Cisársky - spinál verzus celková anestézia

25. feb 2023

Čo si mám vybrať pri plánovanom cisárskom?

dominikak4
25. feb 2023

Vyberá anestéziológ nie Vy. Uprednostňuje sa spinál pri plánovanom cisárskom, nakoľko je menej zaťažujúci pre telo matky a aj pre dieťa, má menej rizík. Celková anestézia sa dáva hlavne pri akútnej sekcii. Ja som si teda vybrať nemohla.

andreakg
25. feb 2023

No neviem ,či sa dá vybrať,ja som musela celkovú mať,to rozhodla anesteziologička

dominikak4
25. feb 2023

Ja som mala pri prvom synovi spinál a po ňom hrozné ale hrozné migrény, ale to že som videla svoje dieťa hneď ako mi ho vybrali z brucha za to stálo, to bol ten najčarovnejší moment aký som kedy zažila, ani sa nedá opísať. Teraz ma v máji čaká znovu sekcia a znovu by som išla do spinálu aj napriek tým migrénam (trvali 7 dní po) chcem vidieť dcéru a mať ju hneď pri sebe. myslím, že po celkovej ide žena na JIS a nie je s dieťaťom, po spinále ma dali normálne na oddelenie.

autor
25. feb 2023

@dominikak4 môžem si vybrať...
@andreakg

evkamotka
25. feb 2023

Mala som spinal a som rada za to. Celkova likviduje mozog laicky povedane. Nedavaj sa uspat ak vyslovne nemusis

lusyc
25. feb 2023

3x som mala spinal, ale potrebovala som niečo na prispatie, ked vybrali deti, mala som neznesiteľné bolesti na hrudníku, vraj zo zmien tlakov. Ale druhé a tretie som videla hneď po narodení.

suzidk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvietok2012
25. feb 2023

Mne dali vybrat...vybrala som si celkovu...

heln
25. feb 2023

keby som si mohla vybrat, tak radsej spinal, si pri tom, vidis a pocujes babo, mne ju po osetreni prilozili ku hlave, kym dokoncili vsetky veci. lezala som asi od poobedia do rana, nesmies ani hlavu zodvihnut, ale potom dom vstala a fungovala v pohode, malu som si vypytala uz prvu noc. pri druhej, celkovej (kvoli placente), som bola velmi vycerpana.

zabka79
25. feb 2023

Ja som mala spinal. Ten prvy rez som citila potom este daco pockali ale to sitie tahalo no nebolelo. Ukazali mi dieta ale bola som off.. Potom som mala zimnicu . Inak ok.

jankamiskova
25. feb 2023

Ja som si vybrala celkovú anestezu....a keby zas, tiež si vyberiem len ju (nesedí mi byť pri vedomí počas operacie a nedajbože riskovať, že to budem cítiť ) ...kocka na izbe mala spinal, no bola vypnutá celý pobyt v pôrodnici, s bolesťami hlavy....

bu1bu
25. feb 2023

Mala som jedno aj druhé. U mna vyhráva celková, bola som omnoho rýchlejšie fit. Zo spinalu som mala neskutocne migrény este dlho po, bolesti chrbta, zle od žalúdka… spinal mi proste neurobil dobre. Pribdruhom som bola v celkovej, dieťa som videla hneď ako som sa prebrala, o pár hodín som ani nevedela že som bola v anasteze, zo spinalu som sa spamätávala mesiace.

beata_k
25. feb 2023

Spinal. Nemusia uspat babatko a mozes ho hned vidiet. Ak mas obaju, poziadaj o rajsky plyn. Bude ti veselo 😀

terka224
25. feb 2023

Mňa sa pýtali či chcem spinal alebo celkovú, tak nie je úplne pravda, že rozhoduje anestéziológ. Ale povedala mi dotkorka, že keďže nemám žiadne komplikácie určite je lepšie spinal, pre ktorý som sa aj rozhodla. A teda ja osobne by som nechcela byť pri Tom uspata (ak to nevyžaduje zdravotný stav) pretože keď počujete bábätko prvýkrát plakať to je najkrajší pocit na svete ❤️

christie11
25. feb 2023

Prva bola celkova.pri druhej som sa tiez pripravovala na celkovu,na sale rozhodla anesteziologicka o spinali-nebola som nadsena ale logickymi atgumentami na presvedcila.dodnes som jej vdacna, bol to najsilnejsi okamih v mojom zivote.zotavenie bolo po oboch rovnake, po psychickej stranke asi lepsie po druhom cisarskom,kedze som bola stale pri vedomi.

