Cisársky rez - spinál verzus celková anestéza

13. júl 2023

Ahojte. Je tu prosim niekto, kto ma skusenost s jednou aj druhou a vie porovnat? Mam za sebou planovany cisarsky v 2021, anesteziologicka povedala ze v pohode spinal aj ked mam povysuvane platnicky v krizovej oblasti. No nebolo to az tak v pohode. Nejak sa to nedarilo, stale trafili miesto, ktore bolo pre mna velmi bolestive. Nakoniec to chcelo asi 4 pokusy a drzali ma 4 ludia aby som dokazala zostat nehybne. Samotna sekcia aj zotavovanie bolo uz uplne bezproblemove, odchadzala som po 72 hodinach s tym, ze ani som nevyzerala ako po sekcii. Teraz ma caka pravdebodobne znova sekcia a neviem sa rozhodnut, ci znovat skusat ten spinal 🤷‍♀️

anonymous87
13. júl 2023

Ja som mala prvy spinal. Pre mna zle. Druhy tiez mal byt spinal, ale stale som citila, proste opat nezabral. Nakoniec ma uspali… ak by som mala rodit este raz, tak sa necham uspat. Aj ked mi vysvetlili, ze spinal je lepsi pre babo. Lebo dostavas menej chemie. Pri uplnej sa musia lekari viac ponahlat, aby sa co najmenej bordelu do stalo do babatka. Co je ale na tom pravdy neviem..
Co sa tyka bolesti po tom, tak rana ma viac bolela po uplnom uspati. Rekonvalescencia bola u mna v pohode po oboch sekciach

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pininka1
13. júl 2023

Prvý som mala v celkovej a potom dvakrát spinal a bolo to neporovnatelne lepšie. Po celkovej ma týždeň dávali na nohy, v kuse som odpadavala. Tiež mam vysunuté platničky a vpich ma bolel, dokonca pri tretej mi nie a nie správne pichnúť, myslela som ze odpadnem už, nakoniec ma dali ľahnúť na bok a na prvý šup to išlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre