Aké vyšetrenia počas posledného mesiaca tehotenstva?

chavierka
24. jún 2011

Prosím Vás o rady:
Som v 36.týždni tehotenstva, aké vyšetrenia ma ešte čakajú na poradni u gynekológa? Pýtam sa preto, lebo odišla zdrav. sestra od môjho gynekológa a na určitý čas ju zastupuje nová, avšak ona nie je zdrav. sestra ale laborantka. Táto žena vôbec nič nevie, keď mi otvorí tehotenský preukaz, tak sa nad ním čuduje viac ako ja. Nechcem ju urážať, ale fakt sa ničomu nerozumie a nechcem, aby mi zanedbala nejaké vyšetrenie alebo nejaké odbery, ktoré sú povinné...Predchádzajúca zdrav. sestra vedela, kedy ma má objednať, kedy mi budú čo robiť, kedy mi bude brať krv atd..Táto mi len zmeria tlak a nevie, čo so mnou ďalej. Doktor ma vyšetruje ako keby sa mu ani nechcelo...pozrie si ako som pribrala, váhu, moč, opýta sa ako sa cítim a to je koniec.
Nechcem aby mi niečo nezabudli skontrolovať....
Na budúci týždeň idem do nemocky na CTG, ale okrem toho sa nič nedeje. A keď si tak prezerám tehoten. knižku, tak asi by niečo ešte mali so mnou robiť...?Vidím tu napr. " Streptoccocus agalactiae v 36.týždni atd...
Tak by som Vás poprosila len o rady a skúsenosti, čo sa deje u Vás na poradni.
ĎAKUJEM PEKNE

tereza123123
25. jún 2011

Ahoj ja som tiez v 36tt poradnu mam tuto stredu sestricka mi vzdy vravi co ma caka a minule povedala ze okrem tradicnych vysetreni(moc,tlak,vaha,opuchy,prietoky,stav krcka) ma caka monitor a tiez vyter na toho streptococa.Ak tam nabuduce pojdes urcite sa na to pytaj lebo mne ho lekari zistili v 20tt nahodou pri vysetreniach.Pre zenu nebezpecny nieje no dietatku ze moze sposobit vaznu infekciu. Po prelieceni sa vraj vrati do 6tyzdnov preto je bezpredmetne robit vyter skor.Urcite sa pytaj radsej byt otravna ako nieco zanedbat 😉 zo svojej skusenosti viem ze na lekarov sa velmi spoliehat neda :-/

lemge
25. jún 2011

@chavierka
@tereza123123 mne robili ster na streptokoka v 32tt...zda sa mi to skoro.ved od 32tt do porodu daleko 😕 musim sa na to spytat,ci to netreba este raz....

bosoriak
25. jún 2011

@lemge @chavierka Konkretne streptokok sa riesi vyterom, naozaj to staci v 36. tyzdni (mne ho tiez robili v 32.tt). Po pripadnom pozitivnom vysledku sa netreba znepokojovat, ani sa to nijako neriesi. Az pri porode sa zavedu do infuzky antibiotika, aby sa nenakazilo dieta pri prechode porodnymi cestami. To je cele. Pokial aj tento test nie je spraveny, antibiotika sa podaju preventivne.

Ostatne je na lekarovi. Ale od 36.tyzdna by si aj tak mala chodit uz do porodnice a tam uz snad budu vediet, ake vysetrenia urobit.

Ale pre ukludnenie - vobec sa neznepokojuj, pokial sa citis dobre, je len dobre, ze sa v tebe niekto nevrta kazdy tyzden a ze sa nemusis trepat po lekaroch. Mna uz ku koncu dost boleli vysetrenia. A na poradnu som sila v poslednom mesiaci raz za 2 tyzdne (malo by sa ist raz za tyzden) a poslednu uz som nestihla, pretoze uz som porodila. 🙂

chavierka
autor
25. jún 2011

@tereza123123 aha, takže sa mám dožadovať, aby mi spravili ster (výter) na streptokoka...to bude to, čo som videla tú kolonku v teh. knižke..ďakujem pekne

chavierka
autor
25. jún 2011

@tereza123123 a ako ti vyšetruje prietoky, stav krčka..?lekár ťa pozerá? Lebo mne sa odkedy mi potvrdil tehotenstvo ani raz nepozrel medzi nohy...Aj keď som sa ho pýtala, či sami nepozrie aspoň na cystu (lebo sa mi urobila počas tehotenstva), tak ani tak sa nepozrel..

ninan2
25. jún 2011

@lemge Ahoj, netreba, mne ho robil doktor tiez tak skoro, a ked som sa na to pytala, tak povedal, ze bud ho zena ma alebo nema... (a uz nedostane). V 36tt sa to robi len preto, aby za to dostavali peniaze uz nemocnice, kam sa chodi posledny mesiac, a nie obvodni gynekologovia.

lemge
25. jún 2011

@bosoriak ano,do poradne chodim teraz kazdy tyzden.a myslis,ze ked je ten streptokok pozitivny,ma zena nejake tazkosti-nejaky vytok,alebo svrbenie 😕 alebo co ja viemco?