ikonica
25. feb 2023

@jankamiskova tiez mam taku skusenost... Ja som bola 2x v celkovej a pohoda... Ale baba, co so mnou lezala a bola na spinal, bola cely cas odpalena... Ani samotny rez ju nebolel, ale priserne ju bolela hlava a cele dutiny.... Este jej potom nieco anesteziolog pichol do tych dutin cez nos a bolo este horsie 🤦 povedala, ze nikdy viac a ze lutuje, ze si to vybrala a ze to nestalo za tych par sekund, co jej maleho ukazali po vybrati, lebo potom sa mu nevedela plnohodnotne venovat kvoli tym bolestiam hlavy, krku...

bu1bu
25. feb 2023

@ikonica nebola som to ja? 🤔 presne popisuješ moj stav 🙂

ikonica
25. feb 2023

@bu1bu ked si rodila v Presove v marci pred rokom, tak je to mozne 😁

bu1bu
25. feb 2023

@ikonica tak to nie😉. Alé aspon viem že som nebola jediná z brutálnymi poanesteziologickymi stavmi. ☺️

biem22
25. feb 2023

Mne tiež dali na výber, vybrala som si spinal, keďže mám niekoľko operácií v celkom a nechcela som ďalšiu. Za mňa to bolo super 🙂

pininka1
25. feb 2023

Prve v celkovej, nieco hrozne. Druhe a.tretie spinal a ovela ovela lepsie

rodinka20
25. feb 2023

Ahojte, mne najskôr dávali na výber no nakoniec som mala celkovú pretože doktor tak rozhodol vraj ten doktor čo mal práve službu nerobí spinal takže bolo rozhodnuté.. ale zaujíma ma, či aj pri spinal ste mali také bolesti že ste ledva behali, nemohli sa vystrieť a asi 2-3dni ste chodili pokrčené a museli ste sa prechádzať a vystierat no strašné bolestí... Alebo bolo to lepšie ?? Ďakujem

tya12
25. feb 2023

Ahoj, aj ja som mala možnosť výberu 🙂
Vybrala som si spinal, tiež som chcela hneď vidieť bábo a bla bla..
Ale dnes už by som si vybrala celkovú.
Anestéziológicka má pichala na 5x , pritom som chudá, tak si myslím že problém u mňa nájsť kostičky určite nemohla mať :D
Ale najhoršie ešte len prišlo ,keď začala rezať.
Ja som všetko cítila, myslela som že umriem od bolesti.
Potom mi priložili masku rajský plyn , takže si v podstate nič nepamätám akurát to že keď vytiahli bábo , pohladkala som ju iba po nozicke a to bolo jediné čo si pamätám :D
3 dní po neskutočné bolesti hlavy
Držím prsty 😊

vierka0508
25. feb 2023

Ja som si vybrat nemohla. Mala som 2x cisarsky. Pri prvom bol vyvolávany porod, takze som zazila aj epidural, to bolo z celeho najvacsi masaker, trafili sa na druhy krat s obrovskymi bolestami. Druhy uz bol planovany cisarsky. Potom som zazila znova pichanie do chrbtice, ked mi rozbijali oblickovy kamen, isla som spinalom. Bolo to priiiiserne. Pol hodinu sa mi snazili ho pichnut. Myslela som ze tam umriem. Takze za mna, nikdy viac si dat pichat do chrbtice fuj hnus. Najhorsi zazitok!

tara42
25. feb 2023

Mala som spinal a chcela by som ho zas. Vidíš hneď babatko a teda mňa neboleli ani hlava a bola som po ňom v pohode. 100 ľudí, 100 skúsenosti.

zuzuliennka1
25. feb 2023

@dominikak4 ja som mala akutnu so spinalom

1mata
25. feb 2023

Mala som obe.
1.spinal -nikdy viac, strasne stav po + neprijemne pocity pri samotnom vyberani a siti
2.celkova- sice som nevedela o babatku hned, ale celkovy stav bol ovela lepsi
A dali mi vybrat, aku chcem. Spinal mi odporucili kvoli nepostupujucemu porodu

ropucha6
25. feb 2023

Mne hrozila celkova anesteza, hodinu pred doktorka povolila spinal. Za mna fajn, na ten pohlad na dieta nezabudnem, ako superman mi dala frcku do cela 🙂 ja som migreny nemala, zato baba po celkovej dost casu pregrcala…asi je to individualne.

panonia
25. feb 2023

@lusyc Mna to vyberanie nebolelo len som myslela že prišla moja posledna minuta, mala pocit že vysím za rebrá, ten tlak bol príšerny, bolo mi neskutocne zle... niečo mi davali ale neviem čo lebo mi aj tlak klesal . A veľmi dlho som sa citila akoby som mala zlamane rebrá.

miskakyska
25. feb 2023

2xsekcia .. celková anestézia..ako povedali lekári tak bolo..ja som bola malý pán na to,aby oni skákali, ako ja pískam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre