zaujímalo, keby jej synáčik nemal rodičov a niekto by ho takto odsúdil, že budúca svokra by chcela veľku rodinu🙂čo chcela ona je nepodstatné dôležité je čo chcete vy....koľko máte rokov?
Myslím, že na teba čaká iný partner, lebo z opisaneho by som s ním nebola.Ma divné názory na majetok..a on už teda má to svoje "vlastne" či mu zabezpečí maminka?
Je mi to ľúto ako Ti to splechol do tváre takto sa dobrý partner nesprava.