lemge
25. jún 2011

@ninan2 ahoj,no fajn,tak som kludnejsia a mudrejsia 😉 dakujem..

bosoriak
25. jún 2011

@lemge Nema ziadne tazkosti, ani sa to neriesi ani nelieci, iba pre novorodenca to MOZE byt nebezpecne, preto sa davaju pocas porodu tie antibiotika. Oni ho docasne znicia, aby sa dietatko nenakazilo pri prechode porodnymi cestami.

ninan2
25. jún 2011

@chavierka Ahoj, myslim ze vsetko potrebne Tvoj doktor/sestricka robi, ostatne specialne vysetrenia ako CTG/monitor sa uz robia v porodnici kam by si uz mala chodit. Tam by Ti spravili aj ten ster. Ultrazvuk a ine odbery sa uz vacsinou robia iba pri podozreni na nejaky problem. Prietoky sa sleduju hlavne tento posledny mesiac. Krcok by bolo dobre pozriet, aby sa vedelo, ci sa uz nahodou nezacinas otvarat. No ale kazdopadne doktor Ta uz mal na vsetky poradne poslat do porodnice kde sa chystas rodit, a kde aj maju so vsetkymi tymito vysetreniami viac skusenosti.

ninan2
25. jún 2011

@lemge nz... Ak mas ster negativny, nemusis to vobec riesit uz 🙂

tereza123123
25. jún 2011

@chavierka ja by som sa urcite dozadovala.Sak hlavu ti neutrhne a keby ti to neurobil urcite to spomen v porodnici.Moj lekar ma kontroluje od 12tt v kazdej poradni zo spodu.Dlzku a pevnost krcka hmatom a od 30tt prietoky ultrazvukom.Myslim ze to zalezi od lekara.Nepozeram na to ci chce niekto na vysetreni zarabat.Mala som lekara u ktoreho som neplatila nic a o babo sme prisli.Teraz mam takeho u ktoreho sa niektore vysetrenie plati napr. Ten monitor ale je vidiet ze sa zaujima a vie co robi.

belusa
31. júl 2011

Ahojte som v 35 týždni gravidity a cítim sa tak divne stále ako nafúknutá, tvrdne mi brucho, malý stále kope čo ma teší len či je to v poriadku pripadám si taká stlačená a ubolená je to normálne alebo?

miskap
3. aug 2011

@belusa Je to normálne, pripoja sa tlaky na mechúr, na pľúca.... 😉 Možno trochu oddychu a polihovania by nezaškodilo. To, že tvrdne brucho často znamená, že treba spomaliť, oddychovať. Ak je to tvrdnutie časté( asi 20krát za deň), treba to povedať doktorovi. Ale zvyčajne kľudový režim pomôže.

zu2za3na
22. máj 2012

@chavierka tebe sa ani raz nepozrel doktor na pôrodné cesty? a to je čo za lekár? mne sa zo začiatku pozrel pri každej druhej neskôr už pri každej, či nie som otvorená atď... je to dosť zvláštne

zu2za3na
22. máj 2012

@belusa je to normálne a bude to už len "horšie" 🙂

chavierka
autor
22. máj 2012

@zu2za3na veru, veru...môj gynekológ sa mi absolutne "nepozeral" medzi nohy. ani potom, ako som bola na vyšetrení v nemocnici, kde mi povedali, že si musim dávať veľký pozor, aby som o mesiac skôr neporodila, nech len doma ležim a nič nerobim. Naordinovali mi 7 tabletiek na deň, aby mi to "zastavili".... moj gynekológ mi potom išiel síce "medzi nohy", ale to mi len zobral ster na vyšetrenie.inak poradne u neho boli ako poradne u psychológa, len mi rozprával.

zu2za3na
24. máj 2012

@chavierka a to bol jediný gynekológ v meste? ja by som ho hneď zmenila...nič v zlom

mmaattuuss
25. mar 2013

Ahojte. Dokedy sa robi ster na tohto streptokoka agalactique? Pytam sa preto, lebo na dalsiu poradnu idem v 37tt a nic mi nehovorili, ze by som mala prist aj v 36 tt na odber. Dakujem.

weru3ka
18. dec 2013

@bosoriak ahoj prosim ta nevies mi poradit mam ist zajrtra na stretptokoka a neviem ci treba ist rano alebo normalne pocas ordinacnych hodin.ako si to mala ty? dakujem

bosoriak
18. dec 2013

@weru3ka To uz si veru nepamatam. Ale myslim, ze mozes kedykolvek, je to len vyter, nie odber krvi. Ale skus si tam radsej zavolat.

varadero
28. jan 2014

Ahojte. Ake vysetrenia ma cakaju v 31 tyzdni. Zatial som mala iba 2 ultrazvuky a odber krvy. Na slovensku nemam ziadne poistenie tak to bude musiet byt prve co si vybavim ale neviem co este treba (okrem poistenia a doktora).

ppia
30. jún 2015

@chavierka zmen doktora

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